Mož me prosi za potrpljenje
Mož me vara! Zdaj, ko sem ga dobila, ko sem dobila dokaz je ves obupan in me prosi za potrpljenje. Vse mi je priznal. Vara me dve leti. Imava tri majhne otroke in skupno premoženje. Pravi, da me ljubi, da pa rabi čas, da uredi stvari z ljubico, da gre tam samo za telesne užitke, ker pri meni ne dobi tako pogosto kot potrebuje. Meni se njegova prošnja zdi nora, pa vseeno razmišljam o njej. Nekje globoko je še upanje, da nama uspe, po drugi strani pa me skrbi, če mu bom lahko še kdaj zaupala. V neprestanem strahu pa bom težko živela. Zanima me, tisti, ki ste varali ali bili prevarani, kako je po… Je drugače? Kako ste sprejeli?
Sam črtaj to. Kdor te ljubi, te ne bo nikoli prevaral. Škoda tvojih let v upanju na boljše čase, ki jih nikoli več ne bo. Žal. Prej kot greš, prej se boš postavila na noge. Tudi brez takega se da odlično živeti, še bolje, ker nisi obremenjena s tem ali te vara, kje je, s kom je, kaj počne… Pač imaš tudi ti samo eno življenje in daj ga izkoristi za nekaj več kot “le to”.
Nice try! Začni postopek ločitve, konec je.
Si res želiš otrokom pokazati, da je tak odnos kot ga imata, ok? Boš na njih preložila krivdo neumika “sva skupaj ostala zaradi vas”? Jih boš naučila, da je ok, da si skupaj zaradi denarja?
Lahko si pa tiho in toleriraš. On ne bo naredil ničesar, nategoval te bo tako dolgo, dokler ne boš res popi*** in ga vrgla čez vrata.
Pa če verjamemo, da je to resnično. S tem, ko te mož prosi, da mu daš čas, da uredi stvari z ljubico kaže na to, da mu je ona bolj pomembna kot ti. Kaj pa ima z njo urejat? Če bi mu bil odnos s teboj na prvem mestu (itak ne bi varal ampak vseeno), bi z ljubico prekinil takoj. Ne pa da z njo ureja stvari. KAj pa npr.? Skupno premoženje? Gate, ki jih je morda pozabil pri njej? Ali se morata še 6x dobro dol dat?
Prevarana žena, 25.07.2023 ob 11:34
Mož me vara! Zdaj, ko sem ga dobila, ko sem dobila dokaz je ves obupan in me prosi za potrpljenje. Vse mi je priznal. Vara me dve leti. Imava tri majhne otroke in skupno premoženje. Pravi, da me ljubi, da pa rabi čas, da uredi stvari z ljubico, da gre tam samo za telesne užitke, ker pri meni ne dobi tako pogosto kot potrebuje. Meni se njegova prošnja zdi nora, pa vseeno razmišljam o njej. Nekje globoko je še upanje, da nama uspe, po drugi strani pa me skrbi, če mu bom lahko še kdaj zaupala. V neprestanem strahu pa bom težko živela. Zanima me, tisti, ki ste varali ali bili prevarani, kako je po… Je drugače? Kako ste sprejeli?
Nikakor ne boš več zaupala.
Sem bila na istem. Rizična nosečnost. On varal. Dolgo.
Potem sva šla narazen. Je prijokal nazaj. Jaz trapa ga vzela nazaj.
Sedaj vara se vedno. Mene je totalno uničil- psihično. Poleg tega tudi okužil z SPB. Pa je zatrjeval, da ne bo varal več.
Lažnivec in kurbir ostane lažnivec in kurbir.
Zapomni si to! Pojdita narazen. Hvaležna mi boš nekoč.
Če pa ne, pa ti želim mirne dneve in noči brez pomislekov.
Človek ki je zmožen 2 leti lagati pač ne bi bil moj partner. Tu partnerstva nikoli ni bilo. Je slabič. Plus laže. Lagal je dve leti, laže tudi sedaj. Dve leti (z isto osebo?) varati pač ni samo zaradi fizikalij. Urejati stvari z ljubico? Kakšne stvari? Laže. Ti pa tudi lažeš sama sebi, če si govoriš da imaš zakon. Ga nimaš. Že dolgo. Verjetno ga nikoli sploh imela nisi.
Moški so vsi isti, 25.07.2023 ob 11:58
Moški so vsi isti. Samski, poročeni, ločeni. Mladi, srednjih let, stari. Ni več razlike. To kar je abstraktno, poroka, zaobljube in to. To je pač – abstraktno. Nikogar v bistvu ne briga. Lahko koruzništvo ali ne. Vsi so isti. Preveč sem že prebrala, da bi mislila drugače.
Skoraj da podpišem. Ampak glede na to, da jih ne poznam vseh, si upam še sanjati, da morda le je nekje nekdo za odtenek drugačen. Pa ne zato, ker ne bi iz katerega koli razloga “mogel”… ampak ker je tako močen karakter, da noče, ker ima take vrednote kot jaz in jih za nič na svetu ne bi prelomil, ker ve kaj je ljubezen in zna ljubiti z vsem srcem, dušo in telesom… Še za take, ki sem mislila, da so…se je izkazalo, da niso. Žalostno, a še kako resnično.
