Mož mi je postavil ultimat
Mož mi ne pusti na pogreb mojega pokojnega ljubimca. Pred leti sem varala moža, ker je bil cele dneve odsoten in nisem imela nič od njega. Imela sem nekajletno razmerje. Mož je po nekaj letih izvedel. Ostala sva skupaj kljub vsemu, ljubimcu sem se odpovedala, ker bi drugače mož povedal otrokom. Rada sem ga imela a otroke sem imela rajši. Sedaj je ljubimec umrl. Rada bi šla na njegov pogreb a mi je mož postavil ultimat. Če grem naj vzamem sabo tudi svoje stvari in se ne vračam. Ko ga vprašam zakaj taka odločitev mi pove, da mi je enkrat odpustil, to pa je zanj enostavno preveč. Jaz bi rada imela mir v sebi in se poslovila od njega na njegovi zadnji poti, ker se takrat, prekinila z njim brez slovesa. Rabim zaključek. Možu sem morala povedati za namero, ker bi sigurno izvedel, da sem šla na pogreb. Počutim se stisnjena v kot. Ne razumem moža, zakaj tak problem, saj sem se odločila, da ostanem z njim in ga mrtev moški ne ovira.
- Razumem tebe. Tudi jaz bi se želela posloviti. Vendar bolj razumem moža. V več letih varanja so ljudje vedeli za vaju, če slučajno kdo ni, bi zvedel s tvojo prisotnostjo na pogrebu. Predvsem pa, verjetno ga grize, da imaš še vedno taka čustva do pokojnega. Poskusi drugače. Reči možu, da gre s tabo. Da oba potrebujeta ta konec, to dokončnost, da lahko obrneta nov list v življenju. Da bosta stala dovolj vstran, pa vendar dovolj blizu, da sebi in drugim dasta vsa potrebna sporočila. Če je dovolj močan, bo zmogel to. Če ni, pa pojdi sama. Plačala boš sicer ceno, ampak verjetno bo sedaj nižja kot čez nekaj let. Ker možu si odprla vrata in prva, ki bo vstopila skozi njih, bo šel za njo. S tem, da boš starejša in manj prožna kot si danes.
Celjanka867, 08.09.2023 ob 01:56
Mož mi ne pusti na pogreb mojega pokojnega ljubimca. Pred leti sem varala moža, ker je bil cele dneve odsoten in nisem imela nič od njega. Imela sem nekajletno razmerje. Mož je po nekaj letih izvedel. Ostala sva skupaj kljub vsemu, ljubimcu sem se odpovedala, ker bi drugače mož povedal otrokom. Rada sem ga imela a otroke sem imela rajši. Sedaj je ljubimec umrl. Rada bi šla na njegov pogreb a mi je mož postavil ultimat. Če grem naj vzamem sabo tudi svoje stvari in se ne vračam. Ko ga vprašam zakaj taka odločitev mi pove, da mi je enkrat odpustil, to pa je zanj enostavno preveč. Jaz bi rada imela mir v sebi in se poslovila od njega na njegovi zadnji poti, ker se takrat, prekinila z njim brez slovesa. Rabim zaključek. Možu sem morala povedati za namero, ker bi sigurno izvedel, da sem šla na pogreb. Počutim se stisnjena v kot. Ne razumem moža, zakaj tak problem, saj sem se odločila, da ostanem z njim in ga mrtev moški ne ovira.
Ko si z ljubimcem prekinila razmerje, je postal zgodovina.
In tam naj ostane, ni pomembno, ali je živ ali mrtev.
Zate ga ni več.
Zelo nepošteno do moža. Ljubimca ni več, on tudi vedel ne bo, če si šla na pogreb ali ne. Bodo pa vsi ostali. Ne delaj možu tega.
Si se odločila, si. Zdaj živi s tem in stoj za svojo odločitvijo do zadnjega. Mislim, da si imela za norca oba, na koncu pa boš ostala sama.
Poslovi se v srcu, mislih, pomoli zanj in najdi svoj mir.
Kaj bi še želela od moža? Že prvič, ko si imela ljubimca bi te moral vrečt na cesto in ti uzeti otroke. Ti nisi vredna ne moža, najmanj pa otrok! A misliš, da imaš zlato ali da si najboljša na svetu? Gnoj, ki si leta in leta nespoštljivo varala moža. Zdaj pa bi še šla na pogreb? Ako, kje imaš spoštovanje do otrok in moža!!!
Bina996, 08.09.2023 ob 16:07
Zberi se malo.Verjetno bodo na pogrebu njegovi bližnji verjetno tudi žena ,ti pa si želiš tja… Malo spoštovanja do njegovih bližnjih in tvojega moža pa le ohrani .
Tako ja. Pomisli, tam bodo dejansko vsi njegovi. Sicer pa – bila sem na podobnem pred 10-imi leti. Ravno bi bil lahko ljubimec, pa je umrl. Na pogreb nisem šla, grem pa praktično vsako leto na njegov grob, čeprav je 100 km od mojega kraja. Najdem čas, da grem in tega nihče ne ve. In se malo pogovorim tam z njim.