Na delovno sodišče,….brez odvetnika????
Spoštovani!
Sem invalid III.kategorij in delam kot pismonoša.Zadnja 4 leta sem delal polovični delovni čas z omejitvami prenašanja bremen do 15 kg.Ker nisem zmogel terenskega dela,niti polovični čas me je napotila osebna zdravnica k ortopedu.Ortoped je dal predlog za ponovno I.K.Invalidska komisija mi je dala novo odločbo,ki se glasi,da sem sposoben delati poln delovni čas 8ur dnevno z omejitvami,pretežno sedeče delo,ostalo hoja po ravnem terenu,brez poklekanja in počepanja,vzpenjanja na lestev in prenašanja bremen do 7 kg.Delodajalec mojih omejitev ne upošteva kljub temu,da sem se pritožil.Zanima me,če imam kaj možnosti uspeti na delovnem sodišču.Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovani!
V vašem primeru delodajalec očitno krši obveznosti, ki so določene v pogodbi o zaposlitvi.
To je pogoj za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca. Pred izredno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi mora delavec delodajalca pisno opomniti na izpolnitev obveznosti in o kršitvah pisno obvestiti inšpektorat za delo. Če delodajalec v roku treh delovnih dni po prejemu pisnega opomina ne izpolni svoje obveznosti iz delovnega razmerja oziroma ne odpravi kršitve, lahko delavec izredno odpove pogodbo o zaposlitvi v nadaljnjem 30-dnevnem roku. Delavec je v primeru odpovedi zaradi ravnanj iz prvega odstavka tega člena upravičen do odpravnine, določene za primer redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, in do odškodnine najmanj v višini izgubljenega plačila za čas odpovednega roka.
Ker pa izredna odpoved pogodbe verjetno ni v vašem interesu, obvestilo inšpektorata pa bi vam in delodajalcu prinesla več sitnosti kot koristi, vam predlagamo, da najprej poizkusite poslati dopis delodajalcu preko odvetnika, če niti to ne bo zadostovalo pa boste morali sprožiti delovni spor na sodišču.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.