Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek možnosti foruma

možnosti foruma

Moti me, ker nikjer ni nobene povezave iz med.over.net strani na
a) registracijo za forum,
b) na prijavo za že registrirane uporabnike,

Na forumu pa ni možnosti za:
a) vpis in spreminjanje svojih podatkov,
b) povezave na seznam vseh registriranih uporabnikov
c) na seznam uporabnikov, ki trenutno uporabljajo forum
d) za pošiljanje privatnih sporočil
e) zakaj sploh obstaja možnost za vpis svojega e-naslova, če pa nikjer ni možnosti, da bi jaz pisala drugim, ki so ta naslov navedli. Včasih se pojavi tudi kak bolj intimen problem, in dva uporabnika bi si lahko svetovala preko e-maila, če ne želita, da vesoljni svet zve za vse podrobnosti njunega problema.

Izdelovalci tega foruma bi se lahko zgledovali pri drugih forumih tudi, kar se tiče grafične podobe.
Pohvalim pa lahko prikaz hierarhične strukture sporočil. Tudi sama tematika je taka, da ta forum v Sloveniji nujno rabimo! Zelo pohvalno je, da ponekod strokovnjaki odgovarjajo na vprašanja. Po drugi strani pa niso povsod najeti pravi ljudje. Primer: o hrani svetuje kuhar, ki veliko ve o receptih, manj pa različnih načinih prehranjevanja, tudi alternativnih načinih, dietah ipd. Pri hujšanju je strokovnjak za fitnes, ki seveda navija samo za izgubo teže s pomočjo programov v fitnes studiih, čeprav bi bilo bolje, da bi tam odgovarjal nutricionist (strokovnjak za prehrano), saj je marsikomu jasno, da zelo malo lahko naredimo proti odvečnim kg z vadbo na napravah, če pri tem preveč in nepravilno jemo….

Lepo pozdravljeni in upam, da boste tole vzeli kot konstruktivno kritiko ter postopoma spremenili kaj na bolje.

Bravo Lenči! Zelo zanimivi predlogi, za katere mislim, da če bi jih uresničili, da bi forum postal še veliko bolj zanimiv in bi bilo še več obiskovalcev kot pa jih že je!

druge strani uporabljajo večinoma že narejene forume (npr. phpnuke), ki so pod gpl licenco. če pa bi hotli updejtat tale forum, je pa tle že problem z obstoječo bazo, tako da ne bi bilo enostavno “naložit” in prevest en že narjen forum. verjemte mi, ampak to ogromno dela …
za grafično podobo pa res ne bi smel bit problem, ampak ima tudi takle špartanski vmesnik dobro stran – hitreje se nalaga, kar pa je božji dar z enega, ki ni na kablu ali adsl …

kar pa se teh strokovnjakov tiče, pa takole je, ker en človek ne ve vse, je zato tu forum, da se izmenjajo izkušnje in so vsi srečni. npr. če o hrani ne bi svetoval kuhar, bi se prav verjetno našel nekdo, ki bi rekel, tolk ma za povedat o različnih načinih prehranjevanja, sam si pa še jajca ne zna spečt …

mislim, da si avtorji te strani zaslužijo vse pohvale, ker vzdržujejo to fenomenalno stran.

nova
Uredništvo priporoča

Lenči,

Vsak ima pravico do svojega mnenja in kritike. Torej tudi ti.

Kar se hujšanja tiče in kdo je prava oseba za kaj takšnega mislim pa, da vseeno ti nisi najbolj kompetentna oseba, dokler za kaj takšnega ne navadeš svojih referenc. Vendar kritike so dobrodošle, tudi tvoja. Lahko kritiziraš moj način odgovarjanja ali neustrezne odgovore, in nestrinjanje z mojim odgovori… vendar, je za forum hujšanje primeren po mojem mnenju nekdo, ki se spozna in na prehrano, kot tudi na treninge. Ali jaz… ali pa kdo drug… ni pomembno, mora pa imet znanje tudi o treningih.

Vsak dober nutricionist promovira fizično aktivnost, vsaka boljša knjiga o prehrani pravi slednje:
“Diete niso učinkovite! Najbolj zdrav način za hujšanje je: zdrava in zmerna prehrana + redna rekreacija”

…ali pa misliš biti celo življenje na dietah?

Problem je v tem, da vsi želijo rezultate takoj… način življenja pa ne gre spremeniti takoj. Kar je nekdo delal leta napačno ne more spremeniti čez noč. Ker pa večina še vedno želi shujšati čimprej… poskuša to s stradanjem (kar ve povedat vsak zdravnik in fiziolog, da je zdravju škodljivo). Fizično namreč ljudje, niso sposobni shujšati v kratkem času s treningom. Edini ljudje, ki so fizično v takšni kondiciji, da bi lahko shujšali v kratkem času s treningom… ravno tem ljudem ni treba hujšati, saj zaradi redne rekreacije nimajo težave z odvečno težo.

Odvečna teža je bistveno bolj širok problem kot le v neustrezni in preobilni prehrani. Problem je v tem, da ljudje kalorij, ki jih pojedo… ne porabijo z celodnevnimi aktivnostmi.

Prekomerna teža pomeni lahko tudi zdravstvene težave. Zdravstvene organizacije pa ravno iz tega razloga promovirajo šport, kee s športnom in rekreacijo ohranjamo in krepimo svoje zdravje.

Jaz promoviram zdravo hujšanje… torej in ustrezno prehrano in ustrezno rekreacijo.

