Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek na kaj bit pozoren pri nakupu trampolina

na kaj bit pozoren pri nakupu trampolina

smo si ga zaželeli na vrtu in gledamo razne ponudbe, akcije…na kaj naj bomo pozorni, tisti, ki ga že imate? v čem se lahko razlikujejo? največ jih je v velikosti okoli 3m, ali je to dovolj?

tampolin je tako nevarna zadeva a se žal tega sploh ne zavedamo – ko puskuša oseba umirit skakanje in ostane na nogah – si “ubija sklepe kolen, gležnjev, kolkov” za celo življenje (če se hočeš umirit, se je treba baje vreč v bombico in tako počaka (kdo pa tako dela?)
– in ko sem zvedla kako se je sestra od Roka Petroviča pri 22 letih ubila na trampolinu (oz. padla mimo) – ni šans da bi kdaj to stvar imela

– sori za moj komentar, a sem morala

22 let stara uporabljala trampolin? Sem mislila, da je samo za otroke. Sploh pa, če je res tako nevaren – premislite sami.

Poznam otroke, ki so si na trampolinu zlomili roko ali nogo. In to ne malo. Pokličite v kakšno bolnišnico.

Eni otroci so vsega sposobni. Kar kupite trampolin, če so tega sposobni. Kar se tiče poškodb: včeraj je ena hotela sinu 2 leti staremu kupiti rolerje. Ok, naj jih ima.

Pri tranpolinu moraš bit pozoren, da ima ograjo.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

jaz sem ga po dveh letih vrgla stran … ker ko sem videla, kaj otroci gor počenjajo, potem si j še ena mal roko poškodovala. še ni tak problem, če gre en otrok skakkat, toda, kdaj pa je le eden gor? Nikoli. Pa bi moral biti, saj je jasno napisano za 1 osebo na enkrat. To, o zlomih, izpahih je pa tako klasika …

Jaz sem opazila, da ima naš mrežo znotraj in se ne zaletavaš v tiste drogove, kar je zelo dobro, vsi sosedovi imajo pa mrežo zunaj in so drogovi noter.

hvala 🙂

ja, ograjo imajo vsi, ki jih gledamo…ampak sigurno se tudi kvaliteta ograje razlikuje od enega do drugega? verjetno niso vse enako pritrjene na sam trampolin? verjetno je sama postavitev trampolina (kovinske “noge”) različna, prav tako rob trampolina in sama skakalna površina…o tem sprašujem, ker teh podatkov ni nikjer zapisanih, meni kot laiku in neizkušenemu na tem področju so pa tudi vsi enaki…zato sprašujem tiste, ki ga že imate, na kaj naj bomo pozorni pri nakupu, kaj bi sami imeli drugače ipd.

v čem je finta, da imajo eni nosilnost 150 kg, drugi 250 kg, velikost pa je povsod enaka?

glede poškodb pa je druga zgodba, na te seveda ne računamo :)…vseeno hvala za opozorila

hvala 🙂

ja, ograjo imajo vsi, ki jih gledamo…ampak sigurno se tudi kvaliteta ograje razlikuje od enega do drugega? verjetno niso vse enako pritrjene na sam trampolin? verjetno je sama postavitev trampolina (kovinske “noge”) različna, prav tako rob trampolina in sama skakalna površina…o tem sprašujem, ker teh podatkov ni nikjer zapisanih, meni kot laiku in neizkušenemu na tem področju so pa tudi vsi enaki…zato sprašujem tiste, ki ga že imate, na kaj naj bomo pozorni pri nakupu, kaj bi sami imeli drugače ipd.

v čem je finta, da imajo eni nosilnost 150 kg, drugi 250 kg, velikost pa je povsod enaka?

glede poškodb pa je druga zgodba, na te seveda ne računamo :)…vseeno hvala za opozorila[/quote]

Brez zamere. Malo sem se naivno pošalil. glede ograje.
Sedaj pa resno. Predpostavljam da so ograje vse testirane, dovolj močne in varne. Glede teže pa bi moralo biti takole. Več nosilnosti, kot ima več bremena prenese. Predpostavljam ker sem težji in želim imeti večji odriv,da me bolj v luft vrže, se temu teža tudi primerno poveča. Morda 150. kg. tranpolin, zame ne bi bil varen. Tako nekako sem sklaumfal skupaj.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Trampolin je za gibalni razvoj otroka izredno koristna zadeva. Mi ga imamo že kar nekaj časa, otroka sta zelo, zelo veliko na njemu. Tudi otroci, ki pridejo na obisk, ga z veseljem uporabljajo. V vsem tem času pa se ni zgodila še prav nobena nezgoda. Je pa res da se STRIKTNO držimo tega, kar je med drugim napisano tudi v navodilih za uporabo: na trampolinu VEDNO skače samo en otrok naenkrat. Ostali pa ta čas gledajo, čakajo ali počnejo kaj drugega. Ko otroci skačejo, jih nadzoruje eden od odraslih. Varovalna mreža je med skaknjem zaprta.

