Musaka – se jo lahko je drugi dan
Da se krompirja ne sme pogrevati, je navaden larifari. Vendar moramo vso hrano, ki jo nameravamo potem še jesti, hitro ohladiti, ker se na sobni temperaturi in nad njo bakterije najbolj živahno razmnožujejo, in seveda hraniti v hladilniku.
Jaz imam ostanke od vikend kosil (ker imam takrat čas, da pripravim in skuham malo več) včasih še v sredo za malico v službi. Krompirja ravno ne, drugo pa brez problemov. Tisti, ki imate menzo v službi, najbrž tudi, samo da tega ne veste, ker vse velike kuhinje tako delajo. Kitajske restavracije na primer skuhajo riž za več dni skupaj.
Torej musako mirno jejte še drugi dan, pogreta bo še boljša, le otroku mogoče res skuhaj nekaj svežega.
Ja lahko – meni je recimo še boljša drug dan.
Pred nekaj časa je bla debata o pogrevanju krompirja, ni problema.
Lahko se pogreva.
je bil en članek objavljen, da v bistvu za vso hrano velja enkao.
Mora se spraviti na hladno in ne pogreva se po malem ampak se nabaše koliko boš pojedel in pregreješ in potem spet. Ne pogrevaš ene te iste “čorbe” 100x to ni vredu.
O špinači mam vprašanje.
Vsa zmrznejna špinača, je zblanžirana in ko jo ponovno pripravljaš jo pogrevaš, torej ne zmrznjene špinače? Zakaj? Res bi rada vedela kako to, da se pri kuhanju ne tvorijo kancerogene snovi pri pogrevanju pa ja? Če jo recimo kuhš 5 minut in nato ohladiš ter ponovno kuhaš 5 minut je nevarna, če jo kuhaš 10 minut brez vmesnega ohlajanja je pa dobra? Naj me nekdo razsvetli, menda naj bi pri pogrevanju in nitratov nastali nitriti, pri kuhanju pa ne. Ve kdo zakaj oz. koliko minut mora biti vmes ohlajena, da pride pri pogrevanju do tega procesa, ki nardi iz špinače strup?