Anonimno 7148, 25.07.2023 ob 12:03
Kaj pisete pametne ? Kaj pises na forum ?
Vprasaj sebe zakaj je poiskal ljubico ?
Ali mislis, da je samo njegova krivda za prevaro ?
Poiskal je tisto kar mu doma manjka !
Ce je doma vse v redu se ne goni okrog !
Nikoli ni kriv samo eden za nezvestobo pa ce je to on ali ona.
to je pa čisti bullshit. Poznam kar nekaj ljudi, ki so varali izključno zato, ker jim je to v tistem trenutku ustrezalo. Ker je bilo luštno in zabavno. Ne zato, ker bi imeli doma groznega partnerja/partnerko, ki so bili lačni seksa in pozornosti. Preprosto zato, ker so lahko. Za zabavo, adrenalin, za ego.
Tukaj boste itak dobila odgovore, da ni šans, da bo spet varal. Ne vem. Odvisno od vajinega odnosa prej. Kakšen je bil. Kakšna ste bila vi? Kaj se je spremenilo, da je varal zadnji 2 leti? Mogoče je upanje, če sta se sposobna pogovorit in konkretno delat na odnosu oba. Res je, da je nekdo zmožen 2 leti lagat osebi h kateri se vrača domov, grozna stvar. Kako on to opravičuje, te laži? Ali vedno v živlhenju laže, manipulira, da dobi svoje? Vi ga vseeno najbolje poznate (zdej še bolj). Lahko poskusite in če ne bo šlo, se ločite.
Človek, ki vara, z ljubico, s prostitutko, itd., je šibek. Šibek, ker ne zna prekinit odnosa sam od sebe. Ker si ne prizna sam sebi, kaj čuti ali ne čuti. Ker ni sposoben povedati ženi, kaj čuti oz. ne čuti. Ker je nemočen, ker ne zna tega spremenit. Ni sposoven izboljšat odnosa.
Enostavno ne razumem ljudi, ki varajo. Najprej prekineš z ženo, partnerko, šele nato greš naprej. A ne takoj. Tega tudi ne razumem. Moški si hitro najde drugo, pa naj je zakon trajal leta ali ne.
Boječ je. Strahopetec. Ni si upal povedati, kaj je narobe, ampak je raje varal.
Kaj boš s strahopetcem?
Mal si se zafrknila s temi 3 otroki. In to, da so mali. A jih res obravnava kot predmet? Če so mali in on se goni okrog? Ne vem, kje vam je pamet. Moški mislijo, da so otroci igrača. Ženske pa ne razmišljate z glavo. Obravnavate otroke, kot da so predmet. Sram vas je lahko.
“da gre tam samo za telesne užitke”
Pa sej ni v tem problem prevare, problem je v laganju, v izdaji zaupanja, cela fora tega, da si skupaj z nekom, je da imata skupen svet, ki je samo vajin in deluje na pogon zaupanja, spoštovanja in ljubezni in ta svet se s prevaro razbije na koščke. Mogoče se da to spet sestavit nazaj, če gre za enkraten dogodek, če si v trenutku slabosti na službeni poti kresnil kolegico iz tujine, ampak ti je zdej res iskreno žal, po dveh letih laganja in varanja pa dva ne moreta več biti ista ekipa. Ampak ene to tolerirajo, ker niti niso v zakonu iz ljubezni, ampak drugih razlogov, tam pa to mogoče gre.
Vedno bi rekla, ne,jaz mu ne bi dala še eno šanso, sedaj sem se pa spomnila, še eno šanso bi mogoče res mogoče dobil, če bi pristal na to, da se polovica premoženja piše name, polovico pa na otroke, v primeru, da ga spet zaserje, da si z otroci ti na varnem kar se tiče premoženja, selitve ali pred tem, da bi nova kaj segala po najinem premoženju.
Kaj je tudi meni najhujše … Kdo v teh sitacijah pomisli na otroke?! Ločitev je zelo težka izkušnja in otroci posrkajo vse bolečine in ostale tegobe, ki jih ločitev prinese s seboj.
Pa kaj mora urediti z ljubico?! Če bi te vsaj spoštoval, bi takoj prekinil z ljubico, pa saj dve leti varanja pove tudi veliko.
Karkoli se boš odločila, stoj za tem. Mislim pa, da boš kot večina nas, ki smo bile prevarane, enkrat prišla do sklepa: volk menja dlako, narave nikoli.
Zagotovo niso vsi isti je pa veliko blamaze neresnosti kurbanja varanja.. kot je na zenski strani veliko lovljenja njegovega kesa ne pa ljubezni do njega.. nekje ob kraju pa smo fosili( ne po letih) ki pa se verjamemo v pristno ljubezen postenost zvestobo, pa ceprav bomo do smrti samski ker podobnega ne srecamo 😉