mozoljčki+tablete
imam eno vprašanje. ali kontracepcijske tablete res pomagajo, da se znebiš mozoljev po obrazu? stara sem 19 let in mozolje po obrazu imam že od 11 leta. poskusila sem vse mogoče, da bi jih odpravila od krem, tonikov, solarija, kozmetičark,…pa sem vrgla samo dosti denarja vstran pomagalo pa mi itak ni nič. pred kratkim mi je ginekolog svetoval, da, če želim mi predpiše kontracepcijske tablete, ki češ pomagajo.
a je to resnica? mora biti katera posebna znamka le teh?se dobijo samo na receprt ali pa tudi v prosti prodaji?
lep pozdrav
Anja, najprej pojdi k dermatologu. Ce imas take tezave, je dobro ,da ti pri tem pomaga strokovnjak, da pozdravi tako lokalno kot tud tisto, kar ne stima s hormoni. Jaz sem imela iste tezave. Nisem sla h kozmeticarki, ker tam ti vse dela samo na kozi – povrsinsko, ne spusti pa se bolj “globoko”, do tja, iz kjer naj bi prihajalo do nepravilnosti (ponavadi hormoni, ce se ne motim). Dermatolog ti potem predpsie zdravila in tudi KT, samo pred tem moras it na pregled h ginekologu. Jaz sem imela diane 35, jih jemala eno leto, stanje se mi je izboljsalo, mozoljckov ni vec, edino se sem in tja. So samo se brazgotince, za te pa bom tudi pocasi poskrbela, da bodo zginile, kolikor bo mogoce.
Pozdrav!
Se popolnoma strinjam s tem,da pojdi raje prej na pregled k dermatologu.Ker sem imela tudi sama dolgo časa probleme z mozolji,šla sem tudi h kozmetičarki-problem je bil rešen le začasno,kot si najbrž že sama ugotovila.Dermatolog pa mi je predpisal najprej eno kremo,ker ne moreš začet kar z enimi močnimi tabletami.Ko je ugotovil,da krema ne pomaga sm dobila tablete,ki pa so mi pomagale,tako da sem se mozolčkov skoraj znebila.(po približno pol leta)
Tko da je bolj da ti dermatolog postav diagnozo kolk močne rabis,pa greš potem ginekologu.