Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Možnost zanositve sredi 40

Možnost zanositve sredi 40

Odgovor na objavo uporabnika
Ah, 03.06.2022 ob 01:45

Dej ne seri. Na koncu pa boš zanosila in še en revček več na svetu bo

revček??

Neumno o nosečnosti, 28.05.2022 ob 15:58

Vem  da sprašujem neumnost, sploh glede na leta.

Ampak me vseeno zan9ma, a poznate katero, ki bi pri 45 zanosila.

Zdi se mi  da sem že stara, da nimam vef ovulacij, čeprav imam menstruacije. A z možem zadnje mesece ne uporabljava več nobene zaščite. Mislim, da skoraj  ni možnosti, da zanosim. Imam prav ali se res lahko zgodi. Do 45 sem nisem upala, zdaj pa me skrbi, da nisem preveč sproščena.

Ce imas menstruacijo imas tudi ovulacijo.

Sem zanosila pri 47. Vse BP, čudovit otrok.

dajta za vsak slučaj brez zaščite raje v rit, tko bo 100%

Kaj hočeš? Veš, da možnost je, točno to smo ti tudi napisali, pa vendar si se odločila, da tebi se pa to ne bo zgodilo in boš iskala izgovore, zakaj se ravno tebi to ne bo zgodilo. Pametnejša si od stroke, si od nas, si od dejstev. Dobro, bodi. Lahko, da res ne boš zanosila, lahko pa da boš.

Statistično je možnost zanositve v mlajših letih res večja, ampak prav poznam pare, ki so se prej mučili 5, 10, 15 let, in nato je ženska naravno zanosila po 40tem. Torej ti statistika čisto nič ne pomaga – če je “namenjeno”, da bo imela otroka po 40, ga pač bo.

Ti pač bodi pametna in počni, kar te je želja. Samo ne sprašuj potem, če čisto vse zavržeš, in se osredotočaš samo tisto, kar tebi ustreza. Ja, jajčeca so slabše kvalitete, ja, možno da so folikli prazni, ja, statistična možnost je manjša, AMPAK to ne pomeni, da se ne zgodi. Da se tebi ne bo zgodilo.

Resno al kaj? Moja 10letnica je že seznanjena z tem, da ko ima ženska menstruacijo da lahko zanosi! To je isto koda bi spraševali da punca ki je stara 14 če lahko zanosi glede na to da ima redne menstruacije! Valda lahko!!! Po kaki vasi logiki vi ne morete? Res me zanima… Sam tako firbec… Da razumem kako razmišljate….

Ja pri 48 in obdržala, ker je mislila da je v meni in je čudne znake temu priposala. Dokler ni obiskala zdravnika zaradi izčrpanosti, seveda prepozno.

lahko300, 03.06.2022 ob 14:22

Ja pri 48 in obdržala, ker je mislila da je v meni in je čudne znake temu priposala. Dokler ni obiskala zdravnika zaradi izčrpanosti, seveda prepozno.

Res?

Povej mi ptosim, kako vam gre.

Hvala.

Prej mi je bilo damo malo slabo, zadnje dneve mi je že cele dni po malem. Ampak ne vem, ali si samo domišljam.

Pozdravljena

Imam enak starostni status kot vi, moj ginekolog je razlozil tole zelo lepo zato posredujem njegove besede . Vsaka zenska lahko zanosi dokler ima menstrocaijo. Ce se cikli cisto prekinejo je za zanositev malo moznosti ali so nicne. Pri ginekologu si lahko date pregledat jajcnike in na osnovi upadanih jajcnikov vam ginekolog pove ali je zanositev se v teh letih mogoca. Ce vas skrbi zanositev …pol obstajajo se vedno tabletke enodnevnice. V kolikor ste brez menstruacije je zanositev skoraj nemogoca, saj vrjetno ne prihaja vec do ovolacije jajcecev. In obstaja ena na sto da morbiti pa boste lih vi zanosla …v vsakem pravilu so izjeme .

Toda ! Posvet pri ginekologu je pravolen  odgovor na vase vprasanje .

Lp..Tenaja

Najprej se prosim izobrazi o svojem telesu in delovanju le tega.

MENSTRUACIJA JE VEDNO POSLEDICA OVULACIJE!!!!!

Tudi jaz, 03.06.2022 ob 15:10

Res?

Povej mi ptosim, kako vam gre.

Hvala.

Prej mi je bilo damo malo slabo, zadnje dneve mi je že cele dni po malem. Ampak ne vem, ali si samo domišljam.

Glede na simptome je seveda možno, da si noseča, seveda je pa možno tudi, da nisi. Če je od ovulacije cca 14 dni, če pa nimaš menstruacije, pa v vsakem primeru, šibaj v drogerijo po nosečniški test. Tukaj ti odgovoriti ne znamo in ne moremo vedeti, ali se je slučajno prijelo in si noseča, ali pa ne.

Pri meni je sicer utrujenost prišla kasneje, ko se je hcg pričel dvigovati, torej po izostali menstruaciji, pri čemer je prvi test bil negativen, ne pa takoj po seksu in po vgnezditvi.

Utrujenost te dni je lahko tudi zaradi vremena, jaz sem se danes res zbudila šele po kavi po kosilu, lahko je predmena, lahko je sto drugih vzrokov. Lahko pa je nosečnost. Test!

Svojega ginekologa prosis da ti da pogledat nivo hormonov.

Sicer pa ce imas M imas tudi moznoat zanositi.

After all hodijo na ivf tudi starejse, zakaj tebi z hipoteticno dobrim hormonskim stanjem nebi uspelo naravno?

Kdaj je sla pa mama v meno?

Tvoja snaha, 03.06.2022 ob 19:43

Svojega ginekologa prosis da ti da pogledat nivo hormonov.

Sicer pa ce imas M imas tudi moznoat zanositi.

After all hodijo na ivf tudi starejse, zakaj tebi z hipoteticno dobrim hormonskim stanjem nebi uspelo naravno?

Kdaj je sla pa mama v meno?

Moji mami so zaradi raka pri 36ih vse pobrali in je šla v meno.

Njena mama pa je umrla pred 40. letom, moja malo pod 50.

Jaz sem zdrava.

Anonimno 4577, 03.06.2022 ob 17:30

Najprej se prosim izobrazi o svojem telesu in delovanju le tega.

MENSTRUACIJA JE VEDNO POSLEDICA OVULACIJE!!!!!

TOLE NIKAKOR NI RES… samo google odpri in si preberi razlage ginekologov…

toliko o poznavanju lastnega telesa

Pa no, 45 ste stari in nas to sprašujete….

A nikoli niste imeli resnega pogovora z ginekologom…. kako to gre…. in kdaj ženska ne more več zanositi…

Pamet  v roke ženska….

Zvezda130, 03.06.2022 ob 23:05

Pa no, 45 ste stari in nas to sprašujete….

A nikoli niste imeli resnega pogovora z ginekologom…. kako to gre…. in kdaj ženska ne more več zanositi…

Pamet  v roke ženska….

kaj bi pa dala v roke, če je nima?

New Report

Close