Najdi forum

mozolji

Pozdravljeni!

Imam težave z mozolji. V mojih letih (23) jih že zdavnaj ne bi smelo več biti, pa so še le tu, in sicer na vratu, pod brado. Koža obraza je še kar čista. Kaj svetujete? Zelo grdo je videt, moti me – bele pike in temno rdeče pege. Pa si sploh ničesar ne stiskam. Kar nastajajo. Kožo imam drugače mešano, velike pore na nosu, ličnicah.
Pomoč!!!

Lep pozdrav!

Tudi sama nisem imela mozoljev v puberteti, po 20 letu pa so začeli mozolji nastajati predvsem na predelu brade in vratu.
Poizkusila sem se znebiti mozoljev na vse možne načine, tako z uporabo mask, raznih krem, tonikov, obiskov kozmetičarke…Mozolji pa so še vedno nastajali.

Posledica nastajanja mozoljev so bile predvsem hormonske spremembe. Do tega spoznanja me je pripeljal šele moj ginekolog. Kožo sem balansirala šele z uporabo hormonskih tablet.

Mogoče imate podobno situacijo, kot sem jo imela tudi jaz. Svetujem vam, da se posvetujete s svojim ginekologom. Povprašajte za nasvet. Nikar pa ne ukrepajte brez njegovega posredovanja.

Prosim, če mi napišete kaj ste do sedaj uporabljala, katere proizvode?

Lp Nada

Pozdravljeni!

Ja, prav imate. Res gre za isto situacijo. Vem, da so krivi hormoni. Z Diane ne bi probala, ker se je ena prijateljica zredila za 6 kil. Kaj pa je vam predpisal ginekolog? Ste zdaj rešeni nadloge?

Do sedaj sem uporabljala že vse živo. Skoraj ni izdelka za akne, ki ga ne bi poskusila: skinoren, skinstar, greenline, ? od Vichy, oxy, clearskin, pa to še zdaleč ni vse. Samo teh se trenutno spomnim. Tudi od dermatologinje sem že kaj dobila. Pa nič. Kvečjemu koža se mi je oluščila, pekla, postala še bolj občutljiva.
Zdaj imam kremo od Vichy, ampak mozolji ne grejo stran. Obraz si umijem s Schellerjevim gelom (melissa, lemongrass). Res ne vem več, kaj.

Hvala.

Lep pozdrav!

Tudi sama sem situacijo problematične kože popravila z uporabo
hormonskih tablet Diane 35. Tabletke je telo zelo dobro preneslo,
je pa od posameznice do posameznice odvisno kako telo reagira na tablete.

Vseeno mislim, da bi se morala posvetovati z ginekologom ali dermatologom
glede kože. Pri mozoljih, ki so hormonskega izvora, le-te težko odpravimo samo
s proizvodi, ki so namenjeni zdravljenju mozoljev. Ponavadi so le začasna rešitev.

Verjamem pa, da se bo s časom situacija spremenila. Če ne prej s porodom.
Naj povem, da je to citat mojega ginekologa. Da ne bo pomote, sem samo vizažist.

Mislim, da bo glede nato, da ste uporabila že veliko izdelkov, ki so bili namenjeni zdravljenju problematične kože, žal pa so bili neučinkoviti, uporaba hormoskih tablet najbližja opcija pri reševanje problema.

Lep pozdrav!

Hormonsko zdravljenje (t.j. zdravljenjen s KT) ni rešitev! Sama sem začela jemati diane35 (tudi) zaradi mozoljev..prvih par let je bilo super!!sem mislila, da sem se jih znebila za vedno. Potem sem kar naenkrat začela dobivat čudne bunke po obrazu..in nato se je to spet nehalo in sem mela leoč gladko, čisto kožo.
Pred pol leta sem se odločila, da bom telo malo spucala vse kemije (KT sem jemala 9 let), ker to ni dobro za telo..zdaj imam že 4 mesece take mozolje, k jih še nikol v življenju nisem mela.

S KT si samo skoplješ jamo, iz katere ne moreš splezat.

moje mnenje pač

Tudi jaz tako mislim. Zaradi mozoljev jemati hormone je absurd. Ne bi raje poskusila s prehrano, vodo, rednim čiščejem, uporabo izdelkov za nečisto-problematično kožo in prehranskimi dodatki za kožo (kompleks b-vitaminov)?
Če težave ne bodo minile, pa je potrebno obiskati dermatologa.

Včasih ta vnetja samo kažejo, da je nekaj v našem telesu zelo narobe, in ni prav, da tako očitne znake poskušamo prikriti, problema pa se ne lotimo reševati.

........................................... Ne moreš izbrati, kako boš umrl. Ne kdaj. Lahko pa se odločiš, kako boš živel. Zdaj. iz MON

Pozdravljeni!

Tudi jaz, pri svojih 30-ih imam zelo pd težave z mozolji: predsvem okoli vratu in na zgornjem delu hrbta! Tega sem prej, ko sem 8 let jemala DIANE imela veliko manj oziroma skoraj nič (le pred ciklusom kakšen!), potem ko sem KT opustila, ker vem, da dolgoročno lahko zdravju celo škodijo (!!), so se ponovno pojavili…dobro, da imam blag tekoči puder, ker..potem bi se izogibala javnosti!;(

Pozna katera izmed vas kakšno naravno zdravilo (dodatek, čaj ali kaj pd)? Sama se čim bolj izogibam kemije!

Nora pa sem na čokolado in sir…kar so nekako tudi sprožilci mozoljev..ufff!

Kaj narediti??

Lp.

Če imate probleme z mozlji, potem to soboto pridite v Kolosej – tam bo potekala promocija kozmetike Vebix. Tam boste lahko stestirale to res enkratno kozmetiko.
Če bi se naročile na brezplačno mini nego obraza, boste tam lahko vzele kupon, s katerim boste šle npr. v trgovino Bazilika-zel v City parku, kjer prodajajo to kozmetiko. Ob nakuopu enega izdelka se lahko naročite na brezplačno mini nego obraza, ki je pa res prava uživancija.

Dada

ča imaš akne probaj dati na gazo razkužilo in si 15 minut vsak dan drži na akni akna se ti bo posušila seveda ne takoj ampak čez par dni

js sem pa u puberteti in mam zato kr veliko mozoljev in me fuuul mot in ne jem nobenih sladkarij, bonbonov, čokolad ali česarkoli tazga ne jem umetne hrane z vrečk nč posebej nezdravga kr sm alergična na zmetna barvila, pijem velik koprivinga čaja k baje pomaga.res ne vidim razloga zakaj se mi število mozoljev ne zmanjša… Zanima me kaj bi še lahko poskusla?? Pa tut zanima me kakšne pudre kej priporočate pa če so mineralni pudri res bolši??

L.P. MAJA

New Report

Close