Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na božični večer je domov pripeljal ta novo

Na božični večer je domov pripeljal ta novo

In to muslimanko! Nismo versko nestrpna familija, pa vendarle,  lep vas prosim no, muslimanko. Prijazna, luštna, družbeno zelo aktivna, baje niti ne prav zelo verna, bolj zaprisežena njihovi tradiciji in podrejena očetu. Ko sem sina dobila na samem sem izrazila skrb, on mi je zatrdil, da ni potrebe, da so njega njeni lepo sprejeli in da nimajo nič proti njuni vezi. Sedaj sem samo še bolj v skrbeh. Zakaj bi si človek oteževal življenje, sploh, ker je v morju toliko rib!?

Nismo mi neki premožni ljudje, da bi npr človek misli, da fanta druge vere sprejemajo zaradi koristi. Pri njih, kolikor mi je znano, versko mešani zakoni niso zaželeni, se velikokrat svojih hčera kar odrečejo, so pa tudi veliko tradicionalisti. Ne želim si, da se sin naredi kakšno neumnost, v smislu, da sprejme njeno vero. Mi še svoje vere nimamo.

Upam in tudi moliti začnem, da je dekle bolj sinova muha enodnevnica, res pa je, da punc ne vozi kar tako domov. Zamenjal jih je kar nekaj, ta zdajšnja je tretja, ki je pristala pri nas doma.

Kaj naj si mislim o novi punci in njuni vezi? Kako bi vi sprejeli otrokovega partnerja za katerega bi sodili, da veza ne more uspet zaradi verskih ali kulturnih razlik? Koliko bi poskušali vplivati na otrokovo mišljenje?

Vem, da na sina ne morem vplivati kaj dosti, niti ne želim, ipak je odrasel fant s svojo pametjo in svojo voljo, rada bi le razumela.

Odgovor na objavo uporabnika
Ateistična mati, 27.12.2022 ob 10:45

In to muslimanko! Nismo versko nestrpna familija, pa vendarle,  lep vas prosim no, muslimanko. Prijazna, luštna, družbeno zelo aktivna, baje niti ne prav zelo verna, bolj zaprisežena njihovi tradiciji in podrejena očetu. Ko sem sina dobila na samem sem izrazila skrb, on mi je zatrdil, da ni potrebe, da so njega njeni lepo sprejeli in da nimajo nič proti njuni vezi. Sedaj sem samo še bolj v skrbeh. Zakaj bi si človek oteževal življenje, sploh, ker je v morju toliko rib!?

Nismo mi neki premožni ljudje, da bi npr človek misli, da fanta druge vere sprejemajo zaradi koristi. Pri njih, kolikor mi je znano, versko mešani zakoni niso zaželeni, se velikokrat svojih hčera kar odrečejo, so pa tudi veliko tradicionalisti. Ne želim si, da se sin naredi kakšno neumnost, v smislu, da sprejme njeno vero. Mi še svoje vere nimamo.

Upam in tudi moliti začnem, da je dekle bolj sinova muha enodnevnica, res pa je, da punc ne vozi kar tako domov. Zamenjal jih je kar nekaj, ta zdajšnja je tretja, ki je pristala pri nas doma.

Kaj naj si mislim o novi punci in njuni vezi? Kako bi vi sprejeli otrokovega partnerja za katerega bi sodili, da veza ne more uspet zaradi verskih ali kulturnih razlik? Koliko bi poskušali vplivati na otrokovo mišljenje?

Vem, da na sina ne morem vplivati kaj dosti, niti ne želim, ipak je odrasel fant s svojo pametjo in svojo voljo, rada bi le razumela.

muha enodnevnica????? A ti sploh veš v kaj se je spustil?? ENKRAT MULSIMANKA DO SMRTI MUSLIMANKA, ni to tako kot pri nas…če jo bo pustil, boste dobili obisk in to velik obisk!

eh joj sedaj pa že medpraznična provokacija, ki pa ni najbolj uspela.

Če bi res bila muslimanka, pa v bistvu ne verna, ampak bolj podrejena očetu, je to loto dobitek za tvojega sina.

On mora samo prevzeti vlogo moškega poglavarja, pa se mu bo podredila v vsem, ti boš pa sina komandirala kot je to navada pri muslimanih.  Torej idealno, da s sinom naredita družino po vajini  meri.

Zakaj ne zaupas svojemu otroku? Ga nisi dobro vzgojila?

Poznam zgodbo, ko se je 20 letni fant zatrapal v muslimansko dekle, njeni zacudo niso imeli nic proti, njegovi pa cel halo, na vsak nacin razdret zvezo in so uspeli. 20 let je bil sam, na koncu pri 40 ozenil na pol muslimanko z dvema otrokoma iz prvega zakona, zdaj imata se dva svoja in sta ze kakih 15 let skupaj, njegovi so pa hepi-hepi do nebes, da ninostal sam in da imajo vnuke, snaho nosijo po rokah kot princeso.

