Müller, DM trgovke- razlika
Ali res v Müllerju zaposlujejo same take z nižjim IQ-jem oz narcističnimi motnjami? Večkrat tam nakupujem pa včasih nehote slišim trgovke, ki opravljajo druga drugo, imajo vzvišen, neprimeren odnos do strank ali pa se jim na faci vidi, da so sfrustrirane, bog si ga vedi zakaj. Pustimo zdaj redke izjeme. So pa urejene v nulo, to je edini plus. Medtem, ko so v DM trgovke izjemno prijazne in profesionalne, ne glede na katerem koncu Slovenije so..Zakaj je tako?
Zelo očitno razlika v uvajanju. DM prodajalke so ekstremno prijazne, ustrežljive, prijetne…. Jih verjetno na podlagi karakterja tudi izbirajo in potem še pošljejo na kakšen tečaj (če nimajo to interno), kako se do stran obnaša. Muller tega očitno nima, ker še v življenju nisem naletela na prijetno prodajalko tam. Ja vse so vzvišene, odrezave, videti zdolgočasene. Tudi svetovati ne znajo.
Ko sem rodila, je v sobi bila z mano gpospa zaposlena v mullerju.
Ker zal se ne mores odlocit kdaj rodit in sem rodila res hudo bolna, dan pred porodom sem imela 39 vrocine…
Ampak to sploh ni bil problem, ko sem spala v isti sobi kot njen in moj novorojencek.
A njena prva hci je bila tudi prehlajena in ni smela polek oceta prit pogledat bratca.. Oce je hodil z masko na obisk….
Res motena in zvisana oseba 😂
Zato, ker DM v nulo kontrolira svoje zaposlene. To, da vas pozdravi, vzpostavi očesni kontakt, ponudi na blagajni vrečko, dodatno prodajo… ni naključje. Ne bodite naivni. So v nulo kontrolirane, kar naprej skriti kupci, vse pod stalnim nadzorom. Imajo zelo dodelano kadrovsko politiko.
Zdaj veš, avtorica.
Ena srečno poročena, 14.11.2024 ob 18:19
Zato, ker DM v nulo kontrolira svoje zaposlene. To, da vas pozdravi, vzpostavi očesni kontakt, ponudi na blagajni vrečko, dodatno prodajo… ni naključje. Ne bodite naivni. So v nulo kontrolirane, kar naprej skriti kupci, vse pod stalnim nadzorom. Imajo zelo dodelano kadrovsko politiko.
Zdaj veš, avtorica.
Vsaj majo jo. Storitev je njihova odlika!
uvajanje, 14.11.2024 ob 18:08
Zelo očitno razlika v uvajanju. DM prodajalke so ekstremno prijazne, ustrežljive, prijetne…. Jih verjetno na podlagi karakterja tudi izbirajo in potem še pošljejo na kakšen tečaj (če nimajo to interno), kako se do stran obnaša. Muller tega očitno nima, ker še v življenju nisem naletela na prijetno prodajalko tam. Ja vse so vzvišene, odrezave, videti zdolgočasene. Tudi svetovati ne znajo.
Me je prodajalka v DM, ko sem se v trgovini zadrževala 15 minut, ker sem opravila večji nakup – verjeli ali ne – pozdravila 8 krat – z Dober dan. Vedno,, ko je šla mimo. Osmič sem ji prijazno odvrnila, HVALA, ampak pa menim, da je bilo DOVOLJ.
Pretiravajo s to narejeno osladno prijaznostjo. Saj sploh ne zaznavajo koga pozdravijo, ampak so kot roboti – pozdravljajo avtomatsko.
Koga imajo za norca?
Krško, 14.11.2024 ob 21:11
Pridite v Muller v Krško, oz. Leskovec pri Krškem, pa boste videli, kaj so to prijazne prodajalke. Velikokrat sem tam, niti ene slabe izkušnje nimam. Vedno, ampak res vedno prijazno pozdravijo, pa niso narejeno osladno prijazne, pripravljene pomagati, tako da, kar se mene tiče, so čista desetka.
Ne, če nisi ravno urejen, te med parfumi in kozmetiko nič lepo ne gledajo. Se mi zdi, da ocenijo, da ne bom nič kupila. Smpak za v trgovino se ne urejam, sploh če grem tja od doma. To ja ni dogodek, da bi se morala stilsko obleči, obuti, nanesti make up.
No, mene to moti!
Res pa vedno vprašajo, če lahko kako pomagajo!
