Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na Hrvaškem morju si lahko le še bogati kaj kupijo

Na Hrvaškem morju si lahko le še bogati kaj kupijo

Kako so cene na Hrvaškem morju poskočile v zadnjem letu ali dveh. Stanovanja novogradnje tudi pol milijona, starejši bloki 200.000 EUR . Dosti dražje kot v Ljubljani. Pa sploh niso vsa ob morju, nekatera tudi 200- 400 m stran.

Tko je to.Veliko povpraševanje, velike cene.Sicer pa: več imaš, več imaš dela in vzdrževanja.Pa še naveličaš se iste destinacije.In se nič več ne veseliš.Ker si kar naprej dol.Preveč dobrega postane dolgočasno, verjemi…

Odgovor na objavo uporabnika
OMG, 15.04.2024 ob 09:07

Tko je to.Veliko povpraševanje, velike cene.Sicer pa: več imaš, več imaš dela in vzdrževanja.Pa še naveličaš se iste destinacije.In se nič več ne veseliš.Ker si kar naprej dol.Preveč dobrega postane dolgočasno, verjemi…

To je malo tolažbe za reveze. Nic ne postane dolgočasno. Lahko pa oddajaš za julij avgust pa greš ti kam drugam na morje, če ti je tako všeč. Ampak nikogar ne poznam ki bi tako delal. Ljudje grejo radi v isti kraj . Še celo veliko turistov hodi v isti kraj, celo v isti apartma.

Ne, ne naveličaš še iste destinacije, tam srečuješ ljudi, ki jih drugače ne srečaš in čas teče čisto drugače 🙂

Odkrito povedano, včasih ugotoviš, da je “nujno” iti dol, ker je mogoče trava že malo zrasla, haha.  Tri ure vožnje in si v drugem svetu.

Ne menjam, ne prodam vikenda, čeprav ponujajo prek 1/2 MIO zanj, ravno v soboto je bila neka nepremičninska posrednica pri nas, da se neka njena stranka zanima za naš vikend in če smo za posel.

Se popolnoma strinjam.

Tudi nam so ponujali, če bi le prodali.

Tam se proda vse…

Imamo hiško, ki smo jo pred leti kupili na licitaciji (sindikalno naselje) za 65k. Vanjo smo vložili 50k.  Zanjo so nam pred korono ponujali 180k. Lani 350.

Cene v Umagu so malce nižje, kot v Ljubljani.  Če si blizu plaže, s pogledom na morje, se cena drastično zviša.  Se pa ogromno gradi,  vse v smeri turizma.

Baje so šle Hrvatom ful plače gor!

Kupili dve leti nazaj za 190 k, prva vrsta ob morju. Zdaj bi brez težav prodali za 280 a ga ne damo. Nam naš drugi dom preveč pomeni. Kupilo pa smo ga z delom dediščine in 30 leti trdega dela.

Po uradnih podatkih Banke SLO imamo Slovenci za 26 milijard prihrankov. To je uradna številka, neuradna je “pitaj boga” kolikšna. In zakaj ne bi investirali v nekaj, kar ima trajno vrednost oz ji še raste. Lani smo kupili na Krku apartma. Novogradnja s štirimi stanovanji, trije Slovenci in en Hrvat. Velikost 65 m2 + 60 m2 še terasa + bazen. Vse prodano še preden so začeli graditi. O ceni ne bi. Konec maja bo vseljiv in mi bomo vse do začetka šole na morju. Pa vmes tudi čez vikende. Tri urce in si dol.

Pa kaj vam je treba rit na Hrvaško? Imaš morje drugih dražjih in cenejših destinacij. Za mene svet južno od Kolpe ne obstaja – na kraj pameti mi ne pride, da grem tja na morje.

Zvarek, 15.04.2024 ob 10:57

Pa kaj vam je treba rit na Hrvaško? Imaš morje drugih dražjih in cenejših destinacij. Za mene svet južno od Kolpe ne obstaja – na kraj pameti mi ne pride, da grem tja na morje.

Ah daj no ćefur zahojen, v srbijo domov se pa pelješ preko ni je zemlje, sam sem vikendaš že 22 let, bajte ne dam, včeraj sva se vrnila z ženo domov po podaljšanem vikendu, zraven sta bila kolega in babnica, je rekel tako kot sem tu spal že dolgo nisem… Res počije duša in počije telo, saj je res da je vedno kakšno delo, ampak to je tako za hobi , ne kot obveza

Anonimno 9754, 15.04.2024 ob 11:09

Ah daj no ćefur zahojen, v srbijo domov se pa pelješ preko ni je zemlje, sam sem vikendaš že 22 let, bajte ne dam, včeraj sva se vrnila z ženo domov po podaljšanem vikendu, zraven sta bila kolega in babnica, je rekel tako kot sem tu spal že dolgo nisem… Res počije duša in počije telo, saj je res da je vedno kakšno delo, ampak to je tako za hobi , ne kot obveza

