Mož mi vsak dan očita barvo kuhinje
Fronte zamenjaš, pa tudi ni treba vseh. Bež lepo paše s fuksijo. Tudi stene lahko pobarvas v bež. Par vratc pustiš fuksijo, večino jih zamenjaš z bež.
Valda, mu gre na živce. Roza razumeš. To mu gre na živce. Se rdeča bi bila boljša za moškega. Najbolje, da si das se ns posteljo roza prevleko. Halo!! Upam, ds je dnevna soba umirjena. Clovej se pride domov umirit. Fuksija pa deluje agresivno. Nastudiraj malo psihologijo barv. Ok? Moški se kot prvo počuti zapostavljenega, kot drugo pa ima neko pede r sko kuhinjo. Alpa le z bicno. Nimam nič proti istospilnim, da ne bo pomote. Živiš z moškim, ne z žensko. Tako drage kuhinje seveda ne boš menjala. Menjaj nekaj front in bo takoj drugače. Pa strošek naše prevzemi. Sparaj, punca, Sparaj. Če je hladilnik vgradni, probaj to fronto zamenjat, da bo vsaj jedu lahko. Pa bež stene. Stekla ne boš menjavala. Je predrago. Uf šola za naprej. Razbit moraš to grozno barvo, da se bosta oba ok počutila. Ker v taki kuhinji bi vsak postal živčen. Ne samo moški. So barve, ki pomirjaji in take, ku razburjajo. Za pihistvo se na dolgi rok obnese bela, bež in lesena. Fuksija pa ubija, ja.
Imam dokaj vpadljive travnato zelene blende visoki sijaj, in seveda sem jih moral probat kombinirat z vijola stenami…najprej ” milka” stajl, potem še za par nians temneje…na koncu se mi je ta barva tko zagravžala, da jo nočem nikjer več videt…ever…
Trenutno imam stene rdeče (začuda našel pravo nianso, ker rdeča je čista jeba od barve) in že počasi razmišljam o naslednji barvi…
Ne menjati!
Sprejel bo. Potrebuje pač več časa za sprejetje teh odtenkov za katere jaz verjamem, da niso nemogoči in predvsem izvenenja svojega ega, ki ga je izrekel po prvem videnju te barve.
Moj komentar na barve. Videl sem že mnogo kuhinj in nobene v nemogoči kombinaciji barv in tudi vsako odstopanje, je prej ko slej popestritev.
Kaj je važno,če drugim ni všeč. Ti se počutiš dobro v tej kuhinji take barve,to je pomembno,ti si glavna v kuhinji in mora biti tebi všeč.
[/quote]
ponavadi je izbira barv na prvo žogo na podlagi všečnosti in zabetonirane slike v glavi, zgrešena…tako pri elementih kot pri stenah…treba je izbirat racionalno…glede na osvetljenost prostora, kombinacije z ostalo opremo itd…z dokaj nevtralno osnovo je treba začet in popolnit z dodatki…lahko tudi vpadljivimi, živimi…velike površine z vpadljivimi, kričečimi barvami podrejo celotno sliko, ki ne more bit umirjena z namenom dobrega počutja…če človk nima filinga za te zadeve, je bolje prepustit vse skupaj stilistu…
Ne menjati!
Sprejel bo. Potrebuje pač več časa za sprejetje teh odtenkov za katere jaz verjamem, da niso nemogoči in predvsem izvenenja svojega ega, ki ga je izrekel po prvem videnju te barve.
Moj komentar na barve. Videl sem že mnogo kuhinj in nobene v nemogoči kombinaciji barv in tudi vsako odstopanje, je prej ko slej popestritev.
[/quote]
Eno je videti kuhinjo v mocnih barvah, drugo pa vsak dan ziveti v njej. Ce jo vidis obcasno, je lahko prav zanimiva, ce jo pa gledas dan za dnem, mesec za mesecem, je pa prevec.
Mnja, predvidevam, da je bila kuhinja – s katero se mož že v štartu ni strinjal – plačana s strani obeh, te ženske in njenega moža.
Ženska je povozila njegovo mnenje, zdaj jo pa moti, ker mož še vedno ni zadovoljen.
Ne vem sicer, kako drugi in drugje, ampak midva s partnerjem se pred nakupom večjih stvari/pred investicijami vedno pogovoriva.
Vsak pove svoje mnenje in potem se uskladiva.
Tukaj pa celi hujskate žensko, naj moža ne upošteva, da je itak ona glavna in da naj mož kupi novo kuhinjo za svoj denar???
Na moževem mestu bi dala zamenjati fronte – za skupen denar, jasno.
Ena je dala idejo..par vratc zamenjat z bez…jz bi pa se tisto orhidejo stran dala.ce prav razumem da je med elementi, namest ploscic.
Se pa sprasujem, glede na to da zdaj vsak dan serje zaradi kuhinje…kje je bil prej. A prej je glih komi zasepetal da ne bi, zdaj , ko je prepozno se pa oglasa in to vsak ljubi dan…faker
Verjetno bo drzal.kar pravis polna luna.
Se pa vsen sprasujem, glede na to da je zdaj glasen in to vsak dan…predvidevam, da bi bil lahko glasen , ko sta kupovala.Ocitno je, da ima pravo glasanja drugac bi bil tud zdej tih…
Poznam en par. Kupita stvar, ona zbere on menca…ko je stvar doma
On zacne srat.Ce bi on zbiral ne bi tega ne bi take barve…ko mu da proste roke pri izbiri. Nikakor, da kupi…cinca da bog pomagi.
Zakaj si pa kuhinjo kupila samo po svojem okusu? Pojdi v salon, kjer si kuhinjo kupila in povej, kakšen problem je. Morda lahko naredijo kuhinjo pol fuksijo pol bolj umirjeno barvo, kar je zdaj itak popularno, tako samo vratca (večine) omaric zamenjaš. Vrzi ven butasto steklo z fuksijskimi orhidejami in daj umirjeno barvo, brez trapastih rož, samo enobarvno steklo, ki bo šla z novo barvo vratc in kakšno fajn led osvetlitev pod zgornjimi omaricami . Za božjo voljo pokaži vse vzorce in predloge možu in ga vprašaj, kaj si misli o njih, da bosta našla kuhinjo, v kateri ne bo od groze bruhal vsaki dan.
Ukini tisti kič na zidovih, saj to mora biti kot v kupleraju, in zgornje fronte zamenjaj za neko umazano belo. Stene tudi malo umiri. Daj še kak lesen element nekam, mogoče lesen servirni voziček ali kako starinsko kredenco, če imate dovolj prostora. Upam, da je vsaj svetel pult, da nisi dala kakega grafitnega kamna.
Jaz imam tribarvno kuhinjo … sem se mal igrala.
stanovanje sem dala sinu, notri je bila kuhinja z oranžnimi vrati, je ni maral, je kupil samolepilne folije prelepil, sploh se ne pozna, da je bila kdaj oranžna, so pa kar enostavna in hitra rešitev, paziti moraš le pri mehurčkih, da ti ne ostanejo pod folijo. Zato je najbolje, da preden naneseš folijo, površino popršiš z milno mešanico in potem počasi potegneš čez folijo.
Morda v vašem primeru, če vam je tako všeč fuksija, naredita kompromis, ena vrata polepita recimo z nežno olivno zeleno ali krem belo, ena naj ostanejo v vaši barvi. Tako da malo razbijete intenziteto.
Soseda vem, da ima kuhinjo kombinacijo bordo rdeče in krem….super zgleda.