Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Muller prodajalke in prodajalci

Muller prodajalke in prodajalci

Zelo redko grem v Müller, tokrat sem šel, ker ima mati nogo v gipsu in me je prosila, če ji nekaj kupim in prinesem.

Ker nimam pojma, kje je kaj v teh trgovinah, grem do trgovke in vprašam. O ti mater, najprej me premeri od mezinca na nogi do zadnjega lasa na vrhu glave in potem vzvišeno v jaz-sem-tukaj-najbolj-pametna tonu komajda (v stilu: kaj se bom jaz s tabo papak ukvarjala, ko rabiš stvar za 5€) usmeri do police.

Pa se mi to ni zgodilo prvič. Pred nekaj meseci sem iskal neke drobnarije za gospodinjstvo in slučajno zavil še v Müllerja. Vse trgovke in trgovci kot da so naštimani za na modno pisto in da hodijo na posebne tečaje, kako biti pokroviteljsko vzvišeni.

Res da verjetno nisem dovolj fensi za njih (se oblačim praktično, pohodniško-vojaški stil) in kvarim povprečje videza v trgovini … in me ne zanimajo dragi parfumi and whatnot, ampak dajte no biti malo bolj človeški, če kdo od trgovcev in pristojnih to bere.

Drugič ji na koncu povej, da si skriti kupec, napoten iz vodstva podjetja, da preveriš komunikativnost med kupcem in prodajalcem.

Na koncu ti ga bo skorajda potegnila, samo da ne napišeš kaj slabega čez njo v kvazi beležnico, tole preverjeno deluje 🙂

-------------------------------------- "The greatest gift of life is friendship, and I have received it." [url=http://shrsl.com/?~93n6]Kupi poceni iz tujine brez davka[/url]

Pa še res je vse napisano,strinjam se tudi jaz. Veliko kupujem v teh trgovinah in sem ugotovila,da so med najslabšimi v Supernovi v Lj,med najboljšimi pa na Čopovi v Lj.

Samo bolj naglas govori, da te slisi pol trgovine. Jo bo hitro minila vzvisenost. 🙂

Meni se je že nekajkrat zgodilo, da sem izbirala ličila ali kreme v srednjem cenovnem razredu pa je priletela prodajalka oz. nekakšna svetovalka in mi začela vsiljevat najdražje zadeve. In bolj kot sem ji dopovedovala, da je to zame predrago, bolj je silila vame in me prepričevala, da je ta krema pa res vrhunska in se splača in bla bla bla. Ma kako me to odbije. In se prav izogibam Mullerju zaradi tega.

[code]

[/code]
Verjamem da imas lahko slabe izkusnje, tudi jaz jih imam v razlicnih trgovinah. Kaj vprasas, pa ti pove, da ona ni tam zato da te bo stregla, poisci si sam. Ampak moram pohvalit MIler v Nm, vedno zelo prijazne prodajalke, oziroma svetovalke, ker nisem velikokrat tam, jih veckrat prosim za kaksen nasvet, ali kje je kaj, do sedaj so bile vedno zelo prijazne. Sicer je pa videti, da so to vecinoma studentke in v Nm jih sigurno drzijo na kratko, sploh če imajo isto nadrejeno, kot je bila na stari lokaciji, tam vem da je bila ena zelo zoprna.

Do mene so v Supernovi v Lj vedno zelo prijazne, pa sem čisto povprečna in nič posebno zrihtana.

Jaz v njihove trgovine ne stopim več. Nekoč sem zavila k njim v Supernovo na Rudniku. Nameravala se kupiti nek parfum, katerega uporabljam že nekaj let in sodi med drage parfume. Prej sem si pa hotela še malo ogledati pudre, tudi višjih cenovnih znamk.
Kakorkoli…. Neka smrklja me je vprašala, če lahko kaj pomaga, jaz sem ji rekla, da si bom najprej malo ogledala. Smrklja je stopila 2 m stran in drugi prodajalki naglas rekla “Nimaš kaj, klošarji si samo ogledujejo.”
Tisti moment sem zapustila trgovino.

Od takrat naprej nakupujem drugje, kjerkoli, samo tam ne. Če nekje pustim 100+ evrov, pričakujem korektern odnos.

Da bi jaz kaj takega slisala, me bi samo tiho odsla. Nastal bi vihar….

In ti si bila tiho in zapustila trgovino??? Ej, mater, da jaz kaj takega slišim o meni…

Kaj pa hodiš okrog neurejena, zrihtaj se baba zanikrna!!!!