Ko pa opazujem trampolin, ki so ga postavili pred blokom v bližnjem naselju, mi je pa res slabo. Naenkrat na trampolinu skače tudi po 5 in več otrok. Norijo, dokler ne pride do joka. V takšnih pogojih pa zelo verjamem, da se kaj hitro zgodi kakšna poškodba.

Če torej uporabljate trampolin odgovorno in poskrbite za varnost, bo otrok odnesel ogromno dobrega.

Še beseda o sestri Roka Petroviča. Ona se prav sigurno ni ponesrečila na trampolinu podobnem tem, ki jih prodajajo danes. Tisti trampolini niso imeli varovalne mreže. To so tisti pravokotni trampolini (prožne ponjave) brez varovalne mreže, ki jih uporabljajo pri treningih gimnastike (in verjetno še kje drugje), pa tudi čisto samostojna tekmovanja obstajajo.

http://sportdogaja.si/zgodovina/gimnastika_na_prozni_ponjavi_-_trampolin
Obstajata tekmovalni in rekreativni trampolin. Na tekmovalnem športniki dosežejo s skoki tudi višino čez 10 metrov, zelo pomembna je tudi izvedba likov, obratov, skokov…
Pri treniranju na trampolinu človek dobi dober občutek za prostor in orientacijo, zato ga pri svojih treningih velikokrat uporabljajo potapljači, orodni telovadci, akrobatski smučarji, deskarji na snegu in rokoborci.

Z rekreativnega trampolina z varovalno mrežo se ne da pasti dol. Na teh rekreativnih trampolinih naj se tudi ne bi izvajali obrati (premeti). Prav tako tudi niso mogoči skoki 10m v višino, kot na tekmovalnih trampolinih. Tako, da ne mešat jabolk in hrušk!

Za avtorico teme:
Mirne duše otrokom privoščite trampolin, pozorni pa bodite na varnost – predvsem na to, da na trampolinu naenkrat skače le en otrok. Prostor, kjer boste postavili trampolin izberite tako, da bo podlaga ravna in trdna, ogrodje lahko tudi pričvrstite v tla. Otroke imejte pod nadzorom. Čez zimo trampolin pospravite, da vam bo dalj časa služil. 3m ali 3,5m je kar primerna velikost – odvisno pač od prostora, ki vam je na razpolago. Nikakor pa ne kupujte večjega trampolina z namenom, da bo potem lahko naenkrat skakalo več otrok! Poškodbe na trampolinu so skoraj izključno posledica nepravilne uporabe!

Veliko užitka pri skakanju!

Mi imamo tudi takega, ki ima mrežo znotraj in se mi to zdi super. Se otrok niti v drog ne more udarit.

Imamo pa takšnega (kupljen v ToysRUs, edino tako visoko se niti pod razno ne da skočit :-)):
[img]http://www.toysrus.de/graphics/product_images/pTRUDE1-6800326dt.jpg[/img]

Bodite pa pozorni, da ne bo na trampolinu naenkrat skakal več kot en otrok! Če boste od začetka postavili tako pravilo in se ga vedno držali, se bodo otroci brez težav prilagodili. Poškodbe so večinoma posledica tega, da več otrok (bolj ali manj brez nadzora) divja v trampolinu.

super, na tole mrežo že ne bi bili pozorni 🙂 samo ne vem, če je sploh kje takšna možnost pri teh, ki smo jih gledali…hmm

koliko pa je bila cena v toysu?

cena dosti pove, te ki so trenutno v raznih akcijah so vsi približno iste kvalitete.

veliko poslušamo o poškodbah na trampolinih … pa saj so pri vseh športih poškodbe … koliko otrok letno se poškoduje na kolesu, na rolerjih, na smučkah …?

pa jih zato ne bomo več dali na kolo? smuči?

dejte no mal razmišljat … kar se pa trampolina za otroke ali odrasle tiče … jaz imam 40 let in ful uživam na trampolinu, veliko je tudi športov, kjer je trampolin učni rekvizit.

Trenutno je v katalogu avstrijskega ToysRUsa cena 249,99€ http://angebote.toysrus.glispa.com/roto/2012/Outdoorkatalog_AT/index.html

Ko smo mi kupovali, je bila neka akcija in je bilo kar nekaj ceneje.

Je pa tukaj http://www.toysrus.de/product/index.jsp?productId=4634241 znižana cena 159,98€
Ne vem pa kako je s poštnino in ali sploh pošiljajo v Slovenijo.

V katalogu je trampolin na strani 50.

Jaz tudi ne upam. Od moje prijateljice sin, star 5 let si je zlomil koleno. Vozila ga je kar v otroškem vozičku in nosila, ker ni smel stopiti na nogo. 6 tednov!!!

Bolj zanimivo pa postane ko jih je več noter….

srečno.

Linda

Mi imamo takega s premerom 425cm, zaščitna mreža je na notranji strani, drogovi zunaj, kot na sliki zgoraj.
Kupili smo ga v Metroju v Avstriji in ravno zdaj je spet v katalogu, ki bo veljaven z 12.4.
klik , le da ta, ki je v katalogu letos, ima mrežo “oblečeno” na drogove.

