Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Musaka – se jo lahko je drugi dan

Musaka – se jo lahko je drugi dan

Danes sem naredila božansko musako z krompirjem, zelenjavo, mesom in jajci. Vendar sem je naredila preveč in bi jo lahko jedli še jutri za kosilo, pa si skoraj ne upam, ker ne vem ali je dobra še drugi dan. Imamo pa majhnega otroka.

Naredila sem jo drugič v življenju, sem še na novo, tako da ne vem.

NE, KROMPIRJA SE NE SME POGREVATI. ŠE POSEBEJ ZA MALEGA OTROKA NE.

Če jo spraviš v hladilnik, bo jutri čist ok.Jo daš v mikro, pa je. Jaz sem to že večkrat naredila, pa mi nikoli ni bilo nič. Ne pa otroku,samo odraslim. Saj veš, meso,pa drugi dan. Otroku vsekakor ne.Drugo sem pa jaz brez problema,včasih še zvečer mrzlo jedla, malo seveda.lp

Zakaj se pa krompirja ne bi smelo pogrevati? Za otroka se meni tudi zdi prav, da ne je jutri tega, ampak za odrasle pa ne bo težav, če bo musaka spravljena v hladilniku. Jaz to vedno naredim, ker vedno naredim preveč musake.

Jaz jo vedno pogrevam, drugi ali še naslednji da, in mi nikoli nič ni, ne
vem pa, kako je z otroki, ker jih nimam.

Da se krompirja ne sme pogrevati, je navaden larifari. Vendar moramo vso hrano, ki jo nameravamo potem še jesti, hitro ohladiti, ker se na sobni temperaturi in nad njo bakterije najbolj živahno razmnožujejo, in seveda hraniti v hladilniku.
Jaz imam ostanke od vikend kosil (ker imam takrat čas, da pripravim in skuham malo več) včasih še v sredo za malico v službi. Krompirja ravno ne, drugo pa brez problemov. Tisti, ki imate menzo v službi, najbrž tudi, samo da tega ne veste, ker vse velike kuhinje tako delajo. Kitajske restavracije na primer skuhajo riž za več dni skupaj.
Torej musako mirno jejte še drugi dan, pogreta bo še boljša, le otroku mogoče res skuhaj nekaj svežega.

Ja lahko – meni je recimo še boljša drug dan.

Pred nekaj časa je bla debata o pogrevanju krompirja, ni problema.

Lahko se pogreva.

je bil en članek objavljen, da v bistvu za vso hrano velja enkao.

Mora se spraviti na hladno in ne pogreva se po malem ampak se nabaše koliko boš pojedel in pregreješ in potem spet. Ne pogrevaš ene te iste “čorbe” 100x to ni vredu.

http://www.24ur.com/bin/experts.php?esection_id=51&expert=jozel&q_id=37691

vem samo, da se ne sme pogrevati špinače….ker se ob ponovnem segretju sproščajo kancerogene snovi….

za krompir ni panike….je pa res, da pogret krompir spremeni okus….

Saj zato pa jaz ne jem v menzah. Še vedno, kadar sem jedla v kakšni, se mi je potem še ves dan spahovalo.

Riž je čisto nekja drugega, kot krompir.

Mi jo dostikrat jemo še naslednji dan. Preostanek takoj postavim v hladilnik, drug dan pa krepko pregrejem. To jemo vsi: midva z možem in oba otroka (7 in 2 leti).

O špinači mam vprašanje.
Vsa zmrznejna špinača, je zblanžirana in ko jo ponovno pripravljaš jo pogrevaš, torej ne zmrznjene špinače? Zakaj? Res bi rada vedela kako to, da se pri kuhanju ne tvorijo kancerogene snovi pri pogrevanju pa ja? Če jo recimo kuhš 5 minut in nato ohladiš ter ponovno kuhaš 5 minut je nevarna, če jo kuhaš 10 minut brez vmesnega ohlajanja je pa dobra? Naj me nekdo razsvetli, menda naj bi pri pogrevanju in nitratov nastali nitriti, pri kuhanju pa ne. Ve kdo zakaj oz. koliko minut mora biti vmes ohlajena, da pride pri pogrevanju do tega procesa, ki nardi iz špinače strup?

Uh,si zakomplicirala.Jaz jo pripravim(zmrznjeno) po navodilih proizvajalca in takoj postrežem.

ehhh to o krompirju so starocerkvene vraze, da bi vec riza in zita prodal sirotinji krompir so biki oklical hudicevo seme same tracatrace butalije

Lahko se drugi, tretji in cetrti dan se je. Samo v hladilniku jo imej shranjeno. Pogreti jo je pa bolje v el. pecici kot pa v mikrovalovki. Jaz jo tudi naredim v malo v vecji posodi. Da jo imam za veckrat. Ni nobenega problema, ce krompir pogrevas. Nemci to pocnejo ze vec desetletij. Pa dober tek.

New Report

Close