na kateri datum se izplačuje denarno nadomestilo za brezposelnost?
Lepo pozdravljeni.
Po prenehanju pogodbe za določen čas, sem se prijavila na zavod za zaposlovanje in dobila odločbo o nadomestilu za brezposelnost. Zanima me, kdaj se izplačuje – za nazaj, npr. marec za februar (od začetka februarja imam status brezposelne osebe) ali za tekoči mesec in na kateri datum?
Hvala in lp
Približno 21. Če pa si vlogo oddala pozno ali pošto prevzela pozno, pa lahko šele okoli 10. drug mesec.
Ja dobila sem jo danes, torej, ta mesec ne bo, bo 10. potem za februar, če prav razumem ne?
Hvala.
Če si jo prevzela danes, to pomeni 21. marca za februar. vem, da je dolgo…
39,
ne mešat denarnega nadomestila za brezposelnost, ki ga izplačuje zavod za zaposlovanje in denarne socialne pomoči centra za socialno delo.
Za denarno socialno pomoč, vem, da se izplačuje 21. v mesecu, za denarno nadomestilo za čas brezposelnosti se mi pa zdi, da tam okrog 15. v mesecu.
Kofetarca,
če si odločbo dobila šele danes, bo izplačilo šele marca.
Lp.
Nadomestilo je res okoli 15., socialna pa 21.
pzdravleni dne3 . 3 2010 sem dobil odlocbo pa me zanima kdaj se bo izplacevalo.hvala
Pozdravljena.Ko sem jaz dobivala denarno nadomestilo(november,december2009 in januar 2010) je bilo nakazano 15. v mesecu za pretkli mesec, približno tako ,kot če bi dobivala plačo.L.p.
zanima me , na zavodu za delo sam iscem sluzbo.. pa su mi dali odlozbo za denarnu socialnu pomoc od 1.9 2011 pa me zanima kad bi bilo nakazilo ???
Na kateri datum se izplačuje denarno nadomestilo za brezposelnost?
Denarno nadomestilo se izplačuje 15. v mesecu za pretekli mesec (primer: priznano den.nadomestilo, ki se izplačuje od 1.11. – 31.1., tako je prvo nakazilo izvedeno 15.12., čeprav tega, da se nakazuje 15. v mesecu za pretekli mesec, na odločbi ni napisanega – vsaj na moji ne).
Bojda to piše v vseh zloženkah – no potem pa jaz najbrž da nisem pismena, ker tega nisem zasledila. In torej, če že pred prijavo nisi dobival plačila za opravljeno delo, kaj potem, saj si lahko še 1 mesec brez…si že tak navajen (tako nekako razumem jaz ta odnos, ko zaposlene na zavodu vprašaš o tem datumu).
Točno tako sem jaz dobila na odločbi. 15.11. nisem dobila nič, se pravi bom 15.12. dobila dvojni znesek? Ker potem pride v poštev samo še 15.1., potem se mi pa že izteče.
Js sem od 1.11. brezposelna in u petek sem dobila odločbo da se bo denar izplačeval 1.11.11 do 31.1. 12 Na zavod sem se prijavila šele 23.11. in tud mene zanima če decembra dobim dvojni znesek? Hvala za odgovor in lp
Sem zvedla da se nakazuje denar za pretekli mesec tk da VPRAŠANJE ti dobiš nakazano decembra, januarja in februarja.
O super, hvala Anjuška. Sem že mislila klicat, pa vidim, da mi ne bo treba. 🙂 Hvala!
pozdravljeni! jst sm dobil odločbo za denarno nadomestilo 26.1.2012 na odločbi mi piše,da sm upravičen od 11.12.2011 pa do 10.9.2012 pa me zanima kdaj bom dobil kaj nakazano in ali za en mesec ali dva meseca. hvala za odgovor. l.p. igor
ojla jaz pa sem brezposelen do 29.2 2012 in sem dobil pogodbo in me zanima gdaj bom dobil nadomesilo prijavil pa sem se 23.3 2012 in me sedaj zanima gdaj bom dobil denar kajti pogodbo sem dobil v ponedeljek 9.3 2012 in me zanima prosim za čim hitrejši odogor hvala
Pozdrav
Zanima me kolk časa traja da ti pošljejo odločbo koliko in kdaj boš dobival nadomestilo?
hvala
Pozdravljeni,
skladno z Zakonom o splošnem upravnem postopku so odločbo dolžni izdati v roku 30 dni. Nakazilo pa izvršijo 15. v mesecu, upoštevajoč pravila, ki se nanašajo na to, če 15. v mesecu ni delovni dan.
Kolikor spremljam prakso odločbo izdajo cca v roku 20 dni. Naj bo tudi v Vašem primeru tako ali pa še bolje.
Pozdrave, Daša Modic Gorjup
Torej če odločbe ne dobim ta mesec tudi nadomestila nebom dobil naslednji mesec? Prijavil sem se 23.5.
hvala za odgovor.
Najlepša hvala za odgovore.
pozdravljeni…
očitno imam smolo – vloga za den. nadom. je bila oddana 14.3. ob prijavi na zavod; odločba je prispela 22.5. in danes 31.5. naj bi bilo prvo nakazilo – tudi za nazaj ker je zaostanek…
(obd. priznanja pravic je 11.3. – 10.6.)
in nakazila danes ni :(((
ali ni tole vse skupaj že nezakonito ?
Forum je zaprt za komentiranje.