Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mysimba zdravila za hujšanje

Mysimba zdravila za hujšanje

Pozdravljeni,
zdravnik mi je predpisal zdravila Mysimba za hujšanje (bel recept).
Zanima me ali ima kdo z njimi kakšne izkušnje in kakšne (dobre, slabe, …).

Hvala za informacijo.

Hojla,
se ni noben srečal s tem zdravilom?

lp

Ja, jaz jih imam. Zdravilo jemljem od letošnjega poletja in do zdaj sem izgubila 16 kg. Hitro sem se jih navadila (neželeni učinki so bili rahla slabost v trebuhu in utrujenost, oboje je izzvenelo po cca treh tednih). Danes sem na odmerku 2+1. Zelo me je presenetilo, da so takoj prijela (že naslednji dan), in sicer tako, da do hrane ne čutim več nikakšrnega poželenja, tako kot sem ga prej. Ko sem lačna, jem, in neham, ko sem sita. Sita pa sem zelo hitro. Tudi ko vidim hrano, ki mi je prej zelo prijala, ostajam “mrtvohladna” ob njej. Na ta način sem zelo zmanjšala količino vnesene hrane in hujšam brez vsakršnih težav in kar je najpomembneje, brez občutka, da se čemu odrekam ali da moram imeti samodisciplino. Jem, ko sem lačna in samo toliko, da se nasitim. Jem vse po vrsti, a v občutno manjših količinah. Tudi alkohol mi skoraj ne paše več. počutim se zelo dobro.

Kakšna pa je cena teh?

A to je samo na recept ali jih lahko kupis v prosti prodaji v lekarni?

Prvo kot prvo. TO NI ZDRAVILO.
Pa vas ni sram, da greste h dohtarju to iskat? Jst bi se u zemlo udru. Punce – zeleni čaj, voda, zelenjava in ajdov kruh. Pet obrokov na dan, pa da niso večji kot tričetrt stisnjene pesti, pet kilometrov hitre hoje na dan, osem ur spanca. Vsak mesec vsaj pet kil dol.

cena je cca 85 eur na bel recept

Sem jih zdaj jemala 4 tedne in dobila reakcijo po njih, tako da sem jih morala ukinit. Je pa res da to ni zdravilo ampak samo “pomoč” pri hujšanju in po tem ne občutiš lakote, manj poješ. Vendar brez gibanja ni nič-
Kot pa že rečeno sem jih morala ukinit, s tem da še nisem pojedla cele prvei škatlice

začela sem z jemanjem tablet my simba, vendar sem zaradi visokega pritiska morala prenehati.ostalo mi je 25 tablet, z veseljem jih dam tistemu, ki jih potrebuje. Rok uporabe je do decembra 2018.
lp Irena

Pozdravljeni, ce jih se imate, bi prosila, tudi jaz se ze nekaj casa trudim shujsati, vendar brez uspeha. Pisite mi na acb750@gmail.com. lahko noc!

A imate kake nove informacije. Jaz sem jih zacela zdaj jest

Pozdravljeni, zanima me, če tablete še imate, verjetno ste jih pa že oddali.
Če bi jih še bilo možno dobiti, mi prosim napišite na mail:
jaz.in.moja.okm@gmail.com

Zelo bi jih bila vesela, saj mi je veliko prevelik strošek jih kupiti.

Lepa hvala in pozdrav!

Nobena tableta alu cudezni praski nebodo pomagali, ce nimas pri sebi posluhtano kaj bi rad….eno je nazirat se , drugo je zmerno jest….in tudi odrekat se ti ni pitrebno….in narava te kluce vsaki dan…ven

Tebe je lahko sram…

Verjamem, da same tablete ne pomagajo, so pa mogoče pomoč, ki na center za lakoto deluje tako, da pač poješ manj.

Pozdravljeni

Ali ima se kdo My simba? Mogoce tudi za prodat? Hvala lp

A se res ni nisce sprobal teh tablet?

Je še kdo poskusil?

Za Mysimbo sem prvič slišala na tem forumu. Ko sem omenila svoji osebni zdravnici, jih ni poznala in se je morala o tem najprej poučiti. V ZDA se prodajajo pod imenom Contrave – tukaj si lahko preberete veliko mnenj uporabnikov (opisujejo tudi razne sttranske učinke ipd): https://www.drugs.com/comments/bupropion-naltrexone/contrave.html. Najprej me je zdravnica poslala na krvni test, ker sem zdrava in ne jemljem zdravil, mi jih je najprej predpisala za 1 mesec. – da vidi, kako zdravilo prenašam. V tem času nisem imela stranskih učinkov, tako da mi je odobrila nadaljnje uživanje tablet. Meni so začela delovati s prvim dnem. Moja največja težava je čustveno prenajedanje. Odkar jemljem Mysimbo nimam več teh težav, z lahkoto se držim tudi diete. V enem mesecu sem shujšala 6 kg in upam, da bo šlo še naprej tako. Upam, da se bom v času, ko bom uživala te tablete, naučila novih vzorcev obnašanja – da se stres in čustvenih pretresov ne rešuje s prenajedanjem.

BTW, Mysimba JE zdravilo, ki se ga predpiše na beli recept. Stane 93 EUR. Predpiše se jih lahko pacientom, ki imajo BMI nad 30 oziroma 27, če imajo določene zdravstvene težave (npr. sladkorna bolezen tipa 2, dislipidemija ali nadzorovana hipertenzija).

Tole je pa super. Tudi jaz bi rada kaj več zvedela o tem zdravilu. Ko sem nehala kadit sem se nenormalno zredila. Zdaj sicer teža stoji dol pa nikakor.
bom prosla zdravnico za recept.

Preberi si na linku, ki sem ga zgoraj prilepila. Ima pa lahko razne negativne učinke, jaz na srečo nimam nobenih. Res sem zelo zadovoljna.

Meni je zdravnica napiala recept, zdaj jih pa v nobeni lekarni nimajo in jih tudi ne morejo naročit? Je to sploh mogoče? Cela koroška, savinjska in Celje je nemogoče…
Morda kdo ve kje jih imajo?

V kateri lekarni dobiš zdravila?

Bajdevej – preberite si učinkovine – antagonisti opiatov in iz skupine antidepresivov (!) – taka zdravila dajejo tudi alkoholikom za preprečevanje abstinenčne krize. So iz skupine ( sintetičnih) opisatov – torej psihofarmaki…..

Če ste pripravljeni to konzumirat, da vam bodo kile dol letele, je pa problem.

med stranskimi učinki je navedena tudi samomorilnost, pa omejitev vožnje motornih vozil ( pogosta je omotic kot stranski učinek):
https://mediately.co/si/drugs/Ap5XYPTdalkg4lOjV8cWq0lSb3s/mysimba-8-mg-90-mg-tablete-s-podaljsanim-sproscanjem#undesirable

Sem jih kupila v Avstriji. Stanejo 150 evrov mogoče bodo pa opravile svoje delo…

New Report

Close