Na pogrebu je objel svojo bivšo
Malo sem bila ljubosumna, 30.03.2023 ob 11:09
Partnerjevi bivši je umrl oče, torej njegov bivši tast. Tu nimam nič proti, da je šel na pogreb. Sta bila kar nekaj let družina in dobro sta se razumela. Jaz sem ga spremila na pogreb, čeprav se ga sprva nisem nameravala udeležiti, saj sem pokojnika poznala samo na videz. Nato me je partner prosil in sem šla. Ob izreku sožalja svoji bivši pa me je zmotil njun objem, ki pa ni trajal kratek čas. Na ramenih se mu je zjokala. Objeta sta bila okoli minute, jaz sem se pa prav trapasto počutila tam zraven. Ko sem ji pa jaz izrekla sožalje, pa (po pričakovanjih) samo roka in hvala. To me sicer ne moti. Ne gre mi pa iz glave ta njun čustven objem. Priznam, da sem bila malo ljubosumna. Izgledalo je, kot da še vedno nekaj čuti do njega in da ji je samo on lahko bil v uteho. Glede na okoliščine (pogreb pa to) pa si po drugi strani govorim, da to moje ljubosumje ni na mestu in da si objem preveč jemljem k srcu. Ne vem, ali naj partnerju to omenim ali naj zadržim zase. Saj niti sama ne vem, ali je to ljubosumje sploh na mestu in morda pretiravam.
Ne vem zakaj si sploh šla na pogreb. Tudi mene bi tak dolg objem zmotil, pa ne da bi bila ljubosumna ampak ne bi se dobro počutila, saj bi videla, da je med njima še vedno neka čustvena povezanost, ki se ni prekinila. Rekla mu ne bi ničesar, ker bi grdo izpadla v njegovih očeh, to bi bila točka plusa za bivšo.
No no, 30.03.2023 ob 11:48
A se da človeku, ki je odprl temo in v kateri iskreno spregovori o svojih občutkih, lepo odgovorit, brez da bi ga obsojali, mu moralizirali in ga sesuvali?
Kaj vam pomaga vaš pametni “prav”, če so vaši odgovori strupeni.
Resnica ni vedno prijetna. Žal.
glupe hladne ženske, puhli odgovori.
Na pogrebu delat sceno zaradi objema. halooo saj pa smo ljudje s čustvi. bivši je za marsikoga bivši, če pa ob smrti deli objem pa nič ne pomen. si ga ne delimo. pa dejstvi si že v betico memorirat BIVŠI JE DEL TVOJEGA ŽIVLJENJA! BIL. ta objem je samo znak spoštovanja, manirlih.
Jooooj, iz česa vse ljudje ne delate cirkusa. Vaš partner je bil del življenja bivše partnerke in tudi njenega pokojnega očeta. Kljub temu, da sta ona dva šla narazen in ste vi z njim začeli novo pot, še ne pomeni, da se je med njima prekinila tudi preteklost. Ni se. Čustveno ja. Energetsko pa ne.
Tudi sama sem objela bivšega vpričo njegove žene, ko mu je umrl oče, pa njegovo mamo, pa njegovo sestro in pokojnikove sestre. In. Na pogreb nisem šla za to, ker bi morala it, ampak zaradi spoštovanja do pokojnika, ki je bil enkrat moj tast in njegova družina tudi moja.
Madona, eni pa res najdete probleme tam, kjer jih ni in si komplicirate življenje po nepotrebnem 🙄
Danes sarkastična, 30.03.2023 ob 12:11
Sem jaz edina, ki pusti preteklost za seboj? Sem edina, ki spoštuje svojega partnerja s tem da pusti bivše na miru in v preteklosti kamor spadajo?
Nisi del več njihovega življenja in konec. Greš pač svečko prižgat pokojnemu čez nekaj dni, če misliš, da bi mu pot v nebesa lažja. Zakaj ne greste na njihove poroke, rojstva otrok? Zakaj ne bi hodili skupaj na izlete in še malo posvingali? Saj konec koncev, tukaj niso čustva vpletena. Zakaj bi si delili samo žalost, dajmo si še srečo, a ne? Saj smo pa ja zreli in odrasli ljudje.
Edini pametni odgovor.
Vzeli ste nekoga s prtjago. In tega se dobro zavedate. Le sprejeti se morate. Tako pac je. Ko vzames nekoga, ki ze ima otroke, jih ne mores kar izbrisati, tudi njegove bivse ne ipd. Tule pa je imel ocitno lepo vezo, ki je bogve zakaj razpadla. In se mu ni muka spominjati, saj prenasa ter ohranja stike se danes. Ce ste bili razlog za razhod vi, ja, to se je za sekirati. Ker ce je varal, bo varal se kdaj.
avtorica teme je ok…, ona ni hotela it…, tip jo je prosil naj gre z njim.., jebeš ljudi, ki nimajo občutka, kaj se lahko zgodi na takem dogodku, ko objame bivšo, pač čustva novega partnerja..
jst nove ženske ne bi s sabo pripeljal na kraj, kje bi predvideval, da bi srečal bivšo.., ker kakor koli obračaš in obrneš, preprosto ne moreš, da novo partnerico ne spraviš v neugoden položaj.., v tem objemu se je obema dogajalo.., tip ni takrat razmišljal o partnerici, ki je stala blizu njega…, ona je doživljala sekunde objema kot ure… in videla, da vsi gledajo v njo, ki so bili na sceni..
tip bi moral sam na mesto dogodka..
kar ne vidiš, ne boli…