Na Hrvaškem PREPOVEDANO zapuščanje mesta stalnega prebivališča
Konec potovanja sem ter tja…..
https://www.24sata.hr/news/krecu-rigorozne-mjere-nema-napustanja-mjesta-prebivalista-682664
Večina se tega drži, so pa tudi taki:
Imamo nekaj sreče in lahko hodimo tudi po gozdu, kjer ni poti. Sicer pa smo na domačem vrtu. Se mi pa v teh časih smilijo ljudje iz centrov mest…
[/quote]
No vi imate srečo.. ampak dajmo zdaj govorit o vseh-je prav da eni lahko pohajkujete po gozdu, drugi pa ne, ker je sedaj preveč ljudi? ja ni ane…;))
Ni, vendar tudi ni prav, da imamo nekateri nalogo le ostati doma, drugi pa dobesedno rešujejo življenja.
[/quote]
Tisti ki so se šolali za reševanja življenja so sprejeli to v svoje delovne naloge.
Vojska je izurjena (vsaj morala bi bit) tudi za krizne situacije, in tole sedaj še ni krizna situacija, drugače bi bilo tako, kot sem napisala-oni bi prinašali vsakemu gospodinjstvu hrano, vsakemu brez izjeme. Država pa bi to dala zastonj. To bi bila solidarnsot v kriznih časih, ko ljudje ne morejo s svojim delom priti do dostojnega plačila, saj se niso sami odločili, da ne bodo delili (pa pustmo prihranke, ni stvar v le teh). Oni pa pripravljajo dvig cen kljub gospodarski krizi ki bo nastopila po teh ukrepih.
Tisti ki so se šolali za reševanja življenja so sprejeli to v svoje delovne naloge.
Vojska je izurjena (vsaj morala bi bit) tudi za krizne situacije, in tole sedaj še ni krizna situacija, drugače bi bilo tako, kot sem napisala-oni bi prinašali vsakemu gospodinjstvu hrano, vsakemu brez izjeme. Država pa bi to dala zastonj. To bi bila solidarnsot v kriznih časih, ko ljudje ne morejo s svojim delom priti do dostojnega plačila, saj se niso sami odločili, da ne bodo delili (pa pustmo prihranke, ni stvar v le teh). Oni pa pripravljajo dvig cen kljub gospodarski krizi ki bo nastopila po teh ukrepih.
[/quote]
Pa kje si ti bila s svojim znanjem takoj po drugi svetovni vojni?
Tudi takrat bi cene padle in vsega bi imeli v izobilju!
Pa kje si ti bila s svojim znanjem takoj po drugi svetovni vojni?
Tudi takrat bi cene padle in vsega bi imeli v izobilju!
[/quote]
Kak argument je pa to? A po tvoje bi morala bit stara že tok, da bi že zdavnaj morala smrt ujet, pa se še kar ne dam??
In če današnjo situacijo primerjaš s takoj po drugi svetovni vojni-ali to pomeni, da stopamo v tretjo in je tole šele začetek? Veš več kot ustrahujejo ljudstvo s koronco?
😉
[/quote]
koliko si stara, pa me tudi ne zanima.
Včasih je lahko navaden stariji vodnik poslal vojsko pomagati ljudem v naravnih in drugačnih nesrečah. Danes o tem odloča neki kumrovški tečajnik, ki špila vrhovneha poveljnika vojske.
sam se spomnim poplav, potresov in še česa kar je prizadelo bivšo skupno državo.
V času, ko sem jaz služil, k sreči večjih nesreč ni bilo, pa nas je stariji vodnik, vsaj enkrat na mesec peljal na kakšno “delovno akcijo”, kjer smo pomagali posameznikom, ali skupni državi.
Kasneje sem “švercal” kavo, margarino, videorekorderje, “fleksarce”, makarone in še kaj iz Avstrije in Italije.
Ja tu in tam se je našel kak carinik z govorno napako (neslovenski jezik), pa sem plačal kakšno mastno carino. In vendar ni bilo slabo.
In prav je, da je določeno da smo doma, če nismo usposobljeni za pomoč drugim, čeprav si domišljamo, da smo to sposobni pomagati.
