Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MŽ prijateljstvo

MŽ prijateljstvo

Vprašanje za ženske. Zakaj date moškega v friend zone. Kaj takšnemu moškemu manjka, da z njim nočete biti par. Kaj vam takšen moški prinese v vaše življenje. Kaj vse mu zaupate oziroma mu zaupate več kot vašim prijateljicam. Ste se kdaj zaljubile v vašega prijatelja.

Zakaj bi pokvaril prijateljstvo?To je lahko večno,partnerstvo pa  ni garancije.Imam prijatelja,krasnega,čudovitega človeka,mi na misel ne pride,da bi to lahko bilo uničeno.To je moje mnenje.

prijatelstvo med moškim in žensko ni mogoče. dokazano. ne moreta biti prijatelja v polnem pomenu kot moški-moški ali ženska-ženska.  lahko sta le znanca ali par. vmesne stopnje ni.

Tudi jaz mislim, da Mž prijateljstvo ni možno dolgoročno. Še posebej ne,če je med njima privlačnost

MŽ prijateljstvo obstaja, če veš, da ga lahko zgradiš.

Če misliš, da ga ne moreš, v tvojem svetu ne obstaja.

V mojem obstaja. Ne vem, zakaj bi se zapletala s prijateljem, saj se tudi s prijateljico ne.
Pogovori, smeh, tudi solze, podpora, razumevanje, … Vse isto. S to razliko, da moški prijatelj odlično dopolnjuje poglede, ki jih imamo ženske. Prej išče rešitev, osvetli drugo plat.

Če je edini skupni interes druženja seksualni narave enega ali obeh, jasno, da je tak odnos neobstojen.

Prijateljev ‘v polnem pomenu’ ni veliko niti med samo moškimi in samo ženskami. Ženska prijateljstva so običajno tudi veliko bolj odvisna od situacije – v najstniških letih, katera je poparčkana in katera ne; kasneje, ali je mama z malim otrokom ali ne…, skratka, bolj druženje na podlagi podobnosti trenutne situacije, ker/ kjer se večina pogovorov vrti okrog teh tem. Zato ženska ‘prijateljstva’ tudi redko preživijo določeno življenjsko obdobje. To (= ta ‘pragmatizem’) je razlog, da si (običajno) ženske – nekatere, ne vse – bolj želijo družbe moškega/-ih, s katerim pa nimajo namena imeti spolnih odnosov/zveze (tudi če so samske), se pa strinjam, da je neka erotika, ali naklonjenost, vedno v zraku, ker je to pač ‘ženska’ verzija ‘no strings attached’ odnosa.

Se bom vrnila na izhodišče teme: “Vprašanje za ženske. Zakaj date moškega v friend zone. Kaj takšnemu moškemu manjka, da z njim nočete biti par.” 

Če pogledam za nazaj: ker nisva bila kompatibilna v določenih aspektih, ki so zame pomembni (eni so bili preveč nezreli, nezanesljivi; različni pogledi na spolnost (en je pravilno razumel, celo povzel moj način uživanja z eno ad hoc ustvarjeno francosko besedno zvezo, ki si jo bom zapomnila za vse življenje, ampak iz načina, kako je to izrekel, mi je bilo jasno, da se midva ne bova ujela v postelji); različni načini življenja in prioritete), ki pa niso več ovira, če nekoga ‘frendzonaš’, potem lahko te razlike sprejmeš, ker se te ne tičejo. So pa bili prijetna družba, dobri sogovorniki, spretni retoriki s smislom za humor, nekateri tudi zelo pronicljivi. Saj tudi če gledam kakšen dober film, še ne pomeni, da si želim glavnega igralca med rjuhami.

Še vedno užitek, ampak sublimiran. (Aja, nobenih uslug mi niso delali – to je pogosto očitek ženskam, zakaj imajo ‘prijatelje’. Verjetno lažje sprejeti, kot to, da ti nekdo lahko da več (užitka) kot ‘prijatelj’, kakor pa kot ljubimec/partner.) Ljudje smo pač večplastna bitja, ni vse črno-belo, tudi ljudje ne (absolutno dobri ali slabi). Se pa to ne izide na dolgi rok – še najdlje v kakšnem službenem ali podobnem okolju, kamor dva hodita primarno zaradi drugih razlogov in si ne želita ‘komplicirati’ življenja – ker moški iščejo drugačen ‘no strings attached’ odnos. 😉

nikogar ne dajem v frend zone, ker sem za poštene odnose in če mi do moškega ni to povem. če noče slišat pa pač grem brez dodatnih pojasnil, sem se pojasnila dovolj že predhodno. da bi imela neke kvazi prijatelje, ki bi se samo za luštno malo družili, za pomoč jih ne bi bilo nikjer, ki bi po cele dneve tipkali, da svoj dolgčas preganjajo itd-pa škoda mojega časa, jaz to v lajfu ne rabim, nočem, ne želim.

sicer pa niti nočem imeti moških prijateljev, to vlogo bi imel kvečjemu morebiten partner, ki pač mora biti hkrati tudi prijatelj ane..