Dej, no o drugih destinacijah ,žal hrvaška ima eno najlepših in varnejših morji ,z otoki zalivi ,lahko plavaš brez skrbi..Nekaj let nazaj si še dobil vikend za neko zmerno ceno, tisti ,ki je bil pameten ,je vedel ,da je to  podcenjena nepremičnina .  A boste primerjali Bled z nekimi  hrvaškimi  otoki …dejte no ,pa kakšne cene vikendov so ob tisti mlaki…Ja imam vikend še od staršev ,na otoku Cresu,res vrhunska narava ,tudi za pohodništvo  spomladi in aktivno življenje ,škoda ,da nimamo  Slovenci vsaj del njihovega morja …

To so novodobni tajkiji. Morajo denar nekam vtakniti…

Čedalje manj ljudi gre na predrago Njihovo lipo…bolj ugodno v Grčijo, Turčijo, Španijo…celo Italijo. Tiste hiše so kupili in bodo bolj samevale, morda za 1 maj…ker kdor si lahko privošči za pol milijona nepremičnino…Bo res ždel v takem klumpu? Kanalizacija speljana v morje, fekalije v morju…enkrat eno morsko mesto, drugič drugo…tako je v Lipi njihovi…molzli bi, uredili bolj malo

Aghv, 15.04.2024 ob 09:01

Kako so cene na Hrvaškem morju poskočile v zadnjem letu ali dveh. Stanovanja novogradnje tudi pol milijona, starejši bloki 200.000 EUR . Dosti dražje kot v Ljubljani. Pa sploh niso vsa ob morju, nekatera tudi 200- 400 m stran.

Kdo naj pa kupuje vikende na najlepši evropski obali?

Malo razmišljajte tukaj.  Počitniška nepremičnina ni le luksuz.Je tudi odgovornost in strošek.

To je potrebno tudi vzdrževati, stroški so tudi, ko te ni tam. Če je kaj okolice, vsaj urejanje okolice. Če je tudi le garsonjera, so stroški tudi, ko je prazna. Pa zelo pomembno: če jo imaš, moraš imeti tudi ČAS, da si tam. Kdor ima tistih 25 dni dopusta letno in ne more vsaj enkrat mesečno tja, jo ima brez veze in mu je bolj breme, kot veselje.

Še nikoli si niso nepremičnin kupovali reveži. Tudi, če bi jih dobili zastonj, bi bilo to brez pomena, ker ne bi mogli kriti niti osnovnih stroškov vzdrževanja.

Nič ne vzganjajte favšije. Super se sliši, da imaš svoj vikend na morju, ni pa nič super, ko pol dopusta porabiš za čiščenje, urejanje, odpravljanje posledic neprezračenosti, vdora vode, vetroloma, ni da ni. Pa da ne omenjam “prijateljev”, ki se ti vsako poletje nabijejo za vrat – ker pač k tebi lahko pridejo.

Morda je večji luksuz iti v najem ali hotel, kjer s počitkom začneš prvo sekundo in počivaš do zadnje sekunde bivanja.

Hrvaško morje ne obstaja. Istra, Kvarner in Dalmacija so samo pod začasno upravo naslednice NDH. Do naslednje delitve kart na geopolitični sceni.

Jandransko morje.

Enodnevno kopanje v Istri je lahko tudi poceni. Strošek bencina in parkirnine.

Nič se ne naveličaš, 15.04.2024 ob 10:47

Po uradnih podatkih Banke SLO imamo Slovenci za 26 milijard prihrankov. To je uradna številka, neuradna je “pitaj boga” kolikšna. In zakaj ne bi investirali v nekaj, kar ima trajno vrednost oz ji še raste. Lani smo kupili na Krku apartma. Novogradnja s štirimi stanovanji, trije Slovenci in en Hrvat. Velikost 65 m2 + 60 m2 še terasa + bazen. Vse prodano še preden so začeli graditi. O ceni ne bi. Konec maja bo vseljiv in mi bomo vse do začetka šole na morju. Pa vmes tudi čez vikende. Tri urce in si dol.

Kje pa na Krku? Pa ni tri ure do Krka, še manj.kot 2 urci.

Kje je Hrvaško morje? Prvič slišim.

Kupi drugje, zakaj na Hrvaškem mora bit?

nevrjetni so, 15.04.2024 ob 09:58

Imamo hiško, ki smo jo pred leti kupili na licitaciji (sindikalno naselje) za 65k. Vanjo smo vložili 50k.  Zanjo so nam pred korono ponujali 180k. Lani 350.

Cez 10 boste vi drugim ponujali, ce jo kupijo.

Nebi jaz na Hrvaškem kupoval, men je všeč ena druga država. Tam iščem zdaj nepremičnino. Eno našel sam nazalost trenutno nimam toliko denarja.

Hrvaška obala je najboljša. Mi smo v apartmaju skoraj vsak teden, 140 km v eno smer. To je naš raj na zemlji. Pomembno je, da imamo pet minut peš do plaže,  da s terase vidimo morje, ki zelo pomirja. Do mesta pa pridemo peš ali s kolesom.

Raje 4h do borovcev na Losinju, kjer spim na svojem jogiju in se cel dan gibljem pod naravno senco in imam v bajti kolesa skiroje rolerje sup kup iger viseco mrezo loparje takw in drugacne, kot pa 1 dan transfer v Grcijo, tam 40 stopinj, nic sence, vse doplacaj, ždi v hotelu, 1 dan transfer nazaj po moznosti se kak pozar. Res amerika.

Pogled na morje je zelo pomemben, za lastnika , pa tudi za ceno..

New Report

Close