Mož mi ne odobrava ljubimca
Vem da se vse skupaj čudno sliši, pa vendar. Z možem sva skupaj okoli 10 let, še iz rane mladosti. Za otroke se nekako nisva odločila. Iz začetka je vse štimalo, potem pa se je kot ponavadi se zagre, ljubezen začela ohlajat. Vmes sva se tudi razšla dvakrat, za nekaj mesecev (še pred poroko). Problem je sledeč – mož ima že več let (cca 6) problem z prezgodnjim izlivom. Torej, včasih konča še predno ga da noter, ali pa v prvih sekundah. Potem mu do sexa več ni, ne vstane mu več. Jaz sem nora na sex in ta njegov problem me ubija. On se za to ne sekira preveč, pač ignorira vse skupaj in se ukvarja s svojimi stvarmi kot da ni nič. Nisma spolno občevala že vsaj 4 leta. V tem času nisem imela nobenega ljubimca, me pa razganja in si ga bolj želim iz dneva v dan.
Možu sem predlagala da gre do zdravnika da mu predpiše kakšno zdravljenje, terapijo, pa ni za to.. Tega ne vidi in smatra kot problem.
Sama sem mu enkrat med vrsticami omenila da bi morda mi dal dovoljenje za sex z drugimi (ja, čudno vem) ampak res ne vidim drugega izhoda v situaciji. Na to je samo zgroženo pogledal, brez komentarja. Sicer se razumeva v redu in lepo peljeva življenje samo sex je pač – ni ga. Njemu sex očitno ne pomeni smisla življenja kot “večini” moškim, meni pa predstavlja velik del veze. Zadnje leto dni resno razmišljam da bi si omislila ljubimca, vendar se bojim da bi imela potem črno vest in bi me žrlo.
In ne, ločitev nekako ne pride v poštev. Kljub vsemu imam moža rada, samo rešitve več ne vidim.
Je imela še katera podoben primer, kako ste postopale?
Prosim če se f**fehtarji ne zaganjajo in pa marije device ki sexajo samo do prihoda otrok…
Torej si stara 16 let?! Rana mladost + 10 let skupaj = za otroke se nisva odločila. Ja itak, če pa še spolno zrela nisi :-).
Od 19 leta, če to kaj spremeni?
Večina tistih, ki varajo, varajo skrivaj.
Pri 25 si se odločila, da se boš živa zakopala ob impotentnem možu, ki tega sploh ne vidi kot problem, ki ne spoštuje tega, da je zate to problem in da zaradi tega trpiš. In ti ga imaš kljub temu rada? Bi imela rada moškega, ki bi te recimo verbalno vsak dan žalil? Meni je zanimivo, da takega teptanja svojih občutkov in potreb ne vidiš kot totalno žalitev, nespoštovanje in zanemarjanje.
Če bi njemu res bilo kaj do tebe, bi ti ali takoj priznal, da je totalno aseksualen in da od njega seksa pač ne pričakuj, lahko pa se tolažiš drugje, ker se zaveda in ti priznava tvoje potrebe, ali pa bi skušal kaj ukreniti v zvezi s tem. Telesna ljubezen je oblika ljubezni! Brez tega ni zakona, to, kar imata vidva, je očitno neki poslovni dogovor. Rada ga imam bla bla bla. Povej, zakaj ga imaš rada?
Pa tudi, če bi on nekako sprejel ureditev z ljubimcem, se ti zavedaš, da se boš s tem ubadala 40 let in da prav gotovo ves ta čas ne boš imela samo enega moškega? In kako si predstavljaš, da bo tvoja/vajina ljubezen preživela ob tem? Tako močno povezani zakonci obstajajo samo v romanih in filmih, v resničnem življenju pa … težko.
In kot včasih napišem: ljubezen ni dovolj za srečno zvezo. S tem, da pri vama očitno o neki veliki ljubezni sploh ne more biti govora.
Meni zgleda, da si svoje potrebe dala totalno na stran in špilaš žrtev. Najprej razčisti sama pri sebi, kaj si pomeniš, pol pa še z možem razčisti, kaj pomeni kohabitacija, ekonomsko partnerstvo, ljubiti, imeti rad, biti zaljubljen, sexati….
Mene pa zanima zakaj ljudje ostajajo v takšnih odnosih.
Avtorica, povej mu, da ti spolnost veliko pomeni in da tako ne moreš več naprej. Rabita spremembe. Ti, da mu poveš kaj rabiš, on pa da te sliši, ne samo posluša. Glede na to, da nimata otrok je razhod lažji. Če in ko imaš otroke, ti ob razhodih trpijo, ne samo to, tisti, ki gredo narazen jih še včasih dodatno trpinčijo.
Nemalokrat se starš maščuje bivšemu z majhnimi zlobnimi zvijačami preko otrok in tako mora ubogi otrok izbirati koga imajo raje.
Pri 12. letih sem zasovražil očeta, ker je neprestano govoril čez mamo, celo vozili smo se naokoli, da so z znanci skupaj tolkli po njej. Zato sem ga nehal obiskovati. Doma so bili pa drugi problemi, ne bi o tem tukaj.
Zaradi vsega tega sem imel nočne more, o tem kako nekaj težkega pritiska name. Sanj je bilo konec, ko me je zmečkalo, kot zmečka ljudi v avtomobilu, ki se pri 200km na uro zaletijo v zid.
Danes vem kakšno sporočilo so vsebovale in zakaj sem jih imel.
Včasih moraš dobro premisliti o pomenu sanj, ker so vrata v nezavedno.
Autorica, mož je sebičen, tak je moj pogled na primer. Sam se ne bi spravi lv red in šel poskusil stvar porihtati(vsaj poskusil), od tebe pa želi celibat, kot da si mu to dolžna. Postavi ga pred dejstvo, ali dela na svojem problemu, ali pa boš stvar reševala po svoje.
Popolnoma te razumem pre-resna…..
ti bom povedal zakaj,če me poiščeš na ZS ali na
[email protected]
Lep vikend(kolikor se da)m20
Glede na situacijo res ne vidim nobenega problema, če si najdeš ljubimca. Možu pa pač ne povej…
Forum je zaprt za komentiranje.