Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mož mi vsak dan očita barvo kuhinje

Mož mi vsak dan očita barvo kuhinje

Pred kratkim sva kupila novo kuhinjo, ki pa gre mojemu možu zdaj tako na živce, da mi vsak dan naprej meče. Problem je v barvi, ki je res močna barva fuksije, po stenah sva pa dala steklo z orhidejami v podobni barvi. Meni je kuhinja zelo všeč, mož je bil že pri nakupu proti, zdaj pa grozi, da jo bo vrgel ven. Problem je, ker je stala skoraj 10 tisoč evrov. Jaz bi jo imela še naprej ampak za ljubi mir bo treba kaj narest. Kaj predlagate?

Za ljubi mir ne bi nikdar izbrala nekaj, kar partnerju ni niti malo všeč.
Imaš kuhinjo zelo vpadljive barve za veliko denarja. Menda človek pred takim nakupom prethta, če bo ta stvar pila vodo naslednjih 20 let…

Prilepi jo, da jo vidimo. Pomembna je kombinacija. Če je vse ostalo belo, mogoče niti ni slabo.

Prilepi jo, da jo vidimo. Pomembna je kombinacija. Če je vse ostalo belo, mogoče niti ni slabo.
[/quote]

Ni belo. Jaz imam zelo rada žive barve, mož ne. Mi je pa tudi moja mama rekla, da je kuhinja grozno kičasta 🙁

Tudi jaz imam rada zive barve, fuksija mi je med najljubsimi, ampak kuhinje pa ze ne bi imela take, je cisto prevec mocna in tezko jo je kombinirati. Bi bilo dovolj, da imas na steni vzorec s to barvo.

mogoče lahko zamenjaš vratca na kuhinjskih elementih, vprašaj v trgovini

Zna bit, če so že tako barve intenzivne, potem pa še okoli neki dodatki rož.
Ampak okusi so različni pač. Škoda, da se nista prej malo pomenila o neki srednji poti, no.

Kupi nove fronte ali novo kuhinjo. Da ti ne bo prevec hudo, si kupi ceveljce, plasc in torbico v barvi fuksije, pa bo volk sit in koza cela.

Tudi jaz imam rada zive barve, fuksija mi je med najljubsimi, ampak kuhinje pa ze ne bi imela take, je cisto prevec mocna in tezko jo je kombinirati. Bi bilo dovolj, da imas na steni vzorec s to barvo in se kaksne dodatke.

Pač povej možeku da naj ne hodi v kuhinjo, da boš že sama vse popedenala in postregla.

Mi2 sva tudi lani kupovala kuhinjo, jaz sem takoj rekla, da ne bi spet bele, moz pa je bolj ziheras in je navijal za belo. Vseeno sem ga prepricala v tako nezno olivno, ceprav tudi sama nisem vedela kako bo izpadlo, ker smo v salonu videli samo vzorec barve. Zdaj sva ful zadovoljna oba, moz mi veckrat v sali rece, da se dobro da je izbral to barvo in ne dolgocasne bele.

a to je kuhinja na cesti?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Žive in kričeče barve niso primerne za pohištvo, ker se jih hitro naveličamo. Ni isto kupiti obleko, barve fuksije, in kuhinjo barve fuksije, ker kuhinje pač ne menjamo vsako leto. Barve imajo tudi vpliv na ljudi, pozitiven in negativen. Kako bi izgledala operacijska dvorana, v kateri bi bilo vse v kričeče roza barvi? :))) Jaz sigurno ne bi kupila pohištva, če se mož ne bi strinjal z njegovo barvo.

Mogoče vratca zamenjaj, kakšno nalepko daj gor,…
Možnosti je dosti, da malce nevtraliziras.

Da greš na sprehod, dokler je še svetlo.

Kupi mu očala na farbo po želji ali zamenjaj moža.

Uf, sem taka kot tvoj mož in imam raje umirjene barve in kuhinja v bleščeče fuksija odtenku bi me ubila.
Vsekakor naj ti bo to lekcija za prihodnjič: ko kupujeta za skupen dom, se uskladita in sprejmita za oba sprejemljive kompromise.

Trenutno pa zadevo reši z:
– menjavo front (dražje, zate lažje) ali
– samolepilnimi tapetami (ceneje, zate zamudneje)

Pri barvah pa: treba je znati. Močne barve se dodajajo v manjših količinah/površinah.

Tudi meni taka kuhinja ne bi bila všeč, ne bi se mi pa dalo vsak dan gnjaviti. Seveda pa ne bi nikoli kupila zadeve, v zvezi s katero bi moj moški gnjavil že pred nakupom.
Torej: zamenjati vrata na omarah ali pa moža.

Jaz sem ljubiteljica zelo živih barv, zato vedno kupujem belo pohištvo in si dajem duška z barvami na zidovih. Vedno eksperimentiram z divjimi barvami in če se kakšne naveličam, grem po novo barvo in prebarvam.

pa bo volk sit in koza kičasta 🙂

Kaj je važno,če drugim ni všeč. Ti se počutiš dobro v tej kuhinji take barve,to je pomembno,ti si glavna v kuhinji in mora biti tebi všeč.

Ne razumem, kako ljudje prenašate te žive barve. Pa saj to te naredi čist živčnega, da se še doma ne moreš umirit od teh “norih” barv.
Kaj naredit? Kjer je možno z malo stroško zamenjajta za bolj umirjene tone.

Takih barv se človek hitro naveliča. Meni pohištvo močnih barv deluje ķičasto, sem za bolj umirjene tone. Upam da se bo avtorica dolgo počutila dobro v njej.
Pa ni toliko problem barva, bolj moti dejstvo, da ženska plača 10 jurjev, brez da bi bila pripravlljena kompromis z možem. In ne, ni vseeno, če drugim ni všeč. V domu se morajo vsi prijetno počutiti. In ravno izbira pohištva in barv daje občutek domačnosti in sproščenosti.

pa naj si on naredi še eno kuhinjo

A je kdo mel črno kuhinjo?

New Report

Close