Tudi jaz sem v Mullerju v Mariboru videla in slišala, kako so objestne. In tudi jaz sem sama opazila občutno razliko v DM, res iskreno prijaznost in uslužnost. Zdaj pa mi v glavo ne gre, da aje na forumu odprta ta tema, primerjava zaposlenih v točno teh dveh trgovinah?? Ne poznamo se med seboj, vendar razmišljamo o enakih stvareh, kot da smo se zmenile? Hehe. Ta je pa dobra!
Samo naj se popravim. To kar pišete, oholost, glasnost, to pa je bilo med prodajalkami v Mullerju. Na blagajni se je pa normalno obnašala. Bolje da malo popravim, da ne delam krivic! Če kaj vprašaš, povejo seveda. In se ne skrivajo nekje kot v kakem BAUHAUSU.
Drugače jih pa ni čez prodajalke v DM. Vedno ti hočejo zložit v vrečko, take so tudi prek meje v Avstriji. Pri slovesu te za hip pogleda v oči in se nasmehne preden začne delati naslednjo stranko. Zakon so! Tako, da rad prideš nazaj.
Pa tudi v Jagru so zelo vredu, so prijazne.
Upsala, 14.11.2024 ob 21:42
Ne, če nisi ravno urejen, te med parfumi in kozmetiko nič lepo ne gledajo. Se mi zdi, da ocenijo, da ne bom nič kupila. Smpak za v trgovino se ne urejam, sploh če grem tja od doma. To ja ni dogodek, da bi se morala stilsko obleči, obuti, nanesti make up.
No, mene to moti!
Res pa vedno vprašajo, če lahko kako pomagajo!
Sploh ni res, sama jih srečam najprej ravno pri parfumih in ličilih, pa se tudi sama nič posebnega ne urejam, nisem pobarvana, niti ne naličena, pa so vedno prijazne, in, brez skrbi, znam kar dobro oceniti ljudi. Enkrat sem npr. spraševala za etui za očala, prodajalka me je peljala na mesto, kjer so jih imeli, ker pa so jih imeli še na enem drugem delu trgovine, je en primerek šla iskat sama od sebe, in ga prinesla za menoj, čeprav je za to nisem posebej prosila.
Res je, kar pišete. V DM so prijazen in ustrežljive. Naj posebej pohvalim DM v Plavi laguni.
V Mullerju pa so točno take, kot pišete. Vse vzvišene in hladne, težko prijazne. Pišem za Muller v mestu. Prav zato grem v Muller samo enkrat letno in to bo zdaj, pred Miklavžem. Vse ostalo raje kupim v DM in v Notino.
Očitno je vodilnim vseeno, kakšne prodajalke imajo.
travma610, 14.11.2024 ob 20:50
Seveda je govora o DM.
Nikoli več ne bi delala tukaj, ker se cenim.
Mi je žal, da jih nisem tožila.
Tožila bi jih zakaj? Zato ker so od tebe pričakovali da opravljaš svoje delo? Torej si prijazna, ustrežljiva in poskrbiš za to da se stranke v trgovini dobro počutijo in se rade vračajo? Travme imaš? Ker si morala biti prijazna? Mora bit res grozno ja, travme :).
Mislim, da imajo v Müllerju tako taktiko. Vsaj za neko ameriško kozmetično trgovsko verigo vem, da se poslužujejo tega pristopa. Trgovke morajo bit zrejene in vzvišene do strank. Pri trgovkah v Müllerju se čuti neka zoprna energija, zato se verjetno nisem rada obračala na njih. Morda, ker sem eno zoprno izkušnjo že imela za seboj in daleč od tega, da bi bila konliktna, prej nasprotno. Nedolgo nazaj sem naredila izjemo in eno od njih povprašala po nekem izdelku. Ker se nisem mogla v sekundi odločit ali ga bom kupila ali ne, je ta trgovka drugi trgovki poslala pomenljiv pogled, tako da je zavila z očmi. Od presenečenja sem pozabila zapreti usta. Ni problema, sem ga ob drugi priliki kupila v DM-u.
V Müllerju je trgovk kot listja in trave, v DM največ tri. Kot vidim so trgovke v Müllerju same sebi namen. Morda pa imajo vloge napleskanih varnostnic, kdo ve. V DM so nevsiljive, če pa jih že kaj vpraš, ti z veseljem razložijo, pokažejo. Imajo nek prijateljski pristop, kot ženka ženski v pomoč. Super taktika, ker kot opažam pri sebi, po navadi tudi kupim. Pa še vrnem ji s svojo prijaznostjo.
Če že grem v Müller, trgovk ne rabim, razen na blagajni. In če se bo tam slučajno spomnila katera bit naduta,bom poskrbela, da se ji bo nabrala kolona. Poudarjam pa, da so seveda izjeme.