V glavnem, imam tri sinove, jim zaupam, snahe si ne izbiram jaz zase, ampak si oni izbirajo zivljenjsko sopotnico zase, ce je njim prav, je meni se toliko bolj. Ni lepsega, ko vidis sinovo dekle, kako ima rada tvojega otroka, to je zame edino merilo za dobro snaho.

Moli da ti njen oče z mačeto ne pride na vrata če boš tečna pizda ;))) lepo se boš naučila pokorščine, spoštljivosti in ponižnosti ker ste slovenke pobezljale, pa fejstbuk, pa psi, pa geliš nohti, pa duck face … EEE pri njih pa bo pesmica drugačna …

prava barabinska mati si, takoj na forum lagat. Namesto spletk moli raje da bosta tvoj sin in punca zdrava in srečna in ne muha enodnevnica! nisi omenila tvojega moža, kaj pravi na snaho 😉

Najbolje, da se je čimprej znebi. Problemi bodo z njo in njeno familijo. Če bodo otroci bo hud problem, že kar se vzgoje tiče.  Spametuje sina, dokler ne bo prepozno.

Vi ste ateisti, on pa je muslimanko pripeljal na božični večer? A bejž no.

4 non blondes, 27.12.2022 ob 12:28

Vi ste ateisti, on pa je muslimanko pripeljal na božični večer? A bejž no.

In zakaj ne? Dej mi povej a ateisti se samo z ateisti parijo, musliči z musliči itd. Pa to je utopija, če veš kaj to je.

Ne laži, ali je sin že prestopil v islam, ali pa bodo babo pobili sorodniki, iz islama se ne izstopi, nikoli ne bodo dovolili da se baba poroči s kafirjem, to je nevernikom, slabo oceno si dobila za spis.

lp

Luanda, 27.12.2022 ob 12:20

Najbolje, da se je čimprej znebi. Problemi bodo z njo in njeno familijo. Če bodo otroci bo hud problem, že kar se vzgoje tiče.  Spametuje sina, dokler ne bo prepozno.

Pojma nimate , islamistka ne more biti z azeistom ali kristjanom, žlahta ne bo dovolila !

Ne vem, kaj se vsajaš, če vi še svoje vere nimate, kot pišeš. Otroka si ateistično vzgojila, zato nima svoje vere, ki bi ji pripadal, druge pa ga očitno ne motijo. No, ker nima svoje vere, mu bo ona lažje vsilila svojo. Tako je z brezbožniki. Muslimani imajo načeloma več spoštovanja do kristjanov kot dot istih, ki niso nič.

Da bi bil kar tako malo z njo za štos, to pri muslimanih ne gre. Če bo spal z njo, jo bo moral poročit.

Jaz v tem  ne vidim kašnega silnega problema. V kolikor se tvoj ateistični sin sploh zaveda, kaj pomeni imeti muslimanko za punco. Se pa bojim, da se ne.

Še ena muslimaska deklina, ki bo bolje živela in poznala  kaj boljšega kot tradicije in muslimanske nadzore. Otroci naj bodo vzgojeni kot ateisti, svobodni. Upam, da so starši res tako odprti in privošijo boljše življenje svoji hčerki, kot to, da bo sluga svojemu možu, ne izobražena in nevedna.

Enkrat musliman, vedno musliman. Jaz te panrazumem. Sem imela kolegico, muslimanko, zaljubila se je v katolika. Njeni niso bili pretirano verni ampak s časoma so želeli da tipček zivi po njihovo, kljub prvi prijaznosti in razumevanju. Nagajanje in teženje nonstop. Ona si ni upala uporat familiji, on se ni zelel podrediti. Odšel je. In prav je naredil. Žal je tako. Najprej sprejmejo vsakega, ker računajo da bo itq pristopil k njim. Uf, da stopijo v igro še otroci ste zaključili. Počasi boste vi odstavljeni na stranski tir in kmalu ne boste videli ne njega, ne nje in ne vnukov.

Vero bo potrebno sprejeti in če nimate svoje vere zadeva sploh ne more biti težka. Nič, po novem boste muslimani, tako je to. Ah, brezveze se sekirat, važno, da se sin z njo dobro razume in to je vse kar šteje. Lahko je veliko žensk okoli njega, a z nobeno se ne počuti tako dobro kot z njo in nasprotovati temu zaradi neprimerne vere ali rase je lahko zelo škodljivo. Ni dobro, da se starši vtikajo, včasih je treba mladiče spustit, da odrasejo.

Vedo, da ti popolnega moža izbere bog in ne starši, srce šteje, ki je za dejanjem.

Ves gnus in glupost slovenčkov na enem kupu….

Da ni hčerka pripeljala muslimana. Te so taki hinavci in tudi poročeni bi nategnili vse kar hodi. Ker njim to pripada, ker so moški, oni lahko. Gnoji vrhunskih razsežnosti.

Ne zavidam ti. Težko je zaljubljenemu ćloveku odpirati oči. Drži pesti, da ga čim prej useka reala. Kaj dosti pa ne moreš.

Sem presenečena, koliko strokovnjakov za muslimane in njihove družinske odnose je na tem forumu.

