Mož mi je postavil ultimat
Moj nasvet je, da prižigaš svečo na grobu, ko boš utegnila in vedela samo ti. Vedno se lahko od njega poslavljaš in pogovarjaš na grobu. Vedno mu lahko hodiš svečo prižigat in on bo vedel, da si bila stisnjena v kot kot praviš. Nobenemu ne povej, da hodiš na grob. Ni fer od moža, ker človek je umrl in da nima tega v sebi, pač nima. Da je ljubosumen na pokojnega, je nedoraslo in verjetno še danes goji jezo in maščevanje zaradi prevare. Kljub vsemu ….. Jaz se ne bi pustila izsiljevati. Nikoli!
Ne odobravam njenega početja za nazaj. Nihče od nas ne pozna njihove zgodbe. Berem, kakšne komentarje dobiva. Ženska varala. Dajte mi prosim, pokazati moškega ki ne. Vsaj enkrat. Lepo vas prosim….mislim da smo bili že vsi na tem. Nekateri zatiskajo oči, nekateri se razidejo, nekateri pa sploh ne vedo…zato, ženske, moški-dokler res nismo v tej situaciji, težko svetujemo z raznimi nasveti. Ko pride do te situacije razmišljamo drugače. Smo prevarani, osramočeni,prizadeti….in potreben je čas. Šele kasneje se lahko pogovarjamo, če se.
Celjanka867, 08.09.2023 ob 01:56
Mož mi ne pusti na pogreb mojega pokojnega ljubimca. Pred leti sem varala moža, ker je bil cele dneve odsoten in nisem imela nič od njega. Imela sem nekajletno razmerje. Mož je po nekaj letih izvedel. Ostala sva skupaj kljub vsemu, ljubimcu sem se odpovedala, ker bi drugače mož povedal otrokom. Rada sem ga imela a otroke sem imela rajši. Sedaj je ljubimec umrl. Rada bi šla na njegov pogreb a mi je mož postavil ultimat. Če grem naj vzamem sabo tudi svoje stvari in se ne vračam. Ko ga vprašam zakaj taka odločitev mi pove, da mi je enkrat odpustil, to pa je zanj enostavno preveč. Jaz bi rada imela mir v sebi in se poslovila od njega na njegovi zadnji poti, ker se takrat, prekinila z njim brez slovesa. Rabim zaključek. Možu sem morala povedati za namero, ker bi sigurno izvedel, da sem šla na pogreb. Počutim se stisnjena v kot. Ne razumem moža, zakaj tak problem, saj sem se odločila, da ostanem z njim in ga mrtev moški ne ovira.
Mislim, da to ni prav. Mislim, da je dostojno slovo pravi pristop.
Na tvojem mestu bi se sama poslovila z nekim zasebnim obredom nekje v gozdu na sprehodu, za to dejanje in mir v sebi ne rabiš pogreba.tam v zemlji bo samo truplo, čutit odhod nekoga in se poslovit, za to ne rabiš procesije in duhovnika. Začuti sama pri sebi kdaj je ta trenutek, pojdi na sprehod, naberi šopek magari, ga položi nekam kjer začutiš mir v sebi, se pogovori z njim in mu izreči mirno pot:)
Ni šans, če greš tuki proti moji ŽIVI želji in ultimatu gledat pasjo procesijo AMORALNEŽA ki mi uničeval vezo z varanjem, se te odrečem prej kot šteješ do tri. V bistvu je tip zajebal že ko te je vzel nazaj BREZ SANKCIJ. ker si ves čas gojila te čustva in blefirala. Mislim da tole ne bo šlo.
Da mi delaš sramoto da je MRTEV ve vreden kot jaz ŽIV. ni večje DEHUMANIZACIJE kot to.
oba razumem, 08.09.2023 ob 02:08
Oba vaju razumem, čeprav malo bolj tebe. Ta človek je namreč umrl.
CE ne gre drugače si vzemi en dan oziroma 4 ure dopusta in mu nesi svečko na grob zjoči se..pogovori se z njim..pa da mož ne izve.Jaz verjamem da ti bo potem lažje.Jaz bi naredila tako.
P.S:IN ZAKAJ NE NA POGREB..SAJ NA ŽALOST ČLOVEK JE PREMINIL.
SREČNO..
Če se želiš poslovit od mrtvega, greš lahko tudi kasneje na grob. Kaj misliš, da boš nepogrešljiva na pogrebu, nameravaš imeti govor, najbolj jokat, iskat novega ljubimca med njegovimi prijatelji? Nora si. In še moža bi s seboj vlekla? Kaj ti manjka pozornosti zopet? Izgleda, da ti je mož premalo, da rabiš širšo pozornost. Opravljivke komaj čakajo na tvojo prisotnost.
Anonimno243, 08.09.2023 ob 19:56
Moj nasvet je, da prižigaš svečo na grobu, ko boš utegnila in vedela samo ti. Vedno se lahko od njega poslavljaš in pogovarjaš na grobu. Vedno mu lahko hodiš svečo prižigat in on bo vedel, da si bila stisnjena v kot kot praviš. Nobenemu ne povej, da hodiš na grob. Ni fer od moža, ker človek je umrl in da nima tega v sebi, pač nima. Da je ljubosumen na pokojnega, je nedoraslo in verjetno še danes goji jezo in maščevanje zaradi prevare. Kljub vsemu ….. Jaz se ne bi pustila izsiljevati. Nikoli!
Saj gre lahko na pogreb. Zakaj pa ne. Ima še čas kovčke Shakira in naj gre kamor hoče. To ni izsiljevanje, to je ultimat popolnoma razumljiv. Naj ima moske, samo mož tega ni dolžan trpeti.