Možnost zanositve sredi 40
Vem da sprašujem neumnost, sploh glede na leta.
Ampak me vseeno zan9ma, a poznate katero, ki bi pri 45 zanosila.
Zdi se mi da sem že stara, da nimam vef ovulacij, čeprav imam menstruacije. A z možem zadnje mesece ne uporabljava več nobene zaščite. Mislim, da skoraj ni možnosti, da zanosim. Imam prav ali se res lahko zgodi. Do 45 sem nisem upala, zdaj pa me skrbi, da nisem preveč sproščena.
ja,jaz poznam eno,ki je zanosila pri 41-ih. Sicer ni bila 45 ampak 41. Njena hči je bila dolga leta moja zelo dobra prijateljica. Vse dokler imaš menstruacijo lahko zanosiš,na to se ne zanašat. Isto govorijo,kao jaz imam policistične jajčnike-kao da če jih maš pravjo ti ni treba zaščite ker tista ki ima PCOS ne more zanosit oziroma zelo zelo težko,to sploh ne drži. Če si otrok ne želiš-se zaščiti in ne špilej ruske rulete.Če si pa otroka želiš pa ni ovire,tudi mame pri 50ih (kar guglej koliko je slavnih zvezdnic pri 50ih postalo mame) so čist ok.
Seveda se lahko zgodi. Poznam, sicer le nekaj žensk, a vseeno. Dokler imaš M je to dovolj. Uporabljajta zaščito, če ne želiš težav. Ni za se igrati s tem.
Jaz sem šele 40 pa se tudi ne čutim več za dojenčka, pa plenice pa… Ampak če se zgodi, bi donosila in se potrudila po najboljših močeh. Ni pa to moja želja ta trenutek, saj dva že imam, zato se ustrezno zaščitiva.
aquilie, 28.05.2022 ob 16:03
Če imaš menstruacije, imaš tudi ovulacije. Možnost zanositve je sicer bistveno manjša kot recimo pri dvajsetih, je pa še vedno možna.
Jaz sem 50, pa sem bila ravno zadnjič pri ginekologinji na UZ in je videla, da imam ravno ovulacijo in da še vedno rabim zaščito.
Ojoj.
Slavne žensme 40 plus si v velikem % pomagajo z umetno, darovanimi jajčeci ali celo nadomestnimi materami. Zato se počutim na varni strani.
Neumno o nosečnosti, 28.05.2022 ob 15:58
Vem da sprašujem neumnost, sploh glede na leta.
Ampak me vseeno zan9ma, a poznate katero, ki bi pri 45 zanosila.
Zdi se mi da sem že stara, da nimam vef ovulacij, čeprav imam menstruacije. A z možem zadnje mesece ne uporabljava več nobene zaščite. Mislim, da skoraj ni možnosti, da zanosim. Imam prav ali se res lahko zgodi. Do 45 sem nisem upala, zdaj pa me skrbi, da nisem preveč sproščena.
če si želiš otroka, je čakanje do 45 izjemna neumnost
po 40 letu možnost zanositve rapidno pada in je vsak izgubljen mesec lahko ključen pri uspehu, tako rapidno gre navzdol…
pri 45 si že 5 let od 40-ega leta…
eni res nimate nobene odgovornosti, da se tako norčujete in odlašate namenoma…
in kaj se ti je zdaj zgodilo,da si zdaj pa upaš?
sploh pa zanositi je eno, potem je treba tega otroka se donositi, kar je se slabo leto… ko bos rodila bos torej ze 46…
pr taki starosti ja res, kot pravijo zgoraj, steje vsak mesec. Zato zanositi cimprej, ne oa se zajebavati da si ne upas tako dolgo, potem si oa zaradi let pod stresnim pritiskom…
tega so samo bedaki in neodgovirni zmozni… ni cudn da si pod pritiskom, saj si si ga z butastim odlasanjem sama ustvarila
campari, 28.05.2022 ob 16:11
rdeča kapica je nedavno nazaj rodila.
a si res homoseksualec?
tako je, 28.05.2022 ob 16:25
sploh pa zanositi je eno, potem je treba tega otroka se donositi, kar je se slabo leto… ko bos rodila bos torej ze 46…
pr taki starosti ja res, kot pravijo zgoraj, steje vsak mesec. Zato zanositi cimprej, ne oa se zajebavati da si ne upas tako dolgo, potem si oa zaradi let pod stresnim pritiskom…
tega so samo bedaki in neodgovirni zmozni… ni cudn da si pod pritiskom, saj si si ga z butastim odlasanjem sama ustvarila
Ženska noče otrok butara. A ste resno ljudje funkcjonalno nepismeni? Sprašuje zato ker noče otrok, ne zato ker je odlašala in čaka zanositev. Noče zanosit. In si domišlja da tudi ne more. Ljudje ki bluzite o rapidni zmanjšani plodnosti (kar je bedarija, nič bolj hitro po 40em ne pada kot pri 39ih mon dohtarji) jo samo spodbujate da ima prav. Kar seveda nima. In ja lahko zanosi pri teh letih. In ja je neodgovorno da se ne zaščiti. Pri teh letih bi človek že naj imel nekaj v glavi.
