Na koliko dni si umivate lase?
Jaz si jih zelo pogosto, na približno tri dni, štiri maksimalno. Imam tanke lase, ki se zelo hitro mastijo in po par dnevih zgledam obupno. Čeprav sem doma in upokojena, se z mastnimi lasmi počutim prav umazano. Včasih kakšen dan podaljšam tako, da si po glavi potrosim otroški puder in nato dobro razčešem z mokrim glavnikom.
Če se mi lasje ne bi tako mastili, jih bi umivala enkrat tedensko. Srečni ljudje, ki imajo lepe, goste lase. Njim se sploh ne vidi, da se jim lasje mastijo. Pa lep poletni dan vsem!
Čisto odvisno od potrebe, včasih vsak dan, sploh poleti, če grem na bazen ali sem na morju, večinoma 1 do 2x na teden, včasih, če ni druge možnosti, pa tudi samo na 14 dni. Ampak priznam, da se ob zadnjem ne počutim najbolje. Je pa dejansko odvisno od starosti in kvalitete las. Pa tudi dolžine seveda. Sama imam skoraj vedno zel kratke. Kot pubertetnica sem jih umivala vsak dan, kasneje manj. Tudi jaz imam tanke, se mi pa ne mastijo, prej obratno. Ni pravila. Umij, ko misliš da je potrebno, še bolje kakšen dan prej.
Imam zelo goste, ki se radi mastijo. Perem si jih na 3 dni. Včasih tudi na 4, ampak to je takrat ko sem doma in nikamor ne grem. Ali pa če uporabim suh šampon, ki mi doda kak dan ko sem v gužvi. Več kot to postane nevzdržno, ne samo da grdo zgleda, tudi srbet in smrdet začne. Ne vem kako lahko zdržijo ene punce po teden ali več, ne da bi si oprale lase…
vsak dan praktično sedaj poleti. lasje dolgi nekoliko cez ramena. kakšen dan “pogoljufam” s suhim šamponom za lase. Ko bo konec sezone pa bodo “zdržali” do drugega, včasih celo tri dni, se ve s pomočjo suhega pranja. Niti ni težava, saj se povečini posušijo naravno, brez sušilnika. pred leti sem poskušala razno razne “finte”, pa se ni obneslo: od tega, da “zdržiš” z mastnim lasiščem, ker naj bi se “navadilo”, da lojnice ne bi več izločale prekomerno, do spetih las, do uporabe raznoraznih nežnih šamponov. Meni ni pomagalo 0.
Imam zelo svetle lase, mastijo se mi ne, umivam si jih vsak dan ali na vsaka dva dneva. Prepogosto, vendar mi je všeč občutek sveže umitih las. K frizerju grem približno 1 x na dva meseca in čeprav si lase redno ‘mučim’ s keramičnim kodralnikom, so nepoškodovani in močni in ne morejo verjeti, kaj vse z njimi počnem.