Se vsaka ženska, ki je hotela bit prijateljica z menoj, je hotela bit zaradi koristi. Vedno je nekaj hotela. Jebeš take prijatelje

Anonimno 5025

no evo, ti si ta največji problem. take luzerje kot si ti, razna plemenu po svetu, še dan danes ubijejo. resno mislim.  moški, ki dela tako sranje, tako sprašuje ženske, cinka, kdo je varal kje, takega se odstrani iz družbe, ker je ničvreden kot moški.

koji kurac  tebe briga kaj kuzla misli.  če ti ne da pizde prvi dan, jo odfukaj. prasico zgonjeno. svojega jebača onen ič ne sprašuje in mu postavja pogojev, samo gllako pobrito luliko mu da da si sprazni jaca in je najbol jsrečna tako.

ti si samo izmeček, ničvreden luzer,.   obesi se gnj. luzer luzerski,  mrš prasec nespsoben. sramoto delaj svoji mamici kurbi levičarski ki te je vzgojila. če bi tvoj foter dedek videl kaj pišeš, bi te dedek sprefukal gor po gopci. mrš golazn pedrska.

To pa res ni neka svetovna znanost. Ko ti ženske vprašaš, kakšne lastnosti imajo rade pri moškem, kr nekaj naštevajo neko uvidevnost, pogovore, pozabijo pa povedati, da jim mora moški biti všeč.

Nisi jim všeč. ne vem zakaj, mogoče si preveč pocukran, uvideven, v odnosu do žensk zatajiš sebe, hočeš ugajati..

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5025, 07.06.2025 ob 19:15

Vprašanje za ženske. Zakaj date moškega v friend zone. Kaj takšnemu moškemu manjka, da z njim nočete biti par. Kaj vam takšen moški prinese v vaše življenje. Kaj vse mu zaupate oziroma mu zaupate več kot vašim prijateljicam. Ste se kdaj zaljubile v vašega prijatelja.

Nikoli nisem imela moških prijateljev, le sodelavce, sošolce, sosede, znance, ko smo sodelovali pri kakšnem projektu ipd.. imam moža, ki mi je vse v enem. Ne čutim potrebe po moški družbi. Ko sem bila mlajša, se je eden zelo zanimal zame, mi dal vedeti da bi kaj več, pa sem mu takoj jasno povedala, da mi nikoli ne bo všeč na tak način. Nisem čutila tistega nekaj več, da bi si želela biti z njim, ni me privlačil. Sva se pa zelo dobro razumela. Več takih je bilo tudi med šolanjem pa kasneje je kakšen sodelavec poskusil, a sem korektno povedala takoj, da nisem tak tip ženske, ki bi iskala nekaj ob strani. Ni to moj stil.

M/Ž prijateljstvo se lahko razvije le v primeru, da je eden istspolno usmerjen ali pa kar oba. Torej, da je moški peder ali pa ženska lezbijka. Drugače slej kot prej preskoči iskrica.

V večino primerov ko ima ženska kakršnokoli interakcijo z moškim so posledice takšne, da ima ona od tega korist. Pogosto se ženska tega sploh ne zaveda. Posledično ženske skorajda nikoli ne vidiš da bi imela moškega prijatelja kateri je manj inteligenten kot ona manj sposoben manj zanimiv in tudi grši ter ima nižji socialni status v primerjavi z njo. Od njega ne more imeti koristi in to ji je jasno ob prvem pogledu nanj. Posledično se nobeno prijateljstvo med njimi nikoli ne razvije.

Še za vsakega moškega, ki sem ga imela za prijatelja, se je čez čas izkazalo, da ima v ozadju druge interese. Vse se pokvari z ljubezenskimi izjavami ali pretirano uslužnostjo, ki gre predaleč.  Jaz jih ne morem imeti, četudi si tega želim.

Jaz nimam ženskih prijateljic ampak samo znanke. Kot je nekdo omenil, ženske vedno iščejo korist.  Ko jo ti rabiš, ti pomoči ne bo ponudila. V njih ni iskrenosti. Ne moreš jim zaupati skrivnosti. Hitro te odpikajo, ko te ne rabijo. Na koncu je seveda vedno kriv moški, ker je kao hotel od njih sex. To so nedozorele ženske, ki se naj raje držijo ženskih prijateljic, moške pa pustijo na miru. Razen ko z njim želiš imeti kaj več.!

