Mož na kocki
Knjigo sem že zdavnaj prebrala. Več kot 10 let nazaj. Zanimalo me je vaše mnenje, zares. Bila mi je všeč. Odbita. Tudi sama sem nekaj časa živela na tak način, vendar moraš biti precej brez moralnih predsodkov, da se držiš tudi ta slabih stvari. Enostavno, moraš verjet kocki. Še enkrat jo bom prebrala, ker me zanima, kako jo bom videla kot starejša. LP
Ja, Mož na kocki je literatura, ki mal spremeni pogled na svet. Če bi človek šel v to, kar narekuje avtor… enim bi se to zdelo kot morje odprtih možnosti, drugim pa kot kamen okoli vratu, ki teži samo navzdol v propad.
Ok, avtor je kocko “fural” dosledno in striktno. Drugače je itak nesmiselno. Nekak ne razumem, kdo bi še to hotel. Kaj vas (katarina, kanja…), vleče pri tem? Kje bi normalen, mentalno zdrav človek videl smisel in čar dejstva, da prepustiš odločitve naključju?
Tako ali tako živimo v svetu, ki deluje dokaj neodvisno od osebnih hotenj posameznika, zakaj bi torej še tisto, na kar lahko vplivaš, prepustil nekakšnemu naključju v obliki kocke?
Jaz osebno sem v knjigi našla samo način, kako uspešno zafuraš življenje (svoje in bližnjih).