Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mrmelada se neče strditi

Mrmelada se neče strditi

Vcera sem kuhala jurkino mrmelado , dodala sem ž elirni slatkor pa se glih tak noče strditi. Kuha kera tako mrmelado, kaj mislte je pametno ,da jo še enkrat prekuham?

Jaz tako marmelado “pečem” v široki posodi v pečici. Ko izhlapi dovolj tekočine ne rabiš nobenega želirca!
Temperature le toliko, da počasi vre!

To ni nobena tragedija, če se marmelada noče strdit.
Meni se noče strdit lulek.

To ni nobena tragedija, če se marmelada noče strdit.
Meni se noče strdit lulek.
[/quote]

je lahko tudi mehka…

Ker imaš navadnega luleka.Moj otepač dela kot ura!
[/quote]

🙁

Tudu meni se ni. Zdaj jo imamo namesto sirupa za zalivanje 🙂

Tovarne jo z umetnimi dodatki – strdijo.

Tudi tekoča je dobra,j drugače pa ste mogoče dali premalo sladkorja. Samo ugibam😆


Cukra sploj ni dala, ker ona se gre “zdrave prehrane”, le da še makaronov ne zna skuhat,kot polovica ba danes, kaj šele marmelado. Iz jurke s preša mošt, kot iz vskega grozdja😁, ne marmelada, če pa že, potem pa veliko cukra not ali pa želina.


Cukra sploj ni dala, ker ona se gre “zdrave prehrane”, le da še makaronov ne zna skuhat,kot polovica ba danes, kaj šele marmelado. Iz jurke s preša mošt, kot iz vskega grozdja😁, ne marmelada, če pa že, potem pa veliko cukra not ali pa želina.
[/quote]

al pa jo pečeš v pečici tako dolgo, da izpari in se zgosti, lahko tudi kuhaš, sam tam je pol treba stalno mešat

al pa jo pečeš v pečici tako dolgo, da izpari in se zgosti, lahko tudi kuhaš, sam tam je pol treba stalno mešat
[/quote]Nič ne moreš pečt nobene marmelade, to je treba stalno mešat, gostejša je, bolj moraš mešat, sicer imaš zažgano, naj bo v pečici ali zunaj. Da pa iz mošta kuhate marmelado, mi je pa malo mimo, ne rtečem da se ne da, če nasipaš notri cel kup cukra in še želina in se bo zgostilo.

V vosek ga namoci, bo trd kot sveca. 😂

Love Never Fails! 💞

New Report

Close