Jaz ji poznam kar precej, resda poslovno in delno poznam njihove privatne navade in odnose. So različni. Imam z njimi dobre in slabe izkušnje, kot pri drugih narodih. ⁷

Pravilno se odloča, čez 20 let bo ta dežela  multi.

Malo se zamisli, kako si vzgojila svojega sina, da si je izbral punco, ki je podrejena očetu. Podrejena očetu, podrejena možu, ta ideja se mu zdi očitno zelo privlačna.

mijav mijav, 27.12.2022 ob 11:04

eh joj sedaj pa že medpraznična provokacija, ki pa ni najbolj uspela.

Če bi res bila muslimanka, pa v bistvu ne verna, ampak bolj podrejena očetu, je to loto dobitek za tvojega sina.

On mora samo prevzeti vlogo moškega poglavarja, pa se mu bo podredila v vsem, ti boš pa sina komandirala kot je to navada pri muslimanih.  Torej idealno, da s sinom naredita družino po vajini  meri.

Ha ha ha 😉  pronicljiv razmišljanje.

Joj joj mamica, kako te vendar skrbi, da si bo sin uničil življenje z muslimansko lepotico …

Največja grožnja si svojemu sinu ti sama. Preveč si zaščitniška in se bojiš izgube sinove ljubezni, da bi mu pomagala pri zdravih odločitvah.

Ksenofobija ima res dosti obrazov. Tvoj se kaže v imenu materinske skrbi. Transparentno.

Dve različni mentaliteti ali veri, ne gresta skupa.

KrEna2022, 28.12.2022 ob 07:20

Ha ha ha 😉  pronicljiv razmišljanje.

Joj joj mamica, kako te vendar skrbi, da si bo sin uničil življenje z muslimansko lepotico …

Največja grožnja si svojemu sinu ti sama. Preveč si zaščitniška in se bojiš izgube sinove ljubezni, da bi mu pomagala pri zdravih odločitvah.

Ksenofobija ima res dosti obrazov. Tvoj se kaže v imenu materinske skrbi. Transparentno.

KrEna2022, tema za klike, avtentičnih tem skoraj da ni. Na forum ne piše več kot 10 (stalnih) ljudi.  😉

matias, 29.12.2022 ob 00:06

KrEna2022, tema za klike, avtentičnih tem skoraj da ni. Na forum ne piše več kot 10 (stalnih) ljudi.  😉

Kokoši, 28.12.2022 ob 19:52

Kokoši, 28.12.2022 ob 17:46

matias, 28.12.2022 ob 17:05

matias pa ti ne veš, 28.12.2022 ob 16:11

Matias, ti pa res ne veš, da te južnoameriške telenovele slovijo pa izjemni kvaliteti. To je tak izjemni kulturni nivo. Saj pa vidiš kako razgledan, kultiviran je Kokoši, ker gleda te žajfnice. Tako izbrani besedni zaklad ima. Ti ga preprosto ne razumeš. To je izjemno visok kulturni in inteligentni nivo. Samo Zatrose ga razume. ostali smo tam na dnu, ne bomo razumeli take čudovite razglednosti in kulture, kot jo ima Kokoš. Samo Zatrose pa včasih Grenivka sta posvečeni, da ga razumeta.

Kokoš je prava južnoameriška telenovela po stopnji trčenosti v vse smeri, ceneje ne gre. 🙂 Sploh še ni slišal za kakšnega Larsa von Trierja, Pedra Almodovarja ali Davida Lyncha, če že tako prezira mainstream. 😀 So pa v teh žajfnicah luštne čikas notri, tako da se najde tudi kaj za moške, ki imamo izostren umetniški čut za lepoto. 🙂 Ampak polpismen in neizobražen Koko je bolj v 2. grupi osamljeno-zasanjanih gospodinj, ki jim srce parajoče čustveni filmski predložki Santiagosov izvabljajo solze sreče in globoka vzdihovanja po izgubljeni romantiki.  😉

Ariadne Diaz

Ana de la Reguera

Si zaostal a ne???

Lej kako se izogibaš reva odgovoru, ker nimaš ne pojma in ne znanja.

Zaustal si a?

Samo najbolj znane avtorje poznaš? Drgač sem videl vse filme, ki so jih posneli omenjeni, ja. Nazadnje INLAND EMPIRE od Lyncha.

Sem pozabil omeniti še Kraljestvo od Larsa von Trierja, k največjim televizijskim dosežkom zadnjih desetletij(nekateri bi rekli televizijskih in filmskih) skupaj z Dekalogom in BerlinAlexanderplacom.

Ne poznaš ne teh dveh najpomembnejših del nasploh a ne?

No k njima štejem tudi tisto serijo z igralci in režiserji telenovel od katere sem dal you tube videa v tisti temi.

Mi razložiš kje si ti videl lepe igralke notri?

In kaj ima spet veze romantika in kdo je lep, če smo pa že razčistili, da latino.am.telenovele pritegnejo gledalce trilerjev, akcije in grozljivk?

Daj pojasni o čem spet bluziš.

MATIAS se bojiš odgovoriti? A boš spet nekaj čisto tretjega začel pisati? Ali pa se posmehovati, da zakriješ svoje neznanje?

New Report

Close