Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek na pomoč – drevesna smola na avtu

na pomoč – drevesna smola na avtu

Včeraj pustila avto pod drevesom ob vznožju Rožnika. Pogled danes zjutraj – za zjokat. Ima kdo izkušnje, s čim, kako odstraniti? Pliz help!!!

Odstrani se z jedilnim oljem

WD 40

LP, mali slonček.
nova
Uredništvo priporoča

mi smo odstranili cca. 1 cm velike madeže smole z Megglio čistilom, na naši srebno metalic barvi avta čistilo ni puščalo kakšnih “posledic”, vseeno pa je treba poskusiti probno previdno na enem madežu.

Definitivno z jedilnim oljem, nato pa olje opereš z čistilom.

LP Helper

Najbolj varno (in z več truda) boste smolo odstranili z avta z jedilnim oljem.
Novejši avti,imajo barve na vodni osnovi, kar pomeni, da jih boste z WD40 zagotovo poškodovali – če ne drugega, sigurno zgornjo plast laka.

Za “agresivni” Meglio je pa tako, na metalik barvi lahko da se ne pozna, na navadni pa bo barva sigurno zbledela in bo potrebno še poliranje.

Lep pozdrav

mi tudi, in na našem mišje sive metal barve tudi ni posledic. smo pa gor imeli mediteranski bor.

Imam srebrnega 3 leta starega Megana in se ga s čim agresivnim res ne bi upala napasti – tole olje se mi super sliši, samo če bo res kaj pomagalo??? Sem se pa pozanimala, če ti ga spolirajo v kakšni ročni avtopralnici – cena je od 90 – 130€…

kako bi ti pa ga polirali? našega se ne bi dalo, ker so bili gor kupčki smole. smola pač, ugodnost parkiranja pod borovjem na morju je pač pustila posledice. in imamo nekaj mesecev starega terenca.

fleksarca, pa gasa

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ni kupčkov, je samo petnajstisočmilijonov rjavih pikic in flekcev, ampak so zelo konkretno zažrti, ker z mokrim robčkom nisem uspela nič naredit 🙁

navadno jedilno olje dela čudeže. takoj stopi smolo in ne poškoduje laka.

moška kolonjska in vatka in pucaj, preverjeno je to najbolsje, imamo res ornk -drag…avto, torej ves da si ga ne bom upala pucat kar z ne vem čim, to nam je na morju svetoval en gospod in smo probal in res je šla smola borovca dol in nič pustila flekov.

Moj pa dela z alkoholom, saj je verjetno podobno kot kolonjska. Bomo pa sprobali še z oljem.

New Report

Close