Najdi forum

mozolji!!!

prosim naj mi katera svetuje kaj naj si kupim! sprobala sem že vse možno-jem diane-35 pa imam še vedno mozolje? kaj ste naredila ve?!!?!?!?

jaz uporabljam Sinergie Pure gel za umivanje obraza in vlažilno kremo iste kolekcije (zvečer). pred tem sem mela ful slabo kožo in se mi je po tem kar precej izboljšalo, seveda ne po enem tednu. kolko pa si stara?

Stopi do dermatologa in ga prosi za recept za mazilo Skinoren. Meni zelo pomaga. Sicer ne v enem tednu, v enem mesecu pa je že bila vidna razlika. Sicer pa jej veliko sveže zelenjave in sadja in pij veliko vode. S tem se koža čisti. Jej pa čim manj mastnih in sladkih stvari.

Jaz imam tudi probleme s kožo, pa se odpravljam h ginekologu, da mi predpiše Diane. Ti ješ tabletke tudi zaradi zaščite in si šla po recept h gin. ali dermatologu? (jaz namreč zaščite ne bi potrebovala!).
Koliko časa pa že ješ tablete? (ker se baje rezultati pojavijo pozno, po 4, 5 mesecih)
Jaz sem uporabljala kremo Skinoren, ki mi jo je predpisal zdravnik, pa ni kaj preveč učinkovala…
Staša, piši še kaj!

stara sem 17 let. sem uporabljala že skinoren. pa mi ni odgovarjal.
diane uporabljam že 6 mesecev – tudi zaradi zaščite. vedno bolj sem obupana!
LAIREE koliko si pa ti stara?
sedaj uporabljam izdelke dermalogica – sem jih kupila pri kozmetičarki ampak so precej dragi – za gel in kremo sem dala 14.000,- sit rezultat pa ni tako viden da bi se splačalo dajati toliko denarja!
prosim še pišite!

Meni tudi skinoren ni pomagal.

Diane pomagajo lahko tudi šele čez pol leta… Sicer pa obstaja tudi skrajna metoda, ki ti jo predpiše dermatolog – zelo agresivno zdravilo, pri katerem pa ne smeš zanositi, ker lahko deformira plod. Ker to ni hkrati tudi kontracepcijsko sredstvo, je treba poleg tega uporabljati še običajno zaščito.

Res je kot praviš, da so izdelki iz profesionalne linije, se pravi iz salonov, zelo dragi, vendar se na dolgi rok zelo splača. Zelo dobra je kolekcija Methode Cholley Bioclean.
Največ škode naredijo poceni izdelki, ki kožo pretirano izsušijo. Ni res, da je treba kožo prekomerno sušiti in matirati, če je mastna, nasprotno, potrebuje več vlage, vendar pa ne olj. Kožo namreč tudi izsuši prevelika vsebnost alkohola npr. v toniku, tako da je boljše poiskati tonik, ki vsebuje druge dezinfekse.

Lp. Ines

Zdravo Staša in seveda ostale gospodične,

jaz pa sem stara 27 let in sem imela zdaj večje zdaj manjše težave z mozolji. Lani sem jih dobila v zelo hudi obliki in končno o tem vprašala svojo osebno zdravnico. Najprej sva poskusili s Skinoren kremo in tonikom, pa se stanje ni kaj izboljšalo. Vseskozi pa sem jemala Diane 35. Tudi zdravo sem jedla in upoštevala še druge nasvete. Ker nič ni izboljšalo stanja moje kože, mi je predpisala tablete Clinofug in sem jih jemala 5 mesecev, da so mi akne popolnoma izginile. Zdaj jih ne jem že 4 mesece in le tu pa tam se mi naredi kak mozolj. Jaz sem zelo zadovoljna. Zato priporočam, da o tem zdravilu vprašaš svojega zdravnika ali dermatologa in čim manj aken v prihodnosti ti želim.

Ojoj!
A potem imate grozne brazgotine po obrazu?

Ko sem prebrala vaša pisma sem ugotovila, da nisem edina, ki ima težave z mozolji. Sama imam probleme že dobrih 6 let in med tem časom sem poskusila že vse živo. Od kozmetičarke, raznih krem, losion Dalacin T, tudi Clinofug sem jemala, vendar nobena stvar mi ni odpravila mozoljev. Res pa je, da kar sem začela uporabljati Diane 35 je stanje boljše, vendar pa še vedno ne super, ker še vedno se mi mozolji delajo in ostajajo mi rdeči madeži. Tudi korektor jih ne prekrije.
Tako, da edina stvar ki mi je resnično pomagala so bile tablete Diane 35.
Simona, kako hude težave pa si imela s kožo, da ti je Clinofug pomagal? Ker če je res učinkovit, bi poskusila še enkrat s to “terapijo”.

Punce lp, Tanja.

Zdravo Tanja,

jaz sem imela pred terapijo s Clinofugom velike, rdeče mozolje in to predvsem po ličnicah (in ne ravno po čelu, nosu in bradi, kjer so sicer ponavadi). Kako dolgo pa si ti jemala te tablete? Vprašaj še enkrat zdravnika o tem.

Lep pozdrav od Simone

Pozdrav nazaj!

Hvala za informacijo. Enako je bilo pri meni. In sicer so se mi delali rdeči podkožni mozolji, ki so bili skoraj eden pri drugem in ravno tako na ličnicah. Na srečo imam kožo zdaj mnogo boljšo, kot na začetku, vendar še vedno vso posuto z mozolji in mozoljčki. In tudi korektor jih ne prekrije. Stanje se pa ne izboljšuje. tako, da se mi na čase dozdeva, da bolje ne bo nikoli. Čeprav mi je dermatolog rekel, da za moja leta (stara sem 26 let) ni to nič “narobe” pri mojih letih. Sama se pa počutim kot pubertetnica. Sem se odločila, da poskusim še enkrat s Clinofugom in vzporedno nadaljuejm z Diane 35, kot si sama to storila.

Lep pozdrav, Tanja.

New Report

Close