Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Možnost zanositve pri 52

Možnost zanositve pri 52

Za ta leta prevelika, kakršnakoli da je 😉

Avtorica, imam sodelavko, ki je rodila pri 48 letih, ker se je slučajno zgodilo. Seveda se lahko slučajno zgodi, verjetnost pa je verjetno pol manjša kot takrat, ko si bila mlada. Kakorkoli, pazita pa vseeno!

Pred kakšnimi 70. leti je v sosednji vasi rodila 52-letna ženska. Rodila je zdravo, lepo deklico, ki je zrasla v pravo lepotico.

Nekatere ženske imajo dokaj redno menstruacijo še po 50. letu, nekatere celo do 55. leta. Če je menstruacija redna, je tudi ovulacijo in če ima ženska nezaščitene SO, obstaja tudi možnost zanositve. Včasih so ženske rojevale vso rodno dobo.

No, mojo prijateljico je mama rodila pri 48. letih. Bila je lepa, bistra punca. Čisto nič ji ni manjkalo. Je pa vedno povedala, da jo je vzgajala najstarejša sestra in ji je bila kot mama.

Ja, teoretično obstaja možnost. Star pregovor pravi, da “kdor je pri moži, je v drugi koži”, kar pomeni nikoli ne reci nikoli.

Odgovor na objavo uporabnika
picajzlasta, 25.08.2021 ob 16:02

Pred kakšnimi 70. leti je v sosednji vasi rodila 52-letna ženska. Rodila je zdravo, lepo deklico, ki je zrasla v pravo lepotico.

Nekatere ženske imajo dokaj redno menstruacijo še po 50. letu, nekatere celo do 55. leta. Če je menstruacija redna, je tudi ovulacijo in če ima ženska nezaščitene SO, obstaja tudi možnost zanositve. Včasih so ženske rojevale vso rodno dobo.

No, mojo prijateljico je mama rodila pri 48. letih. Bila je lepa, bistra punca. Čisto nič ji ni manjkalo. Je pa vedno povedala, da jo je vzgajala najstarejša sestra in ji je bila kot mama.

Ja, teoretično obstaja možnost. Star pregovor pravi, da “kdor je pri moži, je v drugi koži”, kar pomeni nikoli ne reci nikoli.

Moja prababica je zadnjega rodila pri 48. Pred njim pa 12 zdravih otrok, tudi zadnji je bil zdrav, noben ni umrl v otroski dobi. Tako da ja, dokler so jajceca in spermiji, je mozno.

48 in 52 je vseeno razlika. Pri 45-49 je še cca 5% možnost zanositve, po 50 je manj kot 1%. Neplodnost se začne že cca 10let pred menopavzo (ko zgubiš M), saj na koncu ostanejo samo še neuporabna defektna jajčeca.

A ima smisel debatirat o verjetnosti zanositve?

Če se ob misli na pozitiven test pri teh letih streseš, če veš, da si otroka ne želiš (želita), potem je edina rešitev zaščita, dokler ne mine kako leto po izgubi menstruacije.

Ali pa dogovor z žensko, da splavi, če slučajno pride do nosečnosti (seveda, ker tako želi). Samo spet, zakaj nekoga izpostavljat tej možnosti?

Gre spet za neko dokazovanje, preko naravnih zmožnosti.

Človek je nevidno bitje v materialnem telesu. Svojega materialnega telesa ne vidim, vidim odsev svetlobe.

Jaz pa ne bi imela nič proti otročku. Pa čeprav pri 50. Ker sem končno našla takšnega moškega, s katerim si otroka sploh želim. Vse ostalo prej ni bilo primerno za očete.

Ko se moški in ženska ljubita se okrog njiju formira nek neviden oblak. Neviden oblak vse vidi.

kakor kdo, 25.08.2021 ob 19:12

Jaz pa ne bi imela nič proti otročku. Pa čeprav pri 50. Ker sem končno našla takšnega moškega, s katerim si otroka sploh želim. Vse ostalo prej ni bilo primerno za očete.

Žmešana, še sebi ne moreš nuditi vsega, kaj šele otroku staremu 10 let pri 60 letih?. Ko bo star 15 greš ti lahko že zakonsko v dom za ostarele.

Res je, 25.08.2021 ob 19:51

Žmešana, še sebi ne moreš nuditi vsega, kaj šele otroku staremu 10 let pri 60 letih?. Ko bo star 15 greš ti lahko že zakonsko v dom za ostarele.

Ah, bi že skrbeli za otročka, saj nam ni hudega. Zdravi smo, delati še zmoremo (in moramo), tam do polnoletnosti otroka bi še že migali. Potem pa itak morajo otroci počasi sami prevzeti odgovornost zase.

Oprosti, ampak tudi ta ni. Bo že počasi bolj za dedija.

kakor kdo, 25.08.2021 ob 20:02

Ah, bi že skrbeli za otročka, saj nam ni hudega. Zdravi smo, delati še zmoremo (in moramo), tam do polnoletnosti otroka bi še že migali. Potem pa itak morajo otroci počasi sami prevzeti odgovornost zase.

Verjemi, da je med 50. in 60. kar velika razlika. Pri 45. sem bila mladostna in vitalna, počutila sem se kot pri 25. Fizično in psihično. Svojemu najstniku sem bila komot kos na smučišču, surfu, tudi na biciklu. Lahko smo mu nudili zanimivo in dinamično otroštvo in s tem lepa doživetja. Če bi takrat imela dojenčka, mi verjetno ne bi predstavljal teźave. Pri 50. sem malo začutila leta, bolj pomanjkanje energije, tudi potrpežljivosti. Pri 60. pa se počutim 60., včasih še več. Stara, sitna, utrujena, nepotrpežljiva. Rabim svoj mir in ritem. Služba mi jemlje več energije kot nekoč. Tudi možu se leta poznajo, pa sva oba zdrava, le večkrat naju kaj uščipne, ali pa se kar tako počuti a slabše. Si ne predstavljam, da bi zdaj imela najstnika ali celo 10-letnika. Za marsikaj bi bil prikrajšan. Pa vidim in slišim tudi ostale svoje vrstice, da se počutijo in tudi izgledajo letom primerno. Nekatere so tudi že kaj bolne ali s težavami, ki ti preprečujejo polno živeti, kar pri 60. ni redkost.

Kondom z naramnicami

ene 4 dan po menstri sexsaj .vsak dan ene 10dni. Pa bos mela bebo

New Report

Close