Na kaj moram biti pozorna?
Hojla,
ker nam ga domači računalnik po poletnem udaru virusov pošteno žinga, ker so se nekatere datoteke okvarile, sem se odločila, da bom temu naredila konec. Torej, načrtujem FORMAT C:. Toda… Tega dosedaj še nikoli nisem naredila, he, he… pa imam nekaj vprašanj. Ok, vem, da moram izvoziti certifikate, da si moram nekam zapisat številke in nastavitve za dostop na internet, da si bom vse dokumente zapekla na CDje, da imam ze vse programske CDje in op. sistem. A sem še kaj pozabila? Na kaj moram paziti? Konkretne izkusnje? Konkretni nasveti?
Imeti moraš zagonsko disketo.Za windowse 98 je zagonska najboljše,ker nudi podporo za CD-rom pogone.Pač tako kot si rekla.Vse nastavitve za elektronsko pošto,internet in dokumente shraniš.Pozorna moraš biti,da imaš vse CD-je z driverji,se pravi:Za zvočno kartico in grafično kartico,modem…,pa včasih rabiš tudi driverje za matično ploščo,če jo windowsi ne prepoznajo.
Potem pa vstaviš zagonsko,resetiraš računalnik in potem se ti resetira na DOS.Ko se računalnik zaganja se ti prikaže meni v katerem izbereš Zagon s podporo za CD-romePotem v DOS-u napišeš format c: in potrdiš z enter.Potem pa setup in to je to.
Gotovo si še kaj pozabila. Recimo: adresar z mail naslovi boš gotovo pogrešala, morda celo kakšno pomembno pošto v arhivu prejete ali poslane pošte. Kaj pa priljubljene? Če veliko surfaš, se jih je gotovo precej nabralo…
Ni odveč če malo pobrskaš po seznamu strojne opreme in si zapišeš katero imaš v računalniku (tip grafične, modema, tiskalnika ipd.), kar ti olajša namestitev (ali iskanje) ustreznih driverjev, zlasti če se odločaš za novejši operacijski sistem. Verjetno boš obdržala sedanjega.
Če nisi ravno redoljubna, imaš morda kakšne dokumente shranjene izven mape Moji dokumenti. Pred formatiranjem z iskanjem poiščeš, če še kje tiči kaj uporabnega.
Želim ti hitro delovanje – po formatiranju. Potem se nam pa spet oglasi, ko boš online.
kaj pa k boš te dokumente pekla na cd, pa boš zravn še viruse,in kaj pol?????????????????????? jovo na novo :))))))
ker še tega nisi nikoli počela ti
sda poiščeš kakšnega sorodnika ki se ukvarja z računalniki in naložiš njemu to opravilo seveda mu prej poveš kaj mora shranit itd. Seveda bodi poleg da vidiš postopek (če kaj ne veš ga vprašaš)
Forum je zaprt za komentiranje.