Mysimba zdravila za hujšanje
Ja, jaz jih imam. Zdravilo jemljem od letošnjega poletja in do zdaj sem izgubila 16 kg. Hitro sem se jih navadila (neželeni učinki so bili rahla slabost v trebuhu in utrujenost, oboje je izzvenelo po cca treh tednih). Danes sem na odmerku 2+1. Zelo me je presenetilo, da so takoj prijela (že naslednji dan), in sicer tako, da do hrane ne čutim več nikakšrnega poželenja, tako kot sem ga prej. Ko sem lačna, jem, in neham, ko sem sita. Sita pa sem zelo hitro. Tudi ko vidim hrano, ki mi je prej zelo prijala, ostajam “mrtvohladna” ob njej. Na ta način sem zelo zmanjšala količino vnesene hrane in hujšam brez vsakršnih težav in kar je najpomembneje, brez občutka, da se čemu odrekam ali da moram imeti samodisciplino. Jem, ko sem lačna in samo toliko, da se nasitim. Jem vse po vrsti, a v občutno manjših količinah. Tudi alkohol mi skoraj ne paše več. počutim se zelo dobro.
Sem jih zdaj jemala 4 tedne in dobila reakcijo po njih, tako da sem jih morala ukinit. Je pa res da to ni zdravilo ampak samo “pomoč” pri hujšanju in po tem ne občutiš lakote, manj poješ. Vendar brez gibanja ni nič-
Kot pa že rečeno sem jih morala ukinit, s tem da še nisem pojedla cele prvei škatlice
Pozdravljeni, ce jih se imate, bi prosila, tudi jaz se ze nekaj casa trudim shujsati, vendar brez uspeha. Pisite mi na acb750@gmail.com. lahko noc!
Pozdravljeni, zanima me, če tablete še imate, verjetno ste jih pa že oddali.
Če bi jih še bilo možno dobiti, mi prosim napišite na mail:
jaz.in.moja.okm@gmail.com
Zelo bi jih bila vesela, saj mi je veliko prevelik strošek jih kupiti.
Lepa hvala in pozdrav!
Za Mysimbo sem prvič slišala na tem forumu. Ko sem omenila svoji osebni zdravnici, jih ni poznala in se je morala o tem najprej poučiti. V ZDA se prodajajo pod imenom Contrave – tukaj si lahko preberete veliko mnenj uporabnikov (opisujejo tudi razne sttranske učinke ipd): https://www.drugs.com/comments/bupropion-naltrexone/contrave.html. Najprej me je zdravnica poslala na krvni test, ker sem zdrava in ne jemljem zdravil, mi jih je najprej predpisala za 1 mesec. – da vidi, kako zdravilo prenašam. V tem času nisem imela stranskih učinkov, tako da mi je odobrila nadaljnje uživanje tablet. Meni so začela delovati s prvim dnem. Moja največja težava je čustveno prenajedanje. Odkar jemljem Mysimbo nimam več teh težav, z lahkoto se držim tudi diete. V enem mesecu sem shujšala 6 kg in upam, da bo šlo še naprej tako. Upam, da se bom v času, ko bom uživala te tablete, naučila novih vzorcev obnašanja – da se stres in čustvenih pretresov ne rešuje s prenajedanjem.
BTW, Mysimba JE zdravilo, ki se ga predpiše na beli recept. Stane 93 EUR. Predpiše se jih lahko pacientom, ki imajo BMI nad 30 oziroma 27, če imajo določene zdravstvene težave (npr. sladkorna bolezen tipa 2, dislipidemija ali nadzorovana hipertenzija).
Bajdevej – preberite si učinkovine – antagonisti opiatov in iz skupine antidepresivov (!) – taka zdravila dajejo tudi alkoholikom za preprečevanje abstinenčne krize. So iz skupine ( sintetičnih) opisatov – torej psihofarmaki…..
Če ste pripravljeni to konzumirat, da vam bodo kile dol letele, je pa problem.
med stranskimi učinki je navedena tudi samomorilnost, pa omejitev vožnje motornih vozil ( pogosta je omotic kot stranski učinek):
https://mediately.co/si/drugs/Ap5XYPTdalkg4lOjV8cWq0lSb3s/mysimba-8-mg-90-mg-tablete-s-podaljsanim-sproscanjem#undesirable