Mož se pritožuje, da premalo seksava
Kot bi opisovala mene … Med porodniško za tretjega otroka je privlekel psa, čeprav sem bila strogo proti. Oba dolg delovnik, trije majhni otroci, nedokončana hiša, kredit do plafona … mah moralo bi mi biti jasno, ko ni hotel za nobeno ceno zamenjati športnega avta za večjega, da bi se nas lahko vseh pet kam peljalo skupaj – smo morali z dvema avtomobiloma????
Skratka, nisem še niti zaključila porodniške, ko mu ni bilo več za živet tako. Odselil se je, psa vrnil vzrediteljem, meni pustil nedokončano hišo pod rastočo hipoteko …
Ko človek izbira partnerja z očmi, pričakovanji, fikcijsko domišljijo je tako, kot pišete. Ko se boste naučili človeka čutiti, iz tega se potem lahko razvije kaj več.
Ni vam luštno.
Tudi jaz sem imela enega takšnega frajera na baterije ampak njemu so pač baterije crknile, sem ga spregledala in tako sva ločena že dobro leto…je bilo pa isto kot vi pišete cele dneve odsoten, vsi so ga rabili, pri prijateljih se je delalo, zidalo, skozi okoli …tudi ko je bil doma ni bil z mano in z otroki ampak v delavnici, lopi….enostavno bežal od realnega življenja… Samo sem bila za vse , ko sem ga prosila če lahko pomaga na vrtu je rekel da so rože ženska stvar…. Na koncu ugotoviš da ga ne rabiš. Živiš v miru. Se ne sekiraš.
Dej ne jambri pa siht pust pa lepo za dom skrbi pa za otroke ksno stvar naredis na fus in gres s kolegicam na kavo pa ti pol njem dopovej da hoces vec sexat ce bo pa dnarja premal nej pa mal vec delat zacne …… zivljenje je lahko zelo lepo …. nebom odgovarjal naprej ker imamo prevec razlicno mislenje in pristope aja jzt sm moški 😎😎😎
Nekaj mi ni jasno…kje so pa leta vmes, ko so se delal otroci?? Sej pa ni cez noc tako postalo…se je naredil prvi otrok pa drugi pa si ja videla kako izgleda to? Da tip nic ne dela a pol sta naredila se tretjega? Problem je v vas zenskah, ki hocete kao neko popolno druzino, otroke, hiso, vrt in psa…vas zakon in odnos gre v maloro in pol jokcate…ja zdaj je kar je, prizgi rdec alarm, vsedita se dol in dorecita. Najdi si cistilko za 1x na teden oz.kolikor si lahko privoscita…po potrebi varusko in imejta recimo dva vecera na teden v dvoje cisto zase se nasexajta in uzivajta. Res vas ne razumem, da si omislite poleg zahtevne sluzbe tri froce, ne vem kaj razmisljate, sej pa ja veste, da boste mogle cele dneve pospravljat in kuhat poleg sluzbe, kaj ste mislile, da se bo kr samo pospravilo ali kaj? Pol pa jamrate!!? Sej se pa ja ve kako je!
nisem prebrala čist vseh komentarjev (tko da ne vem če je že kdo predlagou), ampak. Masta dovolj denarja da bi si mogoč kkšno pomoč umisllila? Kakšno gospo ki pridi in počisti 1x ali 2x na teden? ni tolk drago in ti maš en dan ali dva na teden več frej ko je vse čisto in ti sama maš mir. sam pretehtej kolko je vreden ta mir… 🙂
(ker vsi ti komentarji o prevzgajanju moža so glupi, sori, starga osla se ne da novih trikov naučit 🙂 )
Iz napisanega se vidi, da funkcioniraš že na hlape in boš kmalu pregorela. Na žalost se moški ne znajo postavit v čevlje drugega, na način kot bi se me. Nič ne bo pomagalo, dokler ne boš postavila ultimata. Vsedita se dol in direktno povej, da tako ne gre več naprej, da nisi srečna v zakonu. Povej kaj je narobe in tudi povej, da v kolikor se stvari ne spremenijo bo prišla na vsto ločitev, saj očitno o tem razmišljaš. Verjetno bo tudi on našel kakšne proti argumente… Takrat pa mu povej, da potem pa gresta v zakonsko svetovalnico… Če ne boš resno udarila po mizi boš živela na ta način za vedno. Mislim, da nobena ženska nebi smela živeti tako.
Ljudje si previsoke cilje postavljate, na zunaj mora vse izgledati popolno, velika, lepa družina, dobre službe, urejena hiša in okoli nje…. na koncu pa v osnovnih in najbolj preprostih stvareh škripa…. Se strinjam z vsemi, ki predlagajo pomoč za čiščenje, očitno nimata slabe službe in enkrat na teden nekomu plačati, da počisti, ni taka stvar. Za otroke težko rečem, pač razmišljaj preden jih narediš, potem ko so tu, je treba zanje poskrbeti. Sicer pa če on poskrbi zanje, ko tebe ni, očitno že zna, vprašanje, če si ti zadovoljna s tem, kako on to naredi.
