Mož mi gre vse bolj na živce, ker spušča razne zvoke
Bolllllp, 18.01.2025 ob 13:45
Moj je isti, pa še skozi smrdi po drekih , ko gre zjutraj pred mano v kopalnico mi gre na bruhanje za njim tako vse zasmradi, da moram najprej vse prezračit , na kavču smrdi pi drekih je nevzdržen smrad, da o cmokanju za mizo ne govorim, v gostilni pa bo znal lepo jesti, samo nalašč provocira, ga opozorim pa še bolj cmoka nalašč. A ja je pa veliko starejši od mene, se mi je začel gnusiti, če bi vedela , da bo tako nebi nikoli izbrala starejšega moškega, a kaj ko si bil mlad ti ni noben tega povedal, kako bo z toliko ostarelim možem. Danes bi izbrala drugače, moškega svojih let, ne pa enega starega kampa., kjer sem samo negovalka , in za vse sama.
Ježešmarija, to pa skor težko verjamem, da kerakoli ženska tolerira, se mi zdi so še one bolj občutljive na vonje kot mi in če ženski tip enkrat smrdi, se ji zagrauža in tam trava ne raste več v emocionalnem smislu.
To bi moral bit drugač družbeno priznan razlog za ločitev, če tip neha skrbet zase in oddaja neprijetne vonje, adios, sej v službi tudi nobeni ne bi toleriral, da jim smrdi po pisarnah.
Saj ne da ga opravičujem, ampak si mogoče v predmenopavzi, menopavzi? Najbrž ni začel kar zadnje čase šele to početi, ampak najbrž prej nisi opazila oziroma te ni motilo. Predmenopavza oziroma menopavza lahko povzroči takšne občutke, da ti gre vse na živce, tudi stvari, ki ti prej niso šle. Mogoče mu to lahko razložiš in mogoče se lahko on malo potrudi obvadati svoje zvoke, preden ga z loncem po glavi. 😉 😀
Načeloma te te stvari ne motijo pri človeku, ki ga ljubiš, in s katerim se počutiš dobro, ki ti diši, ki si ga želiš. Je mogoče v tvoji vezi nekaj narobe, se je nekaj spremenilo, morda manj bližine, morda kakšna osebnostna sprememba pri enem od vaju, sta se odtujila?
Mene npr. motijo ti zvoki tako zelo, da se mi meša. Ampak samo pri vseh drugih ljudeh, pri moji družini pa niti najmanj ne, tamali cmoka kot nor, je z odprtimi usti, da vse leti mimo, pa mi je všeč?! Moj tudi včasih spušča čudne zvoke, pa mi je to tudi všeč?! Mi včasih ni jasno, kako je to sploh mogoče, čeprav vem razlog 😀
Fuj. Sem slišala in poznala ljudi, ki so nekaj od tega počeli, da bi pa ena oseba vse to počela pa ne. Povej mu, da te to moti. Jaz ga ne bi prenašala, ti pa kakor veš. Če misliš, da si ne zaslužiš boljšega, imej tega. Veš, niso vsi moški prasci. Tudi zdravstvene težave se pozdravijo ali vsaj omilijo.
Resno, 23.01.2025 ob 14:11
Fuj. Sem slišala in poznala ljudi, ki so nekaj od tega počeli, da bi pa ena oseba vse to počela pa ne. Povej mu, da te to moti. Jaz ga ne bi prenašala, ti pa kakor veš. Če misliš, da si ne zaslužiš boljšega, imej tega. Veš, niso vsi moški prasci. Tudi zdravstvene težave se pozdravijo ali vsaj omilijo.
Hja… takoj razložim zakaj to ni nujno čisto res – in ja, pišem po spominu debate s kolegi zdravniki;
Npr. stalno hrkanje… je sicer lahko samo navada, lahko je pa zdravstveno pogojeno. Npr kronični rinitis, ki je v resnici alergija na nekaj v zraku in se je (večinoma) ne da pozdraviti – razen če se npr preseliš na Tahiti, povzroči stalno sluzenje na zadnji nosni steni, kar pomeni da sluz stalno po malem polzi po zadnji steni žrela in povzroča draženje. S kašljanjem/pokašljevanjem oz “hrkanjem” jo odstraniš za nekaj trenutkov. Potem pa spet…
Človeku že itak ni prijetno ob tem, potem mu pa to še očitaš… zveni kot “res idealno” zakonsko življenje.
Čisto drugo so stvari vzgoje in obzirnosti, kot npr žvečenje z odprtimi usti, cmokanje, riganje povsod, ipd.
Anonimno 3080 23.01.2025 ob 09:26
Načeloma te te stvari ne motijo pri človeku, ki ga ljubiš, in s katerim se počutiš dobro, ki ti diši, ki si ga želiš. Je mogoče v tvoji vezi nekaj narobe, se je nekaj spremenilo, morda manj bližine, morda kakšna osebnostna sprememba pri enem od vaju, sta se odtujila?
Mene npr. motijo ti zvoki tako zelo, da se mi meša. Ampak samo pri vseh drugih ljudeh, pri moji družini pa niti najmanj ne, tamali cmoka kot nor, je z odprtimi usti, da vse leti mimo, pa mi je všeč?! Moj tudi včasih spušča čudne zvoke, pa mi je to tudi všeč?! Mi včasih ni jasno, kako je to sploh mogoče, čeprav vem razlog 😀