Mož se ponoči zbuja
Mož se celo noč zbuja in hodi na wc urinirat, seveda pa to pomeni, da zbuja tudi mene. Poskusil je že omejiti količino zaužite tekočine pred spanjem, jemal je melatonin, baldrijanove kapljice, itd., a se popolnoma nič ni spremenilo. Je imel že kdo s tem težave in mi lahko poda kakšen pameten nasvet? K zdravniku seveda noče, ker je vzgojen po stari šoli in moraš biti že z obema nogama v grobu, potem je šele čas za zdravnika.
Pa kje to živite? V določenih letih ima večina moških težave s prostato. To ni nobena sramota. Pri tvojem možu je že kar hudo. Moral bi takoj k zdravniku. Se boji? Ga je sram? Se bo lahko res bal, če takoj ne ukrepa! Poguglajta no malo, saj o tem vse piše! Ti pa spat v drugo sobo! Imaš ja pravico, da se naspiš. Aja, pa še to. Morebitna operacija ne bo škodila njegovi moškosti, če ga je tega strah.
Najverjetnejša težava je povečana prostata, ki pritiska na mehur in ga pogosto tišči na vodo.
Če je prisoten še občutek nepopolno izpraznjenega mehurja, ter tanek preknjjajoč curek, je najverjetneje dokazana ta težava.
Takoj k zdraniku, psa test (kri) in CT slikanje bodo hitro potrdila ali zavrgla domnevo.
Če bo izvid pozitiven sledi še biopsija, ki je pomembna preiskava pred nadaljnjim zdravljenjem.
Če bi vsi moški živeli do 90 ali 100 leta, bi imeli verjetno vsi potrjeno težavo s prostato.
Če ima tvoj mož okrog 50 let naj nemudoma gre k zdravniku, če ima 70 +, gre lahko “bolj počasi”.
Seveda je lahko tudi kaj drugega vzrok tako pogostega uriniranja a najverjetneje je vzrok prostata. Zdravnoški izvidi (urolog) bodo razjasnili dilemo.
Torej prvi korak: osebni zdravnik ga bo napotil v laboratorij za odvzem krvi ugotovitev PSA, sledi napotnica za urologa.
Samo od sebe se ne bo popravilo.!!!
Manj tekočine popoldne in zvečer ga bo samo dehidriralo.
Srečno torej.
zdravo!prostata,cimprej k zdravniku,lahko je povecana.pri meni je bilo enako,dobil sem tablete,combodart za zmajnsanje prostate in betmiga katera nekako uravnava,da te toliko ne sili na vodo,stvar seje zelo umirila z tem da popijem ogromne kolicine vode.cimprej zdravniku,da ni kaj hujsega.
vse dobro in lep pozdrav!
Lancom, 29.09.2023 ob 23:35
Mož se celo noč zbuja in hodi na wc urinirat, seveda pa to pomeni, da zbuja tudi mene. Poskusil je že omejiti količino zaužite tekočine pred spanjem, jemal je melatonin, baldrijanove kapljice, itd., a se popolnoma nič ni spremenilo. Je imel že kdo s tem težave in mi lahko poda kakšen pameten nasvet? K zdravniku seveda noče, ker je vzgojen po stari šoli in moraš biti že z obema nogama v grobu, potem je šele čas za zdravnika.
Ko so se mojemu predragemu pojavile te težave, so mu na koncu našli povečano prostato. Se tvojemu morda tudi dogaja, da ima čez dan težave z uriniranjem, se veliko napenja, ima kar naenkrat občutek, da ga zelo “tišči”, ali kaj podobnega? Če ja, in si res ne želi na operacijo, priporočam, da začne jemati kakšne naravne zadeve kot je Prored3, poleg tega pa se izogiba alkoholu in kofeinu, ki lahko poslabšata simptome povečane prostate.
Seveda mora h zdravniku in to takoj! Verjetno gre za povečano prostato, lahko pa je kakšen cistitis. Pregledati ga mora urolog, ki mu bo tudi predpisal ustrezna zdravila. Tudi sama pijem zdravila za mehur, ker sem prej hodila stalno na vodo, tudi ponoči. Če noče iti, ga prisili in pojdi z njim. Če on ne spi, moti tudi tebe in tudi ti ne spiš.
V italiji naj kupi omnic. Če je povečana prostata, bo učinek takojšen. Da ga ne bo tako strah pregleda. Ker mojega sem mogla spremljat. Ne zaradi urologa, ampak ker se je prepričal, da umira zaradi raka. No, na žalost vsake toliko pa je pri kom rak, tako da naj vseeno ne odlaša s pregledom. Aja, pa naravne tablete Buča so kar solidna samopomoč.
Realnost, 01.10.2023 ob 20:00
Ko so se mojemu predragemu pojavile te težave, so mu na koncu našli povečano prostato. Se tvojemu morda tudi dogaja, da ima čez dan težave z uriniranjem, se veliko napenja, ima kar naenkrat občutek, da ga zelo “tišči”, ali kaj podobnega? Če ja, in si res ne želi na operacijo, priporočam, da začne jemati kakšne naravne zadeve kot je Prored3, poleg tega pa se izogiba alkoholu in kofeinu, ki lahko poslabšata simptome povečane prostate.
Kako hitro pa začne to delovati? Imam tudi sam težave s prostato, ampak so zdravniki potrdili, da ni kaj resnejšega. Sem poskusil že Regen50 in ProstaAktiv, ampak ni bilo kaj drugače.
Rolling, 01.10.2023 ob 23:19
Kako hitro pa začne to delovati? Imam tudi sam težave s prostato, ampak so zdravniki potrdili, da ni kaj resnejšega. Sem poskusil že Regen50 in ProstaAktiv, ampak ni bilo kaj drugače.
Moj pravi, da po kakšnem mesecu ali dveh. Ni aktivno štel dneve, ker ni bilo tako hudo, ampak pravi, da je bilo relativno hitro, glede na to, koliko časa “raste” prostata.
Simona 76, 06.10.2023 ob 21:41
Kupi si zamaške za ušesa in uno za čez oči. Pri meni so ponavadi živci. Kak psihoterapevt. NajBrš, ga k a j žre v službi. Menjava službe. Knjiga Življenje je Tvoje Louis L. Hay. Meditacija telivadba, joga.
Ti sploh nisi prebrala uvodnega posta ali imaš težave z razumevanjem?