na kateri banki vezati denar?
Pri odločitvi ne smeš upoštevati zgolj višino obrestne mere – Hypo je tudi ponujal visoke obresti in se pred kratkim le za “dlako” rešil stečaja.
Upoštevaj tudi da se letos izteče t.i. “neomejeno” jamstvo za vloge v bankah.
Nepisano pravilo je da banke, ki imajo likvidnostne težave ponujajo višje obrestne mere in seveda obratno!
Prvič slišim, da je bila Hypo banka Slovenija pred stečajem – mi poveš od kje ti te informacije ali samo malo blatiš konkurenco?[/quote]
———————————————————————————————–
Na tu imaš link :
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042323194
Prvič slišim, da je bila Hypo banka Slovenija pred stečajem – mi poveš od kje ti te informacije ali samo malo blatiš konkurenco?[/quote]
———————————————————————————————–
Na tu imaš link :
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042323194%5B/quote%5D
Ti si pa njegov odvetnik…in to bolj slab? V članku nikjer ne piše, da je bila slovenska Hypo pred stečajem – gospodarsko pravo ti ne gre najbolj od rok, kajne?
Odločitev o podržavljenju finančne skupine Hypo Group Alpe Adria prinaša Hypo Alpe Adria Bank in Hypo Leasingu, ki poslujeta v Sloveniji, dodatno varnost za poslovanje, so medtem sporočili iz slovenske članice skupine. Obe družbi sta sicer samostojni ter ves čas poslujeta samostojno in neodvisno od dogajanja na matični banki.
Nikoli nisem trdil da je bila slovenska Hypo Bank pred stečajem. Bila je pa Hypo Group pred stečajem in so jo podržavili.
Hypo Group je večinski lastnik Slovenske Hypo Bank d.d.
http://kr-og.sta.si/2009/12/podrzavljanje-hypo-alpe-adria-prinasa-banki-v-sloveniji-dodatno-varnost/
Na tu imaš link :
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042323194%5B/quote%5D
Daj še enkrat preberi kaj pišeš….ker očitno imaš zelo kratek spomin, pa tudi brati za sabo ne znaš…
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042322019
Pa še izvleček iz tega članka:
Jutri se izteka rok, ki ga je postavil avstrijski regulator, do katerega morajo delničarji banke oziroma avstrijska država in bavarska dežela ta denar tudi zagotoviti, sicer je banka zrela za stečaj. Velike izgube si je banka nakopala predvsem s tveganimi posojili na Balkanu.
Tu je govora o možnosti stečaja.
Ta pameten – a si zaposlen na Hypo pa si imel v zadnjem mesecu notranjo blokado informacij?
Ta pameten – daj prosim te, podrobneje mi razloži kje v mojem tekstu si zaznal da širim laži?
Izgleda da obvladaš pa te na tem mestu res vljudno prosim da me tozadevno poučiš.
Mimogrede, omenjaš da ne razumem gospodarstva – kolikor vem banke ne sodijo pod gospodarstvo, ali?
Še enkrat sem šel brat moj tekst in odseva dejansko stanje in res nikjer ne vidim niti kančka laži.
Namen mojega pisanja pa je bil zgolj svetovati nekomu, ki ne ve kje varčevati – kot pa lahko vidiš nisem priporočal in omenjal nobene konkretne banke ampak samo opozoril na dejstva, ki jih je dobro vedeti.
Spoštovani!
Zakaj se že tukaj gre?
Mislim da smo se odaljili kar precej od tega kar zanima prvotno pisateljico članka.
Osebno menim, da je prvi napisal najbolje.
Pogledaš na internet, ostalo pri večini opravi pohlep.
Osebno se ne sprašujem več kje dobim več, ampak kaj je tisto, kar je koristno zame. Pomemben sem jaz. Jaz in samo jaz. Nihče drug.
In menim, da je skrajni čas, da se to vprašamo vsi.
KAJ JE NAJBOLJE ZAME TA TRENUTEK. Kaj je bilo, kaj bo ni pomembno. Vse se lahko sesuje ali pa cveti. Zakaj menim tako, moj kontakt: [email protected] že večkrat zapisan na podobnih straneh, ker se ne skrivam za nevem kom in ker resnično poznam ljudi ki vedo več od mene in si to priznam, z njihovo pomočjo sem danes tu kjer sem.
Komu zaupam? Sam sebi? Komu bi morali zaupati Vi v prvi vrsti? Sami sebi.
Pa lep pozdrav.
Spoštovani!
Nevem, morda se motim. Ampak vse bol se mi dozdeva, da bi pa morali vsi skupaj imeti več spoštovanja do vseh, predusem do ljudi ki prvotno zastavijo vprašanje. Oni si resnično želijo pomoči. In kaj dobijo? Nekaj napotkov, informacij, ter še več prerekan in zbadanj, če hočete tudi žaljivk. A si vsi skupaj res želimo to, ali morda želimo ponuditi človeku pomoč po kateri sprašuje.
Ko sem čisto slučajno zašel na strani Med.Over.net in pričel prvo prebirati članke za člankom sem si dejal:
Vidiš nekoč si bil ti na nekaterih njihovih mestih, iskal si pomoč in kaj si dobil.
Še včeraj prijatelji so ti obrnili hrbet, tonil si isto kot lahko potonejo tile.
Zato sem se odločil, da se tudi sam vključim v dopisovanj in ponudim pomoč, ki sem jo takrat potreboval jaz pa je nisem dobil.
Meni so pomagali čisti tujci, čeprav so živeli 20 morda 150 km vstran so mi ponudili roko, a me sploh niso poznali. ponudili so mi informacijo in možnost to informacijo koristit. Lahko bi šli mimo, tako kot naredi večina ljudi in to me boli.
Boli me tudi sedaj ko vidim kakšen odnos imajo nekateri posamezniki.
Kam je šla vsa človečnost? Kam smo poteptali vrednote preteklost? Ali res mora zmagati pohlep, prostaštvo, ignoranca.?
Pravijo da bog vse vidi, upajmo da ne, ker potem angeli ostanejo brez dela, v Peklu pa je pravijo že zdaj vroče.
Lep pozdrav.
P.S.:
Spoštovani firbec. Izbral si si krasni vzdevek, vseeno pa bi želel izvedeti za kakšen kontakt bi želel plačilo?