Dvomim, da bi za 200€ pri nas lahko kupili tako velikega 🙂

Paziti moraš predvsem na kvaliteto

Vilid se je pridružil gverilskim trollom :-))

Mi imamo tudi takega, ki ima mrežo znotraj in se mi to zdi super. Se otrok niti v drog ne more udarit.

Imamo pa takšnega (kupljen v ToysRUs, edino tako visoko se niti pod razno ne da skočit :-)):

Bodite pa pozorni, da ne bo na trampolinu naenkrat skakal več kot en otrok! Če boste od začetka postavili tako pravilo in se ga vedno držali, se bodo otroci brez težav prilagodili. Poškodbe so večinoma posledica tega, da več otrok (bolj ali manj brez nadzora) divja v trampolinu.[/quote]

Aaaa, kakšen užitek za otroka….da skače na trampolinu, ostali otroci pa ga gledajo izza ograje….uuuu, žurka!!

Vilid se je pridružil gverilskim trollom :-))[/quote]
Dej hitro saržer napolni, bo monicije kmalu zmanjkalo. Boš moj pomočnik? :))
[img]http://www4.slikomat.com/13/0417/onx-tumblr.gif[/img]

Žal moram iz izkušenj še kako ovreči tvoje trdtve:

Kot oseba z umirjenim revmatoidnim artritisom ti lahko zagotovim, da je vadba na trampolinu edina oblika vadbe, ki ne obremenjuje nobenih sklepov, tako zdravih, kot poškodovanih, če delaš pravilno, jih nikakor ne uničuje in ne povzroča bolečin, ravno nasportno, zaradi prekrvavitve nastopi odlično olajšanje, skakanje na njem poskrbi za pretok tekočin, prekrvavitev iz izločanje strupov. Že 2 leti skačem po njemu, pa si upam zatrditi, da tudi zavoljo vadbe na trampolinu nimam več težav z bolečimi sklepi. Niti ne jemljem več ne kortikosteroidov ne Metotraxata.

Hči trenira enega od razteznih športnov – in z delom na trampolinu, vadbo, osvoji določene elemente ( premete, skoke, rotacije) dosti prej in učinkoviteje, kot z delom samo na tleh na blazinah.
Imamo pa v zemljo vgrajenega, premega več kot 4 metre. nikoli nismo želeli imeti tistega nadzemnega z zaščitno ograjo, tudi izdelovalec nam je za naše potrebe priporočil takega vgradnega, ker je bolj varen, tudi vzmeti dobro zaščitene, ni nobenih drugih ostrih dodatnih robov ( palic ogrodja), kot so pri ograjenih tistih prostostoječih.

Je pa res, da “amatersko” skakanje z neznanjem innepoznavanjem osnov skakanja na trampolinu ( še zdaleč so od tega, da samo gor greš in skačeš), lahko povzroči posledice – sploh če skačejo gor razposajeni otroci ali pa hormonsko divji mladostniki, alicelo opiti ljudje ko ne eni ne drugi ne pazijo drug na drugega. Naše zlato pravilo doma velja: na trampolinu dela samo ena oseba, vedno!

Trampolin je po mojih izkušnjah poleg veslača najboljša in najbolj varna naprava za rekreacijo doma. Za vzdrževanje kondicije, kot preventiva proti določenim degenerativnim spremembam lokomotornega organa, pa seveda limfa, čiščenje telesa tudi – grem med 40 minutno vadbo vsaj 1x na odvajanjae vode 🙂

Bodite pa pozorni, da ne bo na trampolinu naenkrat skakal več kot en otrok! Če boste od začetka postavili tako pravilo in se ga vedno držali, se bodo otroci brez težav prilagodili. Poškodbe so večinoma posledica tega, da več otrok (bolj ali manj brez nadzora) divja v trampolinu.[/quote]

Aaaa, kakšen užitek za otroka….da skače na trampolinu, ostali otroci pa ga gledajo izza ograje….uuuu, žurka!![/quote]

Ja, točno to, ima tvoja predhodnica še kako prav – trampolin je za skakanje samo enega mlajšega ali najstniškega otroka naenkrat, če nočete, da se jim kaj naredi. Nesreče se dogajajo zaradi vaše nepozornosti in ker jim pustite, da skače več naekrat, da ja uživajo….. Jih boste pač naučili strpnosti, če hočejo celi uživat, to je najmanj, kar lahko naredite. Trampolin ni naprava, na kateri bi uživalo naekrat lahko več kot 2 osebi – pa še tidve morata xnati skakati tako, da si “podajata” odboj, torej ena za drugo, ne obe sočasno….Sploh na površinah, ki imajo manjše premere skakalne opne ( tam do 3m premera).

hvala 🙂

glede poškodb pa je druga zgodba, na te seveda ne računamo :)…vseeno hvala za opozorila[/quote]

priporočam ti trampolin tega sovenskega proizvajalca -res profesinalno izdelano, imamo že več kot 2 leti, brez kakršnihkoli poškodb tako oseb,kot trampolina. Imao vgradnega v zemljo, brez zaščitne mreže in okvirja, odlična tehnična in varna rešitev.

http://www.akrobat.si/vrtni-trampolini

New Report

Close