Mene pa cudi ta vzvisen odnos prodajalk. Same so luzerke na minimalcih, v najboljsem primeru falirane studentke kaksnih levih faksov ali pa so komaj spacale kaksno lazjo srednjo solo. Pametne in sposobne niso, ce ne bi delale kaj drugega. S financami v nuli, ce ne se jim ne bi bilo treba druge strect za male pare. Vecinoma plehke, ki ne vidijo dalj od svojih popleskanih nohtov. Nosijo se pa kot bi imele doktorate in z viska gledajo na neprimerno uspesnejse ljudi, ki tega ne kazejo navzven.

Glede na to, kakšno kozmetiko uporabljam, najbrž ne zgledam zanikrna. Čeprav po videzu itak ne moreš soditi človeka, tiste prodajalke so tipi-topi zaradi vseh vzorčkov in testerjev, ki jih porabijo zase – pa nimajo na računu več kot par deset evrov.

Sem bila pa takrat tako šokirana, da nisem našla besed, še manj, da bi se spuščala v prepir z njimi.

Je res absurdno, da to o klošarjih izjavi bednica, ki po plači ni kaj višje od klošarjev. Tudi jaz poznam eno tako, ki se ima za nekaj več, ker prodaja parfume, sama pa podnajemnica pri tridesetih, v stalnem minusu in dolžna vsem naokoli.

Men gre pa na zivce ker skoz filajo police in unga vozicka ne odmaknejo pa se lahko na nos postavis …..te tud pogledajo ne…vedno je vozicek poln robe na otroskem oddelku pri hrani….pa te tako grdo pogledajo ce reces, da ne mores do dolocenega artikla, naredijo pa nic……za pop…. kamor koli stopim se zabijem v un vozicek…kupujem pa zato ker mi je cenovno najugodnejse..adaptirano mleko, kasice, plenice…ostalo kozmetiko pa v DM, kjer so prodajalke tako prijazne, da se mi vcasih zdi ze kar neverjetno, da je lahko kdo tako prijazen in ustrezljiv….

Meni se pa ravno v Mullerju zdijo zelo prijazni :S V DM-ju je pa ista zgodba kot jo ti opisuješ. S tem, da zelo radi za ljudmi spuščajo še varnostnike. Pa kakšen piker komentar potiho izustijo. V glavnem podn. Muller pa lahko samo pohvalim, nisem imela slabe izkušnje. Tudi v skladišče so večkrat odšli preverit, če imajo še stvar,ki sem jo iskala, enkrat je celo iz blagajne poklicala naj pride in je šel preverit v skladišče. Če kaj iščem lepo pokažejo kje je kakšna stvar. Edino moj dragi je imel eno izkušnjo, ko si je šel kupit parfum. In sicer je na moškem oddelku za parfume delal en tipček, za katerega se je pa res že na daleč videlo, da je pač gej :)))) Nimam čisto nič proti, samo povem pač. Saj vsi vemo kaj mislim – stil oblačenja in obnašanja, kretnje ipd., pač ko ne moreš zgrešit :))))) V glavnem ni ga pričakoval ker mu je prišel iz hrbta, pa ga tako nežno vprašal “vam lahko morda kako pomagam” :)))))) Sem mislila da bom umrla od smeha :)))) Moj pa cel šokiran komaj izustil tisti “ne, hvala” in kar odšel :)))) Še na mene je pozabil, sem potem pricapljala za njim :))))) In od takrat sploh noče blizu tistega oddelka, še raje pa sploh ne gre v trgovino in me počaka zunaj 🙂 Čeprav mu pravim naj ne bo tako samovšečen da misli da je dejansko vsakemu geju všeč :))))) Pa vseeno ma neke svoje fore 🙂 Pa to je že OT, v glavnem do sedaj še nimam slabe izkušnje.

razpravljati o Milerju, danes so trgovke, ki bi se morale zavedati, da smo kupci tisti, ki nosimo denar in je odvisno njeno preživetje trgovine. In od prijaznosti je odvisno, da se včasih odločiš kupiti kaj več, se večkrat vrneš .
Žal danes opažaš , kako delajo razlike, prijaznost ponudijo le uštimanim osebam, če se pojavi starejša oseba, preprostega videza, je niti ne šmirgljajo…No, lahko si samo misliš, tudi ti boš stara in nobena šminka ne bo pokrila tvoje grdote..Žal je mnogokrat zelo boleče.

Bom pristavila svoj lonček.

Najprej moram pa reci, da kaj tako nagravznega, kot se je zgodilo eni zgoraj glede klošarstva, ne, kaj takega pa še ne. Da bi vsaj gofljo drzala , trapa .