Merila so se nekoliko spremenila, kar ni nujno dobro in prav.
koliko si stara, pa me tudi ne zanima.
Včasih je lahko navaden stariji vodnik poslal vojsko pomagati ljudem v naravnih in drugačnih nesrečah. Danes o tem odloča neki kumrovški tečajnik, ki špila vrhovneha poveljnika vojske.
sam se spomnim poplav, potresov in še česa kar je prizadelo bivšo skupno državo.
V času, ko sem jaz služil, k sreči večjih nesreč ni bilo, pa nas je stariji vodnik, vsaj enkrat na mesec peljal na kakšno “delovno akcijo”, kjer smo pomagali posameznikom, ali skupni državi.
Kasneje sem “švercal” kavo, margarino, videorekorderje, “fleksarce”, makarone in še kaj iz Avstrije in Italije.
Ja tu in tam se je našel kak carinik z govorno napako (neslovenski jezik), pa sem plačal kakšno mastno carino. In vendar ni bilo slabo.
In prav je, da je določeno da smo doma, če nismo usposobljeni za pomoč drugim, čeprav si domišljamo, da smo to sposobni pomagati.
Merila so se nekoliko spremenila, kar ni nujno dobro in prav.
[/quote]
Eni doma, drugi na delo .. določilo pa to nekaj starih/starejših ljudi na oblasti…
Če že tako strašijo, naj vse zaprejo, v akcijo vojsko, ki dostavlja hrano, nobenemu ne višat ne nižat plač, ljudem dati izpad dohodka (mislim če imajo vedno za oblast/nike naj imajo za vse).. dvolično pač, tega pa ne podpiram v nobenem primeru.
Če bi pogledala hrvaške časopise,bi videla, da so imeli do prejšnjega tedna odprte bare, vse šoping centre, ter da so še pred nekaj dnevi ljudje na veliko prirejali corona zabave z več sto ljudmi.
Tako,da je moje mnenje,da so se Hrvati premalo odzvali na corono.
Ta prepoved je posledica potresa,ko so množično zapuščali Zagreb .
To ima Italija, Hrvaška in še kdo.
Kdaj bo to uvedla Slovenija? Kaj se čaka?
Spet se zamuja in bo prepozno.
Kaj hočete, da Slovenska vojska prevaža le še trupla?
Kako da odlašajo????
Hrvaška Istra
To ima Italija, Hrvaška in še kdo.
Kdaj bo to uvedla Slovenija? Kaj se čaka?
Spet se zamuja in bo prepozno.
Kaj hočete, da Slovenska vojska prevaža le še trupla?
Kako da odlašajo????
Hrvaška Istra
https://www.glasistre.hr/istra/sto-znaci-zabrana-napustanja-grada-ili-opcine-u-kojoj-se-zivi-znaci-li-to-da-se-iz-pule-vise-ne-smije-ni-u-medulin-ili-vodnjan-tko-je-izuzet-od-ove-odluke-saznajemo-detalje-630515
[/quote]
Ni tako enostavno kot se zdi. Si pomislil mogoče na to,da so nekatere občine in prebivalci bili že pred korono neločljivo povezani.
Da v nekaterih občinah določene storitve sploh ne obstajajo. Da na primer banke nimajo podružnic ?
In če imaš v tem trenutku tako srečo,da si ostal brez kartice,kako potem do denarja?
Ni tako enostavno kot se zdi. Si pomislil mogoče na to,da so nekatere občine in prebivalci bili že pred korono neločljivo povezani.
Da v nekaterih občinah določene storitve sploh ne obstajajo. Da na primer banke nimajo podružnic ?
In če imaš v tem trenutku tako srečo,da si ostal brez kartice,kako potem do denarja?
[/quote]
Vse se da če se hoče.
Je izjema tudi dostop do najbližje lekarne, trgovine, pošte, banke tudi izven občine prebivališča če tega tam ni, je zaprto ali ni dostopno, ker je predaleč (druga bližje).
Jao Zlovenija
kako komplicirajo!