Naslovnica Forum Starševski čvek Musaka – krompir prej skuhati ali ne?

Musaka – krompir prej skuhati ali ne?

Prvič delam sama musako, je treba prej krompir skuhati 3/4 ali lahko surov na rezine?

Eni ga skuhajo, drugi pa nalijejo malo več vode in na nižji temperaturi zapečejo tanjše rezine. Poskusi enkrat tako, drugič drugače pa vidiš takoj kaj ti bolj ustreza.

Po originalnem receptu ne, ampak, če ga, je prej narejeno:) in jaz osebno neke razlike ne vidim.

Ni za kaj.

https://youtu.be/an7VKG-HO-4


Js ga raje prej pokuham, ker sm 1x stregla na pou surovo 😝

Jaz ga, narezanega na krhlje, prej poprazim. Isto meso. Mi ima boljsi okus. Sem probala ze z kuhanim pa ni isto, surov pa sploh ne.

Ce ga prej pokuhas, cisto malo, pa potem zlizis musako, je krimpir velik bolj slasten.
Tudi ce ga peces ali prazis, pa ga prej pokuhas in potem naprej obdelas, je krompir slastnejsi.

No, jaz priznam, da se mi ne da, a moji fantje to prakticirajo in je konkretna razlika.

Ko po plasteh zložim skupaj rezine surovega krompirja in popečeno meso, pekač pokrijem z alu folijo (tako se krompir duši do mehkega). Ko se krompir zmehča, odstranim folijo, zalijem musako z mešanico jajc in kisle smetane ter vse skupaj zlatorjavo zapečen v pečici.

Ce bos samo pekla, se cas pecenja podaljsa.
Jaz krompir skuham in nato v pecico.

Hvala za odgovore ter link.

Musaka uspela, edino krompir bi lahko dlje kuhala oz bolj natanko narezala.

to je ena velika pacarija ne pa musaka. Nisem še vidla česa podobnega. Musaka mora bit zložena kot prekmuska gibanica. Sam poglejte na kake šnite je ta krompir narezan, za bruhat, ne za jest. To so te tamlade, k se kuhanja učijo na fejstbuki.

to je ena velika pacarija ne pa musaka. Nisem še vidla česa podobnega. Musaka mora bit zložena kot prekmuska gibanica. Sam poglejte na kake šnite je ta krompir narezan, za bruhat, ne za jest. To so te tamlade, k se kuhanja učijo na fejstbuki.
[/quote]

Pa vodo je dala v surovo meso (in Vegeto).

Zakva so pa take brezvezne teme popularne v nedeljo zvečer? 😕