Nekatere ženske imajo tudi rade superiorno pozicijo (seksualne) nadmoči, da za njimi capljajo moški.

Korist., 08.06.2025 ob 15:39

Jaz nimam ženskih prijateljic ampak samo znanke. Kot je nekdo omenil, ženske vedno iščejo korist.  Ko jo ti rabiš, ti pomoči ne bo ponudila. V njih ni iskrenosti. Ne moreš jim zaupati skrivnosti. Hitro te odpikajo, ko te ne rabijo. Na koncu je seveda vedno kriv moški, ker je kao hotel od njih sex. To so nedozorele ženske, ki se naj raje držijo ženskih prijateljic, moške pa pustijo na miru. Razen ko z njim želiš imeti kaj več.!

“Kot je nekdo omenil, ženske vedno iščejo korist.  Ko jo ti rabiš, ti pomoči ne bo ponudila. V njih ni iskrenosti.”

Ampak zakaj bi potem sploh hotel imeti s katerokoli “nekaj več”, če so vse lažnive koristolovke? Če to verjameš, se jih je najbrž res najboljš ogibat.

Razumet ženske je umetnost. One vsako stvar zakomplicirajo. Zato je toliko samskih žensk. Vendar, ker so rade v moški družbi, so si izmislile “MŽ prijateljstvo”  Vendar tudi tukaj je zelo mali procent tistih žensk , ki so sposobne biti moškemu prijateljica. Tisti moški, ki je kadarkoli imel žensko za “prijateljico” to ve. Zato takšnih napak več ne ponovi in se takim prijateljstvom raje umakne.  Tista ženska ki je “dobra” je v vezi z moškim in ne išče moških prijateljev.

obstajjjaa itak, moski so miljonkrat boljsi frendi k zenyke. seveda taki k majo v glavi pa k ne gledajo sam s spodno glavo vse. je redkost ampak pac obstajajo, niso vsi jadniki k se druzjo s tabo ker neki pricakujejo

v prijatla se ne morm niti se nikol nism zaljubila… je drugac ko se kje zacne spontano lepo prijateljsko pa mogoce neki nastane iz tega, te so lepe…. ko si z nekom prijatu, je pa to samo to

ce pa damo nekoga v friend zone pa nam ni vsec kakor moski in ne vidmo v njem partnerske ampak samo prijateljske kvalittete. simpl. so tudi druge stvari ampak pri meni je tako

🥂

Še vse, kar sem jih poznal so hotele prijateljstvo samo zaradi koristi. Oz, še vse, ki niso imele koristi so me odpikale.

Ma Jaz imam rada ljudi in debato o življenju ali na sploh lahko vodim z moškim ali z žensko.  Pri tem mi je vseeno kako ta moški izgleda. Ni treba, da me spolno privlači,  da sem njegova prijateljica.

Moški pa nima prijateljic. On bi vse pofu kal.

Nehaj si domisljat, da je ženska tvoja prijateljica, ker hoče  f uka t s tabo.

Zbudi se. Spolno ženske privlačijo samo lepotci.  Ti ocitno to nisi. Sprijazni se.

Smile121, 08.06.2025 ob 17:54

Ma Jaz imam rada ljudi in debato o življenju ali na sploh lahko vodim z moškim ali z žensko.  Pri tem mi je vseeno kako ta moški izgleda. Ni treba, da me spolno privlači,  da sem njegova prijateljica.

Moški pa nima prijateljic. On bi vse pofu kal.

Nehaj si domisljat, da je ženska tvoja prijateljica, ker hoče  f uka t s tabo.

Zbudi se. Spolno ženske privlačijo samo lepotci.  Ti ocitno to nisi. Sprijazni se.

Zanimiva misel. Hec je v tem da so bolj rinile vame, kot jaz vanje.

Ne verjamem v MZ prijateljstvo, če je prisotna privlačnost ali kemija. Pri meni je bilo tako, meni je bil on super prijatelj, on je bil pa potiho v mene zaljubljen. In ko sem rodila, sem šele dojela, kako mu je težko. Če pa ne bi bilo privlačnosti z nobene strani, pa mogoče. Sama nisem to doživela

lloyd, 08.06.2025 ob 18:18

Zanimiva misel. Hec je v tem da so bolj rinile vame, kot jaz vanje.

Ubogi revež, tebe stalno te nesrečne babnice preganjajo. 😁

New Report

Close