Mož mi je postavil ultimat
Mati103, 08.09.2023 ob 20:46
Na tvojem mestu bi se sama poslovila z nekim zasebnim obredom nekje v gozdu na sprehodu, za to dejanje in mir v sebi ne rabiš pogreba.tam v zemlji bo samo truplo, čutit odhod nekoga in se poslovit, za to ne rabiš procesije in duhovnika. Začuti sama pri sebi kdaj je ta trenutek, pojdi na sprehod, naberi šopek magari, ga položi nekam kjer začutiš mir v sebi, se pogovori z njim in mu izreči mirno pot:)
Se absolutno strinjam in velja tudi za ostale primere. Marsikdaj je udeležba na pogrebu bolj farsa kot zadnje slovo. Posloviš se lahko v intimi na svoj način. Moža pa povsem razumem. Gre za brskanje po stari rani.
Sociopatka na delu in tej spretnost manipulacije očitno nikoli ne umanjka. Prekinila bi naj čez noč z ljubimcem, a možu in drugim tvezi, da jo peče vest in se mora sedaj javno posloviti zaradi slabe vesti. A ta pri njej ne obstaja. Ta nima rada nikogar, kaj šele ta dva moška, ki sta samo sredstvo za dosego ciljev. Gre za podlo igro trpinčenja, poniževanja in psihičnega nasilja. Ubogi otroci.
Razumem oba, bi pa sama odreagirala verjetno tako, kot tvoj mož.
Zaključek lahko narediš sama. Sprehod, vikend oddih, eno mirno dopoldne, se pogovoriš s pokojnim in sama s sabo ter zaključiš to, kar bi morala že zdavnaj. Zavoljo vseh treh ni treba miru iskati na pogrebu. Po pogrebu pa le pojdi na pokopališče.
Očitno imaš dosti slabe vesti, da si ljubimca takrat zapustila. Ni ti bilo lahko, ljubomcu pa verjetno še težje. Razumem moža, da je to zanj odpiranje še ne do kraja zaceljenih ran.
Razumem, da trpiš. Ampak, kakor je ena stara lepo nakazala: če si ostala z možem, potem poskrbi, da ga ne vznemirjaš z mučno preteklostjo. Morda te je zanemarjal, vendar s tem, ko si ostala z njim, si se odločila zanj. Potrdi to odločitev z neobiskom pogreba.
Vsaka stvar ima svojo ceno.
Vsaka akcija ima svoje posledice.
Misli na starost, ki jo nameravaš preživeti z možem.
Ali pa izstopi iz svojega udobja in zapusti moža, ki ga že dolgo več ne ljubiš. Pojdi na pogreb in začni novo življenje.
NatašaPo, 08.09.2023 ob 04:29
Nisi normalna in ljudje ti celo priporočajo,da greš na pogrem in to z možem.Ga še bolj ne moreš ponižat????
Se strinjam. Če bi jaz bil njen mož, bi jo odpikal že zdavnaj, zraven tega pa bi sodišče še bilo na moji strani in bi imel možnost, da dobim otroke. Ženska, ki enkrat vara (isto moški), bo še večkrat. Sicer pa se to vidi zdaj tudi pri avtorci …
Jaz v življenju več ne bi mogel spati in imeti tudi spolne odnose z osebo, ki bi me prevarala in to ne samo enkrat … Fuj. Razumete pa avtorico samo tisti/tiste, ki ste iste.