Muslimanski običaji
Sam za info neki, kar mi je enkrat povedala teta, ki živi v Črni gori v enem kraju, kjer je veliko albancev, muslimanov, zato se tudi druži z njimi in je od njih samih to tud slišala.
2 albanske narodnosti sta se poročila. Šla sta živet v Švico. Čez čas sta šla na obisk h svojim v Črno goro. Z avtom sta se peljala mimo kraja v Črni gori kjer živijo starši žene. Mož se ni ustavil, nadaljeval je pot ne vem koliko km naprej do kraja, kjer živijo njegovi starši. Tam sta bila par dni. Šele, ko je njena tašča dovolila da lahko gre h svojim, sta lahko šla. Prej ne.
Haloooo. Pa da se peljem mimo svojega doma po več mesecih, pa da se ne ustavim, da grem naprej, pa šele ko mi tašča dovoli obisk h mojim staršem da lahko grem…..ne vem no, ne razumem teh običajev, res ne.
Pa kaj se mi je zgodilo pred par leti na HR morju. Sedim na plaži z otrokoma, gledam v morje, naenkrat zagledam v vodi nekaj črnega, ki se dviguje. Najprej nisem vedela kaj to je, ko zagledam dve ženski, starejši, oblečeni v tiste burke. Nisem mogla verjet temu. Gledam še naprej in vidim, da jih greta iskat 2 mladi punci in jih pospremita ven iz vode. Nakar vidim, ko je ena od njiju šla iskat nekaj v avto. Bile so švicarske tablice. Pa ne moreš cel zadekan v vodo, pa oblečen in pokrit ležat na plaži.
Hočem povedat da so to vseeno muslimani, ki že vrsto let živijo v EU in da imajo še vedno te svoje običaje haloooo.
Ne morem razumet tega.
Jaz imam pa podobne izkušnje iz krkinih savn.Namreč v savno je izrecno prepovedano it oblečen ali nosit brisačo.V mokro savno.Videl pa sem rajdo italijanov oziroma italijank,ki so ple v te savne zadekame do nosučNikoli v življenju nisem videl oblečenega v savni ampak italjani so bili vsi do zadnjega.To me spominja na muslimanke.
Pa pred leti je meni in kolegici en fant, ki je začasno živel v SLO, drugače je bil albanec iz Makedonije, govoril kako pri njih npr žena ne sme iz hiše, razen če ji mož dovoli pa še to da gre z njim. Pa joooojjjj kakšnih zgodb sem se vse naposlušala.
Ne vem no, ampak kot sem rekla, res čudni običaji. Sploh mi je čudno to, da uporabljajo te običaje muslimani, ki živijo v EU, ki so tukaj rojeni….ne rečem, še nekako bi to razumela pri muslimanih v arabskih državah.
Ne vsi in to je najbolj grozljivo. Namreč na netu kroži posnetek od muslimanke iz Somalije. Ženska pravi, da je bila muslimanka v Somaliji, ampak da sploh ni vedela, kaj je to islam, nikoli ni videla Korana. Ko pa je prišla na Švedsko se je pa prvič srečala z radikalnim islamom in Koranom. Začela ga je brati, ugotovila, da je Alah poln sovraštva, zato je izstopila, bila ateistka, nato postala kristjanka. Naokoli hodi zadekana, a samo zato, ker se mora skrivati pred muslimani. To je kult, ne pa vera!
Skratka zadeva je skoraj taka, kot tista o goljufih. V zapor greš nedolžen, ven prideš kriminalec. Te vse naučijo.
Misliš, da prideš v svobodno državo, pa se šele tam prvič srečaš z radiakalnim islamom in šeriatskom pravom.
A je to obljubljena dežela svobode? Blaznost, blaznost.
Saj tud na MON ne, oziroma ga ne bo, bo internet lepo dostopen samo do tega kar je “primerno”. :-)))
jaz sem bila lani na eni svetovno znani plaži, kolegica pa letos
se pogovarjava in pravi da jih je bila cela četica muslimank in da so se kopale v tistih dolgih oblekah
jaz jih lani nisem videla, nobene, ona pa letos precej..no pa rečem daj no in se smejim..jo vprašam, kam so se šle preoblečt, ker tam so na vsakih 20 m oblačilnice in bi se morale razkropit po celi plaži, da bi se lahko vse naenkrat preoblekle..
in ona pravi da se niso šle preoblečt, da so se vglegle v tisti pesek in cele mokre tam ležale na soncu..depra..
