Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija mrežna kartica 10/100 UTP

mrežna kartica 10/100 UTP

Pozdravljeni

Ker nisem doma na računalniškem področju vas prosim, če mi lahko kdo pve kako naj ugotovim ali je na računalniku mrežna kartica 10/100 UTP? Kako izgleda vhod oziroma izhod, oziroma kaj mora pisati na nadzorni plpšči?

hvala in pozdravček

Ž.

kaj si ADSL naročil?

SEM

Vhod izgleda podobno kot telefonski, samo da je nekoliko večji in z več žicami.
Starejši (10MB) izhod pa podobno kot za TV anteno, kovinska cevka dolga približno 1 cm ven iz računalnika (grobo opisano), samo ta se skoraj ne uporablja več, tako da išči prvega.

Eden je skoraj isti kot telefonski le da je velik kakšen dober centimeter. Ali potem to že pomeni, da je mrežna kartica nameščena?

hvala, lp

Kaj pa pod Sistem-lastnosti
Omrežne kartice:
— gonilnik za omrežje na klic
— gonilnik za omrežje na klic #2 (VPN podpora)
— microsoftova podpora za navidezna privatna omrežja
— skupna raba internetne povezave
— VIA rhine II fast ethernet adapter

Ali spada mrežna katica 10/100 UTP med kakšnega od naštetih ali so to druge zadeve?

lp

Ja 10/100 UTP je ethernet kartica, pa če praviš, da imaš en, telefonskemu priključku podoben vhod, potem je to kr zihr to. Še to sem pozabil povedat, da ima mrežna kartica večinoma eno ali dve led diodi (lučki) poleg vhoda.

Zdravo!

>– VIA rhine II fast ethernet adapter

Ja, to je to…

LP…

Samo da ste pogruntal, kajti fante od telekoma prav nič ne bo zanimalo, ali je noter ali ne. Pridejo in odidejo. Jih ne zanima, ali adsl dela ali ne. Oni kao le do mašince, naprej pa – znajdi se.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close