Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek mož mi je prepovedal

mož mi je prepovedal

… vsak mesec k frizerju, enkrat na teden na masažo in enkrat na manikuro in kozmetičarko. Ker je to kao 250 EUR in preveč za naš proračun. Moja plača je 1800 EUR. Ali naj ga upoštevam ali ga pošljem v 3… Se mi zdi da živimo solidno, ampak mogoče je on ljubosumen, ker zasluži precej manj od mene. Jaz mislim, da si s tako plačo lahko privoščim nekaj čisto normalnega – to ja ni noben luxus.

Si navadna razvajena afna in mož ima prav!

Saj si sama zaslužila svoj denar. Frizer ja, manikuro si kamot sama delaš, masaža pa mogoče malo redkeje, kozmetičarke tudi ne rabiš tolikokrat. Sicer pa – kot sama želiš.

nova
Uredništvo priporoča

Zame je to luksus, ker si tega ne morem privoščiti…morda občasno za razvajanje.

Glede na to, da imaš plačo tako visoko, zate to res ne predstavlja luksusa…in je zate normalno. Jaz si na tvojem mestu tega ne bi pustila vzeti, saj delaš za ta denar…očitno imaš tudi neki status v službi in je izgled pomeben.
Reči mu, da tega ne boš pustila, da ti ukazuje kaj delaš s svojim prisluženim denarjem…ter, da ti še vedno ostane za vse stroške.
Kam bi pa naj po njegovem z tem denarjem?

Kakšne interese, ki stanejo pa ima on?

In ja, malo je ljubosumen.

lp

Ojla,
Jaz pa mislim, da mož nima prav in da nima nobene pravice od tebe zahtevati, za kaj boš porabila denar, če dovolj zaslužiš za normalno življenje in če imajo tudi otroci vse kar rabijo. Samo enkrat se živi, zato si le privošči malce razvajanja, če le lahko.
LpN

Da te ni sram da takole mečeš denar skozi okno! Mož ima prav naj ti prepove to razsipanje, raje kaj prihrani za težke čase.

Saj se hecaš ne? Da bi ti prepovedal?

Je dons neki v zraku…al se sam men zdi? 🙂

jaz sem pa doma 3 leta. delam na kmetiji+otroci, mož hodi v službo. mesečno imamo koli 3000e.odkar sem doma si ne privoščim NIČ, sem kot kmetavzarka pri 35letih.
mož ima nov avto, en kup hobijev, jaz pa “ne rabim nič” ker sem doma. danes dopoldan pa sem zapravila 500 E samo zase! dovolj imam!!!!!!!!!!!!!!!
imam novo torbico, čevlje, 2 kavbojke, bila sem pri frizerju, novo jakno in spucala sem si zoben kamen. vse kar malo dražje, da zgledam prav fajn!
mož ne ve, ampak dobila sem službo!!!! čez 14 dni grem. doma bo jok in stok ker mu kar odgovarja, da ga padenam. ja ja, danes zvečer izvejo vsi, on+tašča ki me jebe v glavo+2 razvajena 12 letnika.
plača bo sicer minimalna, briga me!

Zasluži gotovo več kot ti, le dobi manj, ker se pamet pri nas še ne plačuje.

…imata z možem pošlihtano, veš ti…Se mi pa zdi normalno 1x mesečno frizer, 1x tedensko masaža, pri manikuri in kozmetičarki 1x na teden pa se mi zdi pretiravanje. Ne govorim, če si to lahko privoščiš, gre za to, da ni potrebe. Potem je že bolj logično frizura 1x na teden, kot pa kozmetičarka.
Ne vem, če ima pri vama veze to, da mož manj zasluži, gre za to, da je morda na vse druge stroške precenil, da pretiravaš. To veš ti! Samo zato, ker je on tako rekel, se pa jaz ne bi šla.

Privošči si dokler ti znese, ko/če nebo več šlo se boš pač temu odpovedala…

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

jaz danes popizdla…vse čestitke, kr tko naprej

Sramota, da moja to počne jo kuj preko praga naženem ker takega preseravanja ne bi toleriral nikoli.

ja pol bi se pa zbudil….