To so spet ene navadne laži, v islamu je ženska spoštovana in če niste vedeli ohrani svoj priimek po poroki ne vzame moževega to samo če hoče a ni nujno, priporočeno je, da ohrani svoj priimek. To sigurno niste vedeli,da bi to izpostavljali kot dobro lastnost islama, ki spoštuje ženske bolj kot zahod.
Žensko je potrebno obravnavati tako kot jo je Bog obdaril, z vsemi pravicami. Da je obravnava kot posameznik, da ima pravico do lastnega premoženja, da razpolaga s svojo lastnino in zaslužkom, da sklepa pogodbe in posluje, tudi po poroki. Ima pravico, do izobraževanja in do dela izven svojega doma, če sama to želi. Ima pravico dedovanja od svojega očeta, matere in moža. Zelo zanimivo je tudi omeniti, da je v Islamu, z razliko od nekaterih drugih ver, ženska lahko imam (vodja skupnih molitev za skupino žensk).
Vsaka muslimanka pa ima tudi dolžnosti. Vsi zakoni in predpisi o molitvah, postu, dobrodelnosti, romanju, opravljanju dobrih del, itd. se nanašajo tudi na ženske, čeprav z manjšimi razlikami, ki imajo predvsem opraviti z žensko fiziologijo.
Pred sklenitvijo zakonske zveze ima ženka pravico do izbire svojega moža. Islamski zakon je zelo strog glede soglasja ženske za poroko. Ženin ji je dolžan dati doto, namenjeno njeni osebni uporabi. Po poroki ne prevzame moževega priimka, ampak obdrži svojega. Kot žena ima pravico do moževe podpore tudi, če je sama premožna. Prav tako ima pravico, da zaprosi za ločitev in skrbništvo do otrok. V tem primeru ne vrne dote, razen v nekaterih izjemnih okoliščinah.
Kaj pa se zgodi, če muslimanka (ki ima občutek, da je gola, če ni skrita v tistem svojem šotoru), nenadoma zboli in mora na urgenco ali v bolnico? Tukaj v Evropi, mislim. Dežurni zdravniki niso zmeraj ženskega spola, kirurgi so tudi po večini moški. Ali torej takšna pravoverna muslimanka raje umre, kot da bi se dala pregledati oz. operirati in zdraviti moškemu zdravniku?
Res je spostovana! Zato, ker je tako spostovana nima pravice voliti, delati, odlocati, mora biti obrezana, da ne bi slucajno uzivala pri spolnem odnosu, vsa zadekana, ce koga, magari po nesreci, pogleda jo zivo zakopljejo v pesek, da gleda ven le glava v katero mecejo kamenje dokler reva ne umre, drugo na cesti zvezejo in ji odsekajo glavo…in to ne ISIS ampak policaji po uradni dolznosti.
Res v Islamu je zenska spostovana! Ti pa slep!
Ni čudno kaj se vam evropejcem dogaja, kmalu boste zbrisani z obličja zemlje saj ste polni sovražtva in predsodkov pa vsi bi pametovali drugim, kako morajo živeti. Samo sebi ne znate pomagat, vidite da živite v peklu, ampak spremembam ne pustite proste poti, vse kar je drugačno obsojate čeprav nimate pojma.
Seveda muslimani pobijajo, evropejci nikakor. Zato živite kot treba ane
Kaj konkretno si pa ti? Arabec? Azijec?..Kaj? Aja, glede na sovražnost in domišljavost si najbrž musliman?
Daj, razjasni nam nevednežem kako to, da vsi muslimani rinete v naš pekel? A je vaš mogoče še hujši? Mogoče vam pa nikjer ni dovolj dobro? Je to vaš problem – večno nerganje in nezadovoljstvo nad vsem?
V prvi vrsti odpikati vse politike, ker teptajo slovenstvo že vseh 26 let in še dlje!
Vse hkrati odpikati od vsakih javnih funkcij.
So bolj škodljivi, kot vsi prišleki skupaj!
Ugrabili so nam državo, uzurpirali, uničujejo našo kulturno dediščino, nas spravili ob naše skupno premoženje, da smo na cesti, da bodo pokradli še našega osebnega!