mon intelektualci, 28.05.2022 ob 16:42
Ženska noče otrok butara. A ste resno ljudje funkcjonalno nepismeni? Sprašuje zato ker noče otrok, ne zato ker je odlašala in čaka zanositev. Noče zanosit. In si domišlja da tudi ne more. Ljudje ki bluzite o rapidni zmanjšani plodnosti (kar je bedarija, nič bolj hitro po 40em ne pada kot pri 39ih mon dohtarji) jo samo spodbujate da ima prav. Kar seveda nima. In ja lahko zanosi pri teh letih. In ja je neodgovorno da se ne zaščiti. Pri teh letih bi človek že naj imel nekaj v glavi.
gkede plodnosti kopira. iz clanka zdravnikov… naslov tega dela je “po 40em strmoglavi” :Raziskave kažejo, da se ženske v tridesetih za zanositev povprečno trudijo pet mesecev, pri 40 letih pa kar dvajset mesecev. Tudi ko govorimo o postopkih zunajtelesne oploditve, uspešnost strmo pada s starostjo ženske: kadar so ženske mlajše od 35 let, uspešno zanosi več kot 40 % parov, medtem ko je uspešnost pri ženskah, starejših od 40 let, le še 10-odstotna.
to je kar setice zanositve… kar se tice oa twga da noce zanosit pa ne gre v ko tekst z njenim zapisom… kaj si pol do 45 ni upala seksati, zdaj pa je nesproscena…
Do 45 srm uporabljala kontracepcijo.
Imava 3 otroke, katere sva želela, zanosila 3krat 1 oziroma enkrat 3 mesece po odločitvi za otroka. Ampak sva bila mlada. Zdaj pa se mi zdi, da nisem več plodna. Občutek, močan občutek.
Ne uporabljava več nobene zaščite niti umika.
Zdi se mi, da res skoraj ni možnosti. Približno toliko, kot imam možnosti, da me zadane strela, če ne še manj.
Vem. Pravilo je, da je zaščito potrebno uporabljati še leto po zadnji menstruaciji.
A se mi zdi, da mi tega pravila ni potrebno upoštevati. Ker res nobene po 45 z novorojenčkom ne poznam.
To pri 47 se mi zdi pa vaaaau! Noro! Raje ne.
Anonimno 3707, 28.05.2022 ob 18:00
Dokler imaš menstruacijo, tudi ovuliraš. Se pa težje prime. Pa ne poslušaj jih tu gor glede let. Včasih so ženske rojevale non stop. Na vsake 2 leti.
To ni res. Krvavitve so lahko brez ovulacije. Jajčeca se razvijejo, ampak se ne sprostijo iz jajčnika. Stara jajčeca se težje oplodijo, če pa že se, se ne razvijajo pravilno. Morate vedeti, da se kvalitetna jajčeca porabijo prva, ker se prva odzovejo, po 40 ostane samo krš roba, ki nima potenciala življenja. Naravna (!) zanositev in rojstvo zdravega otroka po 45. je čudež, ki se zgodi zelo zelo redko. Večina takih otrok je spočetih umetno, tako ali drugače.
Neumno o nosečnosti, 28.05.2022 ob 18:15
Do 45 srm uporabljala kontracepcijo.
Imava 3 otroke, katere sva želela, zanosila 3krat 1 oziroma enkrat 3 mesece po odločitvi za otroka. Ampak sva bila mlada. Zdaj pa se mi zdi, da nisem več plodna. Občutek, močan občutek.
Ne uporabljava več nobene zaščite niti umika.
Zdi se mi, da res skoraj ni možnosti. Približno toliko, kot imam možnosti, da me zadane strela, če ne še manj.
Vem. Pravilo je, da je zaščito potrebno uporabljati še leto po zadnji menstruaciji.
A se mi zdi, da mi tega pravila ni potrebno upoštevati. Ker res nobene po 45 z novorojenčkom ne poznam.
To pri 47 se mi zdi pa vaaaau! Noro! Raje ne.
Pa kaj potem tu gor sprašuješ če točno veš kaj pravi stroka, ti si se pa odločila da temu ne boš verjela.
Ti in tvoj mož sta odrasli osebi, bosta pač prevzela odgovornost če se bo to zgodilo.
Jojjno, 28.05.2022 ob 18:24
To ni res. Krvavitve so lahko brez ovulacije. Jajčeca se razvijejo, ampak se ne sprostijo iz jajčnika. Stara jajčeca se težje oplodijo, če pa že se, se ne razvijajo pravilno. Morate vedeti, da se kvalitetna jajčeca porabijo prva, ker se prva odzovejo, po 40 ostane samo krš roba, ki nima potenciala življenja. Naravna (!) zanositev in rojstvo zdravega otroka po 45. je čudež, ki se zgodi zelo zelo redko. Večina takih otrok je spočetih umetno, tako ali drugače.
No, točno tako razmišljam!
No, sama sem se isto spraševala in pri 42 šla do ginekologinje na pogovor glede kontracepcije, ker sedaj pač nebi imela več otrok. Do sedaj sem pač bila mnenja, da če se zgodi pač bomo obdržali. No, pa mi je dala vedet, da nisem več tako plodna, da če do sedaj nisem je zelo mala verjetnost da bi sedaj. Uporabljava pa samo metodo umika. Upam, da se ne moti. Drugače poznam tudi sama 50 letnico z otrokom, razlika je da sta si ga želela in delala na tem.