Mož mi vsak dan očita barvo kuhinje
Pred kratkim sva kupila novo kuhinjo, ki pa gre mojemu možu zdaj tako na živce, da mi vsak dan naprej meče. Problem je v barvi, ki je res močna barva fuksije, po stenah sva pa dala steklo z orhidejami v podobni barvi. Meni je kuhinja zelo všeč, mož je bil že pri nakupu proti, zdaj pa grozi, da jo bo vrgel ven. Problem je, ker je stala skoraj 10 tisoč evrov. Jaz bi jo imela še naprej ampak za ljubi mir bo treba kaj narest. Kaj predlagate?
Mi2 sva tudi lani kupovala kuhinjo, jaz sem takoj rekla, da ne bi spet bele, moz pa je bolj ziheras in je navijal za belo. Vseeno sem ga prepricala v tako nezno olivno, ceprav tudi sama nisem vedela kako bo izpadlo, ker smo v salonu videli samo vzorec barve. Zdaj sva ful zadovoljna oba, moz mi veckrat v sali rece, da se dobro da je izbral to barvo in ne dolgocasne bele.
Žive in kričeče barve niso primerne za pohištvo, ker se jih hitro naveličamo. Ni isto kupiti obleko, barve fuksije, in kuhinjo barve fuksije, ker kuhinje pač ne menjamo vsako leto. Barve imajo tudi vpliv na ljudi, pozitiven in negativen. Kako bi izgledala operacijska dvorana, v kateri bi bilo vse v kričeče roza barvi? :))) Jaz sigurno ne bi kupila pohištva, če se mož ne bi strinjal z njegovo barvo.
Uf, sem taka kot tvoj mož in imam raje umirjene barve in kuhinja v bleščeče fuksija odtenku bi me ubila.
Vsekakor naj ti bo to lekcija za prihodnjič: ko kupujeta za skupen dom, se uskladita in sprejmita za oba sprejemljive kompromise.
Trenutno pa zadevo reši z:
– menjavo front (dražje, zate lažje) ali
– samolepilnimi tapetami (ceneje, zate zamudneje)
Pri barvah pa: treba je znati. Močne barve se dodajajo v manjših količinah/površinah.
Takih barv se človek hitro naveliča. Meni pohištvo močnih barv deluje ķičasto, sem za bolj umirjene tone. Upam da se bo avtorica dolgo počutila dobro v njej.
Pa ni toliko problem barva, bolj moti dejstvo, da ženska plača 10 jurjev, brez da bi bila pripravlljena kompromis z možem. In ne, ni vseeno, če drugim ni všeč. V domu se morajo vsi prijetno počutiti. In ravno izbira pohištva in barv daje občutek domačnosti in sproščenosti.