Na morju in brez dotikov
Morska512, 20.07.2022 ob 22:12
Deset let sva skupaj. Meni je se vedno postaven, privlacen, ko ga pogledam, mi postane toplo. Se vedno mi je vsec.
Sama imam po dveh otrokih kaksno kilo viska, ampak sem postavna, skrbim zase, samozavestna, z dobro energijo. Dalec stran od zavaljene debeluhinje, ki se je zapustila do neprepoznavnosti.
Ampak on se me ne dotakne. Zivi mimo mene. Ne, ljubice nima. Pa zdaj, na morju, ko je gole koze in trenutkov, ki bi si jih lahko ukradla, več kot dovolj. Zvecer se zavali na kavč in drka netflix. Meni pa se para srce. Kaj ta ignoranca dela moji samozavesti, mojemu obcutku, da sem zenska, da sem vredna, da sem zazeljena, katastrofa.
Jaz tako živim že 15+ let.
Sedaj imam pa dovolj.
Verjemi, lahko se boš trudila še pa še, pa ga ne boš zbudila. Leta pa grejo.
Pozabi na to, da ga boš zbudila z lepo obleko. Stokrat probano, brez efekta.
Rajcanje preko mesenger ja na polno, kupovanje igračk, masaže take in onakve…na koncu je poskrbel za lastno praznjenje jajc, mene pa pustil brez orgazma.
Ne trudi se. Ni vredno. Ko enkrat moškemu več ni, mu več ni. Pa verjemi, da ne brska samo za net flixom. To samo tebi tako pokaže ko te pa ni zraven, je pa v ozadju marsikaj. Avanture.net mal poglej, tja se prijavi pod lažnim nickom, prav hitro ga boš ujela.
Ali pa sprejmi, da živiš v ekonomsko tehničnem zakonu, brez čustev in je to to.
Razne avanture izven veze so v takem primeru najmanjši problem. Najmanjši zato, ker so posledica in ne vzrok problema.
Problem je, ker partner ni v stiku sam s sabo in ni sprijaznjen z lastno seksualnostjo. Torej z lastnimi čustvi, potrebami, vzgibi in fantazijami. Še večji problem pa je, ker je veliko vprašanje, če si v takem stiku sploh želi biti. V tem primeru bi se namreč moral poglobiti globoko vase, kar pa je za večino utopija, saj je na začetku strašljivo.
Moj nasvet je, da ga nekako poizkusite “izzvati” in izvedeti, če in kaj si v tej smeri res želi narediti. Pri tem uporabljajte čim manj agresije, jeze ali ultimatov. Ko je človeka enkrat strah, boste z dodatnim strahom namreč dosegli le dvoje:
– še večji upor
– ali pa bo naredil kar želite, vendar pod vzvodom strahu, da ga boste zapustili. V tem primeru seveda ne boste vedeli, kaj si on resnično želi in vam lahko da.
Če si želite odnos rešiti vam je že nekdo zgoraj odlično svetoval: delajte na sebi in si izpolnjujte želje, ki jih imate – čim večkrat. A brez provokacij, da bi delali to kontra njemu ali zaradi njega. Načnite temo, ko bo dobre volje, če je potrebno večkrat, a vsakič empatično in nežno.
Žal življenje ni fer. Če tega ne zmorete, ne želite ali nimate potrpljenja za gradnjo vajinega odnosa vas ne more nihče obsojati. V tem primeru je morda bolje, da gresta vsak sebi. Zavedajte pa se, da se vam bo vzorec lahko tudi v naslednjem odnosu lahko ponovil. Tudi vi ste namreč del tega odnosa in tudi vi imate marsikaj za narediti na sebi.