Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev na kateri datum se izplačuje denarno nadomestilo za brezposelnost?

na kateri datum se izplačuje denarno nadomestilo za brezposelnost?

Pozdravljeni,

ne.

Pogoji so razvidni na naslednji povezavi: http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Mene pa zanima kdaj je nakazilo če je 15. v nedeljo?

Pozdravljeni,

v petek, 13.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

mene pa zinima … odločbo za izplačilo sem dobil vrnjeno 13.6.2012… Izplačila piše od 1.6.2012.. se torej pravi, da dobim izplačilo ta mesec 15.7.2012?? Pa če pride izplačilo na vikend, kar toti mesec pride v nedeljo, bo v petek denar nakazan al v ponedeljek ???

Mene pa zanima kdaj trgovcem nakazujo placo v Tusu??

Pozdravljeni,
drži. Če je 15. nedelovni dan, se izplačilo prenese na prvi delovni dan pred 15.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

pozdravlejni!
zanima me kdaj dobim nakazilo. na zavod sem se prijavila 11.6., odločbo pa sem dobila 9.7.2012.

hvala, Lp!

Kolikor je meni znano mi je na zavodu rekla,da so nakazila v dveh delih 15 v mesecu in zadnji delovni dan v mesecu,tako sem jo razumel. Danes sem dobil 80% po odločbi in pričakujem izplačilo tudi 31.8.2012 upam da je to res čene kličem na zavod. lp

zanima me ali je danes nakazilo nadomestila plače

Pozdravljeni!

INFO glede izplačila denarnega nadomestila, ki sem ga danes dobila na zavodu.

1. denar se izplačuje za mesec nazaj (kar je seveda že navedeno zgoraj)

2. Datum prvega izplačila je odvisen od datuma odločbe. Če ima odločba datum do 27. v mesecu (takrat je obračun izplačil), dobite prvo izplačilo 15. naslednji mesec. Če je datum kasnejši (med 27. in 15.), dobite izplačano 31. v mesecu, vsako naslednje nakazilo pa 15. v mesecu. Tudi če dobite prvo izplačilo 31., bo naslednje že čez 14 dni, torej 15. v mesecu.

3. Če na zavodu niste prijavljeni od 1. v mesecu in vloge za denarno nadomestilo niste oddali takoj, je velika verjetnost, da dobite izplačilo čez več kot mesec in ob prvem izplačilu dobite za ves pretekli PLUS razliko za prvi mesec prijave.

4. Odločbo lahko dobite tudi mesec kasneje ali celo teden več, ni nujno da v dveh tednih.

PRIMER:
– Na zavodu sem prijavljena od 15.8.
– vlogo za denarno nadomestilo sem oddala 12.9. (dokaj pozno)
– datum odločbe je 10.10. (skoraj cel mesec od oddaje)
– prvo izplačilo dobim 31.10. in sicer za celoten mesec september, PLUS za obdobje od 15.8. do 31.8. skupaj na isti dan
– naslednje izplačilo dobim 15.11. za mesec oktober
– zadnje pa 15.12. za obdobje od 1.11. do 14.11.

Upam, da bodo te informacije komu v pomoč

LP,

Tadeja

Hvala za Vašo koristno informacijo.

Daša Modic Gorjup

TadejaM hvala za izčrpen odgovor.

Jaz tudi pričakujem nadomestilo, ki bi potemtakem moralo biti nakazano danes…vsaj upam… (razlika 10 dni prejšnjega meseca). Na zavodu so mi rekli da naj bi bilo konec meseca…. bomo videli….

Tudi jaz ga pričakujem danes, glede na to, da je jutri in 1.11. praznik. Bomo videli…

Pozdravljeni,

ali ste dobili nakazilo ?

Daša Modic Gorjup

No pa naj še jaz povem svojo zgodbo.

3.10.2012 sem se prijavila na ZRSZ, upravičena sem bila do denarnega nadomestila in sicer za 22 dni in naknadno še za 3 mesece.Za prvi mesec mi je pripadalo 80% od dohodka se pravo okrog 517,00 eur, za ostale 3 mesece pa okrog 380,00 eur.
9.10.2012 sem bila dogovorjena za zaposlitveni načrt pri svetovalki, ker pa sem imela razgovor v Mariboru ob isti uri, sem poklicala na zavod in povedala da verjetno ne bom utegnila, in prosim če obvestijo o tem mojo svetovalko.
Seveda so rekli da ni problema, nakar dobim čez 14 dni domov 3 odločbe.: 1. odločba da sem upravičena do denarnega nadomestila, 2. odločba , da me brišejo iz zavoda, ker se 9.10.2012 nisem udeležila sestanka pri svoji svetovalki in 3. odločba o prenehanju denarnega nadomestila.
Potem sem morala it k svoji svetovalki da sva napisali pritožbo, ki je bila rešena v moj prid, AMPAK ZA PRVIH 22 DNI SEM NAMESTO 517,00 EUR DOBILA NAKAZILA SAMO 166,52 EUR.
Zanimivo a ne?

Grem jutri na zavod z vsemi temi odločbami, pa bomo videli kaj bodo imeli pametnega za povedat.

Lep pozdrav vsem skupaj…

16.10.2012, sem se prijavil na zavod, pogodba mi je potekla dan prej, se pravi 15.10.2012.
Vloga za den. nadom. je bila vložena dne 6.11.2012, pozitivna odločba pa izdana dne 7.11.2012. Denarno nadomestilo se izpalčuje od 16.10.2012 do 15.1. 2013.
Kdaj lahko pričakujem denar na svojem TRR?

Hvala vsem za pojasnilo…

pozdravljeni jaz sem dobil odločbo z datumom 12.11.2012 vendar 15. nisem prejel nakazila! kaj mi zna mogoče kdo povedat kdaj bom kej dobiL??

Mene zanima samo nekaj.
Jas sem vložila vlogo za denarno nadomestilo 29.10.2012. Odločbo sem dobila prejšni teden , mogoče 2 dni prej . Kdaj bom dobila nakazilo. Klicala sem na socialno in so mi rekli da če bo šlo skozi bo 21. torej včeraj ampak ni bilo, torej naj bi bilo nakazilo 4. Ali je to možno? Kdaj so nakazila bi prosim rada izvedela.
Lep pozdrav , v naprej se zahvaljujem za odgovor

Ej moderator, a tale tema sploh še obstaja, drugače jo zaklente, da folk ne čaka na odgovor, ki ga ne bo…

1’7. 12. vložil zahtevo za denarno nadomestilo. 7. 1.dobil pozitivno odločbo.kdaj bo nakazilo’

v kolikem času dobiš odločbo za denarno nadomestilo za brezposelnost prijavil sem se 16.11.2012 pa do danesše nisem dobil nič Lp

Rok za izdajo odločbe je 30 dni šteto od dneva, ko je bila vložena popolna vloga.
Morda bi poklicali in vprašali.

Hvala, Daša

Ali bo nadomestilo nakazano danes in po kateri uri je praksa, da je na TRR?

Hvala za odgovor in lep dan

pozdravljeni.bila sem 1 leto zaposlena preko javnih del.pogodba se mi je iztekla konec leta 2012.prijavila sem se na zavod 11.1.2013. tam so mi rekli da mi 3 mesece pripada nadomestilo se 80% od plače.danes smo že 13.2 pa se nisem prejela odločbe.zanima me ali bo vseeno nakazilo ta mesec 15??

Pozdravljeni!

Pred dnevi sem govorila s svetovalko, ki je pojasnila, da bi nadomestilo moralo biti nakazano 28.2.2013, torej zadnji dan v mesecu, če prav razumem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close