Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mož želi službeno v Beograd za nekaj časa, meni se ne gre

Mož želi službeno v Beograd za nekaj časa, meni se ne gre

Mož ima možnost službeno it v Beograd za vsaj eno leto in seveda želi, da grem z njim. Otrok še nimava, delava na tem. Meni to mesto ni ne vem kako všeč. zdi se mi umazano in hrupno in nevarno. Ima kdo izkušnje kakšno je življenje tam?

Odgovor na objavo uporabnika
dilema585, 24.12.2024 ob 11:25

Mož ima možnost službeno it v Beograd za vsaj eno leto in seveda želi, da grem z njim. Otrok še nimava, delava na tem. Meni to mesto ni ne vem kako všeč. zdi se mi umazano in hrupno in nevarno. Ima kdo izkušnje kakšno je življenje tam?

Zamujaš življensko šanso, v Beogradu je ogromno moškega potenciala, katerega bi lahko koristila, ko  bo mož službeno odsoten. Paš še dodaten postranski zaslužek bo šel rako žvižgat.

Ni sans da grem.

Najprej takoj nehajta delati na otroku. Na obzorju je namreč ena velika katastrofa kar se vajinega zakona tiče. On bi šel, ti ne. Če ostaneta, boš ti srečna, on pa kuhal jezo, ker je zaradi tebe ob priložnost. Zna biti, da jo bo kuhal celo življenje in boš to redno dobivala pod nos. Rezultat? Odnos se bo krhal, prej ali slej bo zakona konec. Če gresta, bo on srečen, jezo boš pa kuhala ti. Če se izkaže, da se bo vse skupaj podaljšalo iz enega leta na več ali pa celo za trajno selitev, bo rezultat enak, kot pri prejšnji varijanti. On gre, ti ostaneš doma. Ti boš doma vsa tečna, on bo tam začel hodit na kurbe ali pa spoznal eno dobro tajnico…… Ne vem no. Temeljito premisli. Če ti res ni za it pod nobenim pogojem, on pa pod nobenim pogojem noče izpustiti te priložnosti, imata veliko težavo. Razmislita, če je smiselno nadaljevati. V vsakem primeru pa prekinita projekt “otrok”.

Ne kompliciraj in sprejmi malo spremembe.

Odgovor na objavo uporabnika
Sovražim Janšo !, 24.12.2024 ob 11:30

Zamujaš življensko šanso, v Beogradu je ogromno moškega potenciala, katerega bi lahko koristila, ko  bo mož službeno odsoten. Paš še dodaten postranski zaslužek bo šel rako žvižgat.

… ker mož bo zanesljivo izkoristil ogrooomen ženski potencial tam…

Odvisno, kolk je denarja v igri. sicer meni Beograd ni ne vem kaj všeč, je drag ko k…za to kar ponuja. Ampak, po drugi strani pa mal dogodivščine, zakaj pa ne. Da mojemu dedcu ponudijo od stanovanja in vse za zraven, jaz bi šel. Al pa da meni ponudijo. Ima svoj čar Beograd, ampak je tko no, poleti je to vroča betonska đungla, tm oktober, november pa megla za popizdit in smog. Je pa drag, meni ni poveni, se lahko po ceni primerja z Dunajem, kar se tiče cen v restavracijah, splošnih cen hrane in tako dalje….ni to več kar je bilo….daleč od tega…

Če si pametna mu daj ultimat.

Kar direkt. Sluzba ali jaz. Če boš tečen pa čaw. Še prej pa mu reč, da kar naj gre.

Saj ti ni treba z njim.

Beograd ni na koncu sveta, vsedes se na letalo in si v eni uri tam.

Drugace je Beograd za zivet precej drag, cene so enake kot pri nas, ce zelis malo vec, je pa drazje kot pri nas.

Jaz bi se odlocala glede na denar, mlada sta, denar potrebujeta, a ce je ta karierna pot dobro olacana, ves visji zalsluzek pa porabis za visje stroske zivljenja, se je za vprasat, koliko je smiselno, kaj bi ta poslovna izkusnja dejansko prinesla.

Nic ne pises, kako je s tvojo sluzbo. Sploh imas sluzbo in kaksno ali bi jo pustila, da gres z mozem?

5-6 ur z avtom na eno stran, vsak vikend sta lahko skupaj.

Nič ne pišeš o tem, ali si zaposlena, kako bi bilo s sedanjo službo, kaj s stanovanjem…

Mogoče se ti zdi bolj hudo, grozno, kot je. V BG sem bila le 2x v življenju. Mesto je zanimivo, veliko. Ljudje so kar o.k. Če greš z možem, bosta itak skupaj šla skozi začetne težave privajanja  mentaliteti ljudi in ljudi kot takih. Poskusi. Če ne bo šlo, lahko še vedno prideš nazaj. Je le cca 400 km.

No ja, otroke kar pri miru pustita.

Sa ne rabiš takoj it. A v sluzbi boš pri njemu pol oz. boš od sedanjega delodajalca spraševala za mesečno al bencin? ☺️☺️☺️

Velemesto kot velemesto. BG ni umazan, ni hrupen, je pa edina težava prometna gneča. BG živi 24 ur, vedno se kaj dogaja, ima ogromno kulturnih inšportnih dogodkov, nočno ali družabno življenje sta na vrhu med evropskimi mesti.

Eno leto živeti drugače kot v dolgočasni zaplankani Sloveniji – GO FOR IT. Spoznala boš nove ljudi, sklenila prijateljstva, razširila poglede.

Srbija ima manjše stopnje kriminala in tatvin kot Slovenija ali eu.

Je zelo veliko. Imaš kaj videti in početi. Jezik ni težava. In eno leto res hitro mine, saj pa tudi vmes prideš domačim na obisk. To pa res ni panika, da ne bi šla sploh sedaj ko še nimata otroka.

Če pa to ni odlična priložnost, sem jaz bicikl. V CV-ju boš lahko dodala izkušnje iz Bg, ker boš nekaj že počela; soočila se boš z novimi izkušnjami življenja tam čez; spoznala boš nove ljudi, ki ti bodo v prihodnosti prišli prav…. skratka, spakiraj in pojdi!

A v Pariz bi pa šla? V mesto polno ilegalnih migrantov, kjer serjejo in urinirajo po ulicah?

Če ga pustiš samega, ga nazaj ne bo.

Ne puščaj ga samega…je tvoj mož ali sosed?!

New Report

Close