Mutsy voziček
Hm, ne bi ravno rekla, da je za manjša vozila, ker ti zasede cel prtljažnik, pa mogoče celo ne gre not (preverila pri svoji limuzini, ki ima po prostornini precej velik prtljažnik). Športni del je dober za malo večje oz. širše otroke (ampak vsaj moji se potem niso več vozili, če pa že, pa smo imeli marelo), sicer pa se meni ne zdi ok – se ne poleže čisto, je precej širok in večina jih ima probleme ravno na prehodi iz košare (ki jo res potrebuješ, ker se ne poleže čisto – pa ti potem zasede še več prostora), pa tisti sprednje varovalo je čisto mimo – je previsoko in preveč stran, da bi bilo v pomoč otroku, v začetku pa mu še precej ovira pogled. Aja, pa uravnanje naklona je res zoprno (ni možno z eno roko). Sicer pa je plus, da je košara in potem sedežni del dokaj visoko, ampak zaradi višjega težišča je voziček malo manj stabilen (če voziš hitro po kakšnem bolj razgibanem terenu). Pa ravno zaradi tega togega okvirja (oz. ker nima ravno nekega vzmetenja) otroka precej premetava v njem.
Skratka – odsvetujem. Če že Mutsy, potem kakšen Evo.
Vozim GolfaV in gre glih za glih v prtljažnik – res na cm – seveda skupaj s športnim delom in tako, da ne odstranim koles – pa tudi, če bi jih, po moje ne bi bilo neke večje razlike.
Mi smo ga vzeli ravno zarad makedama, ker ima velika napihljiva kolesa.
Glede športnega dela – se ne da polečti, tako, da za čist majhne otroke ni – mi smo vzeli košaro, potem pa bo otrok že toliko velik, da bo tud sedež ok.
Pojdi s svojim avtom v Baby center in ti naj probajo, če gre v prtljažnik – tako smo naredili mi, kupili pa smo rabljen voziček.
Jaz imam sicer Urban Riderja, ki ej (po moje) še malo večji / bolj glomazen od 4Riderja (jaz mu pravim kar traktor). Ampak košara in športni del sta ista.
Kot rečeno, za manjše dojenčke tudi jaz priporočam košaro. Mi smo jo pri obeh uporabljali do 6 mesecev, sta pa obe bili takrat čisto od roba do roba :))
Jaz imam Yarisko, ki ima res majhen prtljažnik in vooziček mi gre notri, ampak moram na eni strani dati kolesa dol. Je pa to stvar treh sekund, pa jih imaš dol…. Tudi jaz sem šla pred nakupom v Babycenter pomerit, če mi gre v avto – kupili pa smo ga preko spleta iz Nemčije.
Mi smo ga kupili prav zaradi makedama – živimo pač v “rovtah” in je super za po gozdnih poteh. Prideš povsod.
Po drugi strani je pa malo štorast za po trgovini – ampak saj prav veliko v trgovino z njim nisem hodila.
Urban Rider je ful stabilen voziček, ne vem pa, kako je 4Rider – ko ena piše, da je malo nestabilen?
Meni je voziček super, res pa moraš vedeti, za kam ga boš uporabljala
Za makedam je ok.
Košaro ima veliko – problem je samo, da ne veš, ali se ti bo otrok hotel vozit v košari ali ne – nekateri hočejo sedeti in gledati okoli sebe.
Zloži se pa marsikateri drug voziček tud na manjše.
Tukaj imaš miljontavžnt info o tem vozičku
http://www.ringaraja.net/forum/mutsy-vozicki—prevelika-kolesa/m_3260876/mpage_82/tm.htm#6002451
Po makedamu gre tudi kak drug, manjši in lažji voziček, marsikateri celo mehkeje (za otroka), pa čeprav nima napihljivih koles. Pravzaprav je to bolj mestni terenec (ravno zato, ker nima nobenega vzmetenja in otroka precej trese v njem, če pa voziš po kakšnem še bolj grobem terenu, pa moraš še kako držat voziček, ker je zaradi visokega ), čeprav ima kolesa terenska!
Da boš dajala dol kolesa vsakič, ko ga boš pospravljala (pa še npr. v dežju ali snegu) – verjemi, boš še kako klela. Da pa ima 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh uporabnic tega (in tudi drugih terenskih vozičkov) kaj kmalu še marelo za v avto, pa tudi ni novost. Sicer pa – če nimaš namena vozit po res slabem terenu, ne kupuj teh traktorjev. Sploh pa ne tega, ki je ravno v obdobju, ko je za otroka, ki šele začenja sedeti, pomemben primeren športni del, le-tega čisto neprimernega (pa moraš potem podlagat vse mogoče, da otrok ne leze nekam). To ti bo potrdila tudi marsikatera druga uporabnica, sploh ko bo imela s tem vozičkom že nekaj več kilometrine (pa mogoče več kot enega otroka) in ji gredo te pomanjkljivosti vedno bolj in bolj na živce.
Na tej temi ena piše, daje za v clia potrebno sneti kolesa:
http://med.over.net/forum5/read.php?117,5971223
Skratka – resno premisli, če se ti res splača kupiti ta voziček.
ups, prehitro – torej ravno zaradi visokega težišča in relativno majhne razdalje med prednjo in zadnjo osjo, je precej nestabilen – ga moraš kar dobro držat, da se ne prekucne naprej skupaj z otrokom!
Hm, ampak glede na tvoje odgovore, si se ti najbrž že odločila zanj. Srečno in upam, da ti res ne bo žal!-)
Katerega pa naj potem vzamem? Kateri so potem še tako majhni za manjše avtomobile in da so tudi za makedam?
Zdaj nisem več prepričana da bi Mutsya.
Je sploh mogoče da imaš en voziček za celotno obdobje ¨vozička¨ ali je bolje da na začetku kupim enega s košaro, kasneje pa kakšnega ki ima samo športni del?
Kateri pa imajo dober športni del – iz izkušenj?
Hvala.
ja kakor komu….mi ga imamo in smo zelo zadovoljni…ne vozimo po nekem hudem terenu, ampak urejene makadamske poti in asfalt…všeč mi je ker se dobro obnese na makadamu hkrati pa je zelo okreten (npr med policami v trgovini) na mestu ga obrneš…gladko teče in ne škripa kot veliko vozičkov tipa “marela” ..
edina pomanjkljivost se mi zdi varovalo…
Hm,odvisno od tvojih zelja in financ,idealnega vozicka pa itak ni.:-) Res lahek in okreten je npr.Bugaboo,ampak ima kosaro in potem sp.sedez precej nizko.Sp.del je skoljkast,varovalo je tudi zoprno(prevec stran in previsoko),ima pa veliko strehico,sam rocaj se obraca.Nekaj podobnega je JOOLZ.Pa mogoce kak Quinny-Buzz(skoljkast sedez) oz.izboljsana variantg Muud,ki ima normalen sedez,ki se poleze in dobro T varovalo.Minus pa je dokaj velika teza.Pa kaksna varianta z mehko kosaro?Hartan?Teutonia?Kak Jane Muum(ni majhen,je pa res lahek),pa Maxi cosi Elea(ali bebeconfort)?Pa Mutsy evo?Pa kak cenejsi komplet Jette Joop-sem ga zadnjic videla in je izgledal ok.