Malo se sprosti no, življenje ni za to, da pucamo in ribamo cele dneve…. Pa če kakšnega otroka za kakšen dan zaupamo dedku in babici, tudi ne bo konec sveta. Nekaj je že moralo biti na njem, da ste se poročili z njim in imeli toliko otrok, čeprav kot pravite, je bil že prej tak, da ni nič naredil. Poskusite spet najti tisto in uživajte v življenju.
Jaz imam pa idejo, ki je dejansko vsem prijatelicam rešila težavo… Vse rešuj z težavo kar pomeni izsiljevanje dobesedno. Ko ti reče za seks mu reči da ve kaj se mora narediti da pride do tega. Dol se vsedita pa mu povej, dragi možek če želiš seks imaš da narediš to in to, če tega ne storiš ni seksa.
No, jaz sem ločena iz podobnih razlogov. To, da je vse delo na tebi on pa rabi samo več seksa je le zunanji pokazatelj, da nimata enakih predstav glede družinskega življenja. On pač nima interesa. Ni pa nujno, da se to ne more spremeniti. Rešitev je samo v pogovoru, če ne drugače pa s pomočjo terapevta. Najprej mora razumeti kaj sploh hočeš ker zdaj ne šteka nič.
Ne bom nic obsojala, samo zelim podati realen komentar, zelim pomagat. Mislim, da moras najprej sama pri sebi ovrednostiti koliko se spostujes in ce bos tako zivela celo zivljenje. Otrokom dajes zgled, kot da je v redu, da se tako ravna z zeno. Moz te ne spostuje, ker tudi ti ne spostujes samo sebe in dovolis tako obnasanje. Moj je bil zeloo podoben, groza. Ampak sem jasno postavila moje meje in pricakovanja in po nekem casu, tudi pregovarjanja itd. Si zdaj pomagava, se spostujeva imava rada- nekako je odrasel z mojo pomocjo, ce ne bi me pac izgubil in on bi bil na slabsem. Tako preprosto. Bistvo zveze je v tem, da imata skupaj boljse zivljenje, kot da bi bila sama. Ce temu ni tako, je bolje, da sta sama ( on bo torej mocno na slabsem, ti pa zal na boljsem, ker ta clovek ne vlozi nic v vajin odnos). Ali se izboljsata v odnosu, vlagata oba enako, odrasteta (mentalno) oba. Ali pa ti je zal boljse na svojem in ovrednostis kdo si ti in poisces boljsega moskega. Pomisli, kaksen zgled dajeta otrokoma. Mogoce postavi ultimat ali te izgubi ali pa gresta na terapijo in se oba izboljsata v odnosu.
Mož rabi samo dve stvari, da je srečen. To je, da mu ne težiš in da ga redno “servisiraš”. In potem bo zadovoljen mož, ki ti bo tudi sam od sebe začel pomagati. Ženske rabimo veliko veliko več, ogovarjanje, cartanje, pozornost, pomoč itd.
Ločitev ni rešitev. Najlažje se je ločiti in potem celo živlnenje jamrati, kako je težko, kako nagaja z otroci itd.
Tako da priporočam drugačen o rt istop, poskusi vsaj dva tedna brez nerganja in teženja glede dela in z vsakovečernim ali/in jutranjim božanjem, ki seveda gre do konca. Pusti kuhinjo in sesanje, če bo pač malo bolj razmetano, pa kaj. Vzami si čas zanj in potem še zase, skopaj se. Boš videla, že v dveh tednih sem prepričana, te bo drugače gledal in poslušal. Nasmej se, bodi optimistična in se hecaj, vse bo ok.
Pozdravljena!
kot, da berem svojo zgodbo iz preteklosti in me kar zmrazi….ti povem, kako se je na koncu končalo…mož je bil pod pretvezo sluzbenih obveznosti vse manj doma, potoval je okrog, živel dvojno zivljenje, se zabaval naokrog (hodil na službene večerje, pijačke in zabave)…športal in si poleg več letne kurbarije, na koncu našel drugo žensko.
Moj nasvet…ti moraš poskrbeti zase!!!
Obvezno najemi pomoč pri vseh opravilih (čisčenje, pranje, likanje in naj jo plača on, lahko tudi pri varstvu otrok)… pojdi nekam za več dni, da se spočiješ…dogovori se, da bodo on in stari starši poskrbeli za otroke in dom, obvezno si izbori 2-3x tedensko 2. urci zase, za sport in kakšen klepet oz. druženje s prijateljicami).
To da nimaš in ne moreš seksati, je znak popolne iztrošenosti, depresije in utrujenosti. Verjetno imaš zaradi tega še slabo vest, tezko se naspiš, si razdražljiva….a vedi, če spolnosti ne bo dobil doma, jo bo našel drugje.
Torej, vsega ne moreš postoriti sama, začni delegirati, poišči pomoč, vključi stare starše in vzemita si čas zase….kot tudi čas za vaju (sama pojdita čez vikend na razvajanje v dvoje).
Poskrbi zase, da boš lahko kvalitetno poskrbela za otroke, svoje zdravje in svoj zakon…sicer se ti lahko vse sesuje, kot hišica iz kart.
Prosim, upostevaj moj nasvet in srečno.