So pa nadlezne ko hudir. Bohnedaj da kaj isces na tistih oddelkih , kjer so postavljene. Neon stop ena tezi, pa ze rece, ne , hvala, pa kmalu spet ena prileti in ponovi vajo. Pa dajte mi mir, ce hocem sama gledat. Pol ko sem pa eno vprasala za en tip deodoranta, ko je sama k meni prisla, je pa zamahnila z roko, ho , to je pa tam, pa je sla. Ker ni slomza drag deo, predvidevam. Moti me tudi to, da te ful gledajo pod prste, kot da pricakujejo, da bos kaj ukradel. Zato teh stvari, ki so naoodelku s temi strasili, ne kupujem vec v milerju.

Jaz imam pa take izkušnje…..na oddelku, kaj iščem, pa vprašam za nasvet, pa dobim odgovor: ”
Ja to boste pa morali vprašati, na drugem koncu” .
O.k. grem na drugi konec, pa zopet odgovor;
” Ne, jaz nisem za te zadeve, stopite do k kremam….”
Grem tja, pa mi odgovori:
“Jaz sem samo zastopnica za to pa to, vprašajte pri blagajni…..”
Grem k blagajni, pa mi odgovori:
“ja prodajalka , ki ima to načes pride čez kakšno minuto…počakajte”.
O.k. bom pa počakala, saj me že 20 minut pošiljajo sem in tja pa nobena nič neve.
Končno pride dotična prodajalka: “Ja kaj vas zanima?”
Vprašam …. pa ona lepo obrne kremo okoli in mi prebere deklaracijo, se pravi kar zadaj piše.
Haaaalooooo, brati znam pa tudi sama.
Se mi zdi, ne vse, ampak, da je tukaj polno enih afen, ki nimajo pojma o pojmu….. vse kar znajo je to…da se zbirajo dve pa po dve in pričajo na dolgo in široko. Takrat jih raje ne motite.

Tole o “poišči si sam”, pa še zdaleč ni res. Ona je tam tudi zato, da ti pove kje je kaj!
Če ni tako, pa naj raje trgovino zaprejo!!

V Europarku MB nisem imela še niti ene slabe izkušnje, pa nisem ravno super duper urejena vsakič, so me isto postregli tudi, ko sem bila oblečena v trenerko. Pri ličilih ja, tam pa zna katera 2x prit naokrog in vprašat, če potrebujem pomoč. Ampak ok al rečem ne hvala, al pa ji povem kaj iščem in se ni zgodilo samo enkrat, da mi je znala predlagat boljšo rešitev.
Seveda so pa prodajalke tudi samo ljudje in so različne. Tiste ta tečne že malo na uč poznam, one pa mene in se uspešno izogibamo drug drugim 😀
lp

res si mislijo, da so boga za jajca prijele, ker delajo v milerju..mene bi bilo sram..so navadne prodajalke..samo malo lepše oblečene..če jih karkoli vprašaš, ne vedo nič..vzame izdelek in bere deklaracijo…in ne maram, da hodi kdo za mano in mi vsiljuje parfum, kozmetiko…dosti raje grem v dm…tudi bolj pregledno imajo vse..

V MB so prodajalke prijazne praktično povsod. tako pač je, če je kriza in so srečni, da sploh nekdo kaj kupi. V LJ pa imate vsi polne riti in samo psihirate drug drugega.

Včasih sem veliko kupovala v Muellerju, zdaj pa že dolgo nič več. Največ sem kupovala v Muellerju v Kranju ali pa v BTCju, pa sem ravno zaradi skrajno nevljudnega odnosa trgovk zamenjala znamko in trgovino. Grem samo, če nikjer drugje ne dobim, pa še to grem raje prej v Villach pogledat, čeprav so tudi tam boj oglate, ampak tako nevljudne in odurne, kot v Kranju in BTCju pa vseeno ne! Sicer redko šimfam čez trgovke, ker se mi zdi, da so dejansko suženjska kasta, ampak tele so res vzročni primerki, kakšen bi trgovec ne smel biti!

Pišuka, ne razumem, o čem govorite. Kupujem po različnih Mullerjih v Ljubljani, v glavnem sem oblečena v kavbojke in nizke čevlje, nič zrihtana torej, niti v obraz in frizuro, pa se še NIKOLI do mene nobena prodajalka ni obnašala vzvišeno ali nesramno.

Ne vem, zakaj se mi zdi, da hoče nekdo zelo grdo očrniti to trgovino….

New Report

Close