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

Ne vem kako imata zmenjeno. Meni še ni nikoli nič rekel, ko sem si kaj kupila ali pa kam šla zase, za svojo dušo. Res pa je da sem precej varčna. Barvam se sama, frizer je 1krat na mesec (ko sem imela sedaj krajšo frizuro, potem bolj redko), k manikerki, pedikerki ali pa kozmetičarki pa ne hodim. Zato pa si privoščim marsikaj drugega -npr. poskusila sem Lineo snello, aerobika, kake kreme in podobne frčkarije…
Se je pa vse to hitro nehalo v zadnjem polletju ko se nama je finančno stanje poslabšalo.

Sem mnenja, da je prav da se varčuje za skupne cilje, je pa prav tudi, da si kdaj kaj privoščiš zase.

ja pol bi se pa zbudil….[/quote]

to sem že naredo, spipala je pol plače u Dm-u, ko sem to ugotovil sem jo zabrisal čez prag!

Mož ima prav! 1800 evrov ni danes nek poseben denar. Ko se boš potrudila zaslužiti solidno vsoto, potem pa zapravljaj.

Nihče ne more partnerju zapovedovat in prepovedovat načina razpolaganja z denarjem. Tvoja plača je tvoja in pika.

Je pa res, da je za moje pojme za delujoč partnerski odnos bistveno in nujno, da imata partnerja kompatibilna stališča glede financ. Konec koncev naj bi bil cilj obeh čimbolj udobno in stabilno življenje cele družine. Če se možu zdi, da gre za tvoje masaže in pedikure preveč denarja in da bi bilo z vidika finančnega položaja cele družine denar bolj smotrno kako drugače porabit, bi bilo pametno, da se o tem pogovorita.

Ko pa vama bo zagustilo bo pa mož kriv. Ženska nisi za v zakon ker vsako stvar vzameš osebno.

To moraš sama presoditi, ali je glede na vajine finance to “preseravanje” ali pa zanemarljiv strošek. Kaj pa vemo, koliko skupaj zaslužita, imata kredit itd. Če si to lahko privoščita in ostali “stroški” ne trpijo – potem samo rečem, privošči si! Samo enkrat živiš in kdor ima denar, ga mora trošiti… Na drugi strani pa ljudje jamrajo, nimamo strank, je kriza…

No kot da bi bral mojo ženo dve leti nazaj. Podobne stvari je počela, seveda se nisem vtikal saj je njen denar. Dvakrat sem ji omenil da bi bilo mogoče dobro če bi tistih 200 evrov na mesec naložila kam drugam kot pa v frizerje in nohte. Seveda sem jih zelo slišal, da sem ji fouš in ne vem kaj še vse. No v redu pa sem bil tiho. kakšne pol leta nazaj je izgubila službo in sedaj ne dela nič. Pa mi je iskreno priznala da bi ji tistih 200 evrov na mesec če kako prav prišlo če bi jih imela. Živiva od ene plače ki je solidna, ampak bilo bi še bolje če bi me kdaj poslušala. Ampak možje itak nikoli nič ne vemo in smo največji prasci. Samo en nasvet špara se takrat ko imaš, ko ti primanjkuje se ne špara.

ostalo si pa prišparaj, kot da nimaš.

Ali ste lačni?
Ali ste solidno oblečeni?
Ali si privoščite kakšen dopust?
Ali imate odplačane kredite?
Ali ste na “svojem”?

Če je to zgoraj našteto vse v redu in v mejah normala res ne vem zakaj bi šparala na sebi.

Zato, ker je mož tako rekel.

Po moje ti pa ni prepovedal zaradi denarja, ampak ker te zaradi vseh teh obveznosti nikoli ni doma! Pa e hodiš 1x na teden k frizerju, maserju, manikerju, pedikerju, kozmetičarju itd., hodiš verjetno tudi 1x na teden v šoping in šoping vemo, kako zgleda in se zavleče, da o vodeni vadbi en govorim, to je vsaj 3x na teden, torej te vse skupaj ne stane 250€ na mesec, ampak krepko več!
IN NIČ TE NI DOMA!

New Report

Close