Lep pozdrav,
Goran

Pravzaprav se z navedenim strinjam. Nikakor ne mislim, da je pametno hujšanje s strogimi dietami, posledica je lahko le jo-jo efekt. Potrebno se je gibati, ampak samo s povečanim rekreiranjem človek porabi veliko časa, obenem pa dobi večji apetit in je še bolj lačen… Na težo lahko človek vpliva bolj učinkovito, če je pazljiv pri prehrani, hkrati pa se drži mnogih drugih pravil, npr. veliko pitja vode, več manjših obrokov dnevno, temeljito žvečenje, redno gibanje, pa tudi kombiniranje hrane različnih vrst naj bi bilo ustrezno. Tudi strokovnjaki za prehrano si med seboj niso enotni. Način prehranjevanja in način treninga pa ni enak za vse ljudi!
Morda sem si ustvarila napačno mnenje o gospodu trenerju na podlagi nekaterih odgovorov. Verjetno je bil že sit enakih vprašanj in je odgovoril bolj površno, namesto da bi napotil ženske na svojo spletno stran, da bi se same izobrazile. Tam je vse razloženo zelo strokovno in kompleksno!
Dobro bi bilo, da bi si tudi drugi strokovnjaki foruma olajšali delo s tem, da spraševalcem navedejo ustrezen spletni naslov, kjer bodo našli dovolj obsežen odgovor. Več ljudi več ve in internet je kot nalašč za manifestiranje tega dejstva. Lep pozdrav!

Če navedeš svoj e-mail ti drugi lahko pišejo s klikom na tvoje ime v postu, poglej si goranov odgovor in probaj kliknit na ime.

Lenči,

Grafična podoba je odlična. Čim manj barv in čim bolj enostavno tem boljše.

Kaj si hotela povedati s tem:
“Na težo lahko človek vpliva bolj učinkovito, če je pazljiv pri prehrani, hkrati pa se drži mnogih drugih pravil, npr. veliko pitja vode, več manjših obrokov dnevno, temeljito žvečenje, redno gibanje, pa tudi kombiniranje hrane različnih vrst naj bi bilo ustrezno. “
Saj to je povzetek Goranovih odgovorov ?!.

lp

Glede gospoda Gorana sem po ogledu nekaterih njegovih odgovorov na forumu Hujšanje ugotavljala naslednje (piše v prvem sporočilu:
Pri hujšanju je strokovnjak za fitnes, ki seveda navija samo za izgubo teže s pomočjo programov v fitnes studiih, čeprav bi bilo bolje, da bi tam odgovarjal nutricionist (strokovnjak za prehrano), saj je marsikomu jasno, da zelo malo lahko naredimo proti odvečnim kg z vadbo na napravah, če pri tem preveč in nepravilno jemo….
Enako (glede kaloričnega vnosa/iznosa, ki je za hujšanje pomembnejši kot trening) navaja gospod Goran sam na spletnih straneh mojtrener.com, kjer so vsi potrebni nasveti glede prehrane in treninga enakovredno zastopani (sem ugotovila kasneje, ko sem našla povezavo na njegovo spletno stran). Le v odgovorih na forumu med.over.net je včasih malo površen, pa saj ga razumem,saj se ponavljajo ena in ista vprašanja in ne more vsem izčrpno odgovarjati.

Glede mail-a pa imajo nekateri forumi tako, da lahko pustiš privatno sporočilo, čeprav sam nimaš e-mail naslova oz ga nima prejemnik. Na teh forumih se sicer pojavlja preveč klepeta med dvema osebama, kar pa je za večino drugih nezanimivo. Poleg tega možnost, da prejemaš odgovore na sporočilo na svojo elektronsko pošto ni ustrezen, saj ne dobiš le odgovorov na svoje sporočilo, ampak še sto drugih sporočil, ki nimajo s tvojim nobene zveze, le zabašejo tvoj e-mail predal.

Lep pozdrav.

Primož, si prebral drugi odstavek mojega prejšnjega sporočila?
Namreč, ko sem prvič in zadnjič vklopila možnost prejemanja odgovorov (ki pa sploh niso bili odgovori na moje sporočilo), sem na pošto dobila kaki 30 sporočil, in zapravljala čas s prenosom in branjem, nobeno pa se ni nanašalo na moje sporočilo. To je nedopustno.
LP

lenči je pisal/pisala:
>
> Namreč, ko sem prvič in zadnjič vklopila možnost prejemanja
> odgovorov (ki pa sploh niso bili odgovori na moje sporočilo),
> sem na pošto dobila kaki 30 sporočil, in zapravljala čas s
> prenosom in branjem, nobeno pa se ni nanašalo na moje
> sporočilo. To je nedopustno.

Nanašali so se na celo nit pogovora, ne? Sistem še ni v fazi AI, da bi znal izločiti primerne odgovore, zato pošilja vsa sporočila iz tiste niti.

Če misliš nit kot naslov teme, potem je to to. Vendar tista sporočila niso bila povezana z mojim z nobeno črtico (nitjo). Morala bi pač dobiti le tisto, kar pripada moji veji kot delu hierarhične strukture, ki jo ima tema.

lenči, ce te vse tako moti, najdi drugo stran z forumi.
ker tu smo vsi zadovoljni, se posebaj z goranom, ki ocitno veliko ve tako o prehrani kot o sportu…
samo jamranje te je

.

New Report

Close