NA POMOC – grozni lasje!! Ima se kdo tako tanke?
Zdravo,
zanima me, katere izdelke uporabljate tiste, ki imate izredno tanke lase? Se posebej me zanimajo izdelki za navlazitev las.
Sama imam izredno tanke in redke lase, nagnjene k suhim konicam in mastnemu lasiscu, dolzine nekje 5 cm pod rameni..
Sama uporabljam olaplex, kokosov balzam, olje za lase, grow me sampon od Watermansa, obcasno tudi fitoval sampon za poskodovane lase. Redno hodim na barvanje k frizerki ki uporablja olaplex (barvam se na blond), hodim na razne nege in redna strizenja. Tako da lahko bi rekla, da za svoje lase poskusam maksimalno skrbeti, namrec jih tudi ne likam niti ne kodram. Ampak vseeno imam katastrofalne, s temi izdelki pa lahko recem da situacijo zgolj ublazim. Vsekakor nekaj pomagajo, ker brez tega bi imela brez strizenja ze zelo kratke lase in strenaste.
Sedaj se nisem barvala ze od februarja, sem cas ko sem bila zaradi nastale situacije doma izkoristila za “dat lasem mir in cas, da pridejo k sebi”. Zgodilo se mi je pa to, da se mi je odspredaj odlomil pramen las in nastal frufru! In sedaj ne vem vec kaj narediti, obupana sem totalno.
Vglavnem, ker mi razni nasveti od dolgolask in tistih ki imajo mocne “grive” ne pridejo v upostev – namrec moji lasje so pretanki injih ne sme nic obtezit, ce ne se hitro mastijo- prosim vse tiste, ki so v istem smornu (zelo tanki lasje), ce imajo kaksen nasvet.
Nehaj z barvanjem!
Imam goste, debele, mocne, skodrane in suhe lase, prej sem strigla konice na pol leta, tudi ce jih nisem, se ni poznalo, lep las, zdaj se pa barvam skoraj 2 leti, pobarvala sem se tocno 4x v tem casu, pa to ni vec isti las, strizem se na 3 mesece, na otip je pa las sicer se vedno mocan, a ni to to, skrepan je, ce si ne namazem olja po pranju. Pa sem se pobarvala samo 4x!
Preveč svinjarije na glavo zmečeš. Lase imaš tanke in barvanje ti jih še dodatno tanjša, ampak razumem da se barvaš, da ne hodiš naokoli s kakšno mišje sivo-rjavo barvo ali celo sivo. Torej barvanje ostane.
Imaš mastno lasišče in ti še dodatno mastiš z raznimi olji, ki so namenjena tistim, ki imajo močne, suhe, trde lase. Takih ti nimaš in olja ti jih samo mastijo, sploh pri lasišču. Čudno da ti frizerka ne zna svetovati primerne kozmetike za lase.
Na tvojem mestu bi najprej poskrbela za lasišče, torej nobenih olj. Ko si umiješ glavo, uporabljaj navaden dober šampon, regenerator si daj na konice in malo po dolžini las ter pazi, da ne na lasišče. Izogibaj se regeneratorjev za “poškodovane lase”, ti niso namenjeni takim, ki imate tanke lase, (ker jih obtežijo in obenem preveč namastijo), ampak tistim s suho grivo.
Čimbolj nevtralno kozmetiko torej.
Jaz imam zelo tanke lase. Mastno lasišče, suhe konice (če jih ne perem redno).
Lase umivam skoraj vsak dan (5-6xtedensko). Z nežnim šamponom. Namesto regeneratorja uporabljam masko ob pranju. Ne za suhe lase, ker to ti čist obteži. Olje dam na konice preden grem lase prat, ne potem, ker jih totalno zlepi in obteži. Lase imam do sredine hrbta, se ne lomijo. Tanki bodo pa vedno :). Aja, barvam se pa ne. Na srečo pri 38ih nimam še nič sivih.
Kot so ti že predhodnice rekle: čimmanj svinjarije na lase!
Sama imam tanke lase in zelo temnoblond barve. Dvakrat na leto mi frizerka naredi svetle pramene. Sprijaznila sem se s kratko frizuro, ker edino tako lahko ohranim kolikor toliko soliden izgled. Daljši lasje so težki in se prilepijo h glavi, kar zgleda zelo neurejeno. Zdresirala sem se, da si jih operem cca enkrat tedensko, v skrajnem primeru dvakrat. Večkrat si naredim masko z oljčnim oljem, limono in jajcem.
Tankolaske se moramo sprijazniti, da smo reve z lasmi. Bolj kot jih mučimo s preparati, slabši so.
Katere sampone oziroma izdelke pa uporabljate? In ali so vam ok?
Jaz Grow Me od Watermansa (vcasih dam kot prvo “pranje” Fitoval sampon-po nasvetu frizerke, da mi ta opere lase, da lahko Watermans ucinkuje) in dam na koncu balzam za lase -garnier fructis coconut water conditioner, ki ga pustim delovat nekaj minut. Meni se zdi ok kombinacija, ampak ocitno ni. Pred susenjem las pa dodam olje, katerega zal po vasih predlogih ne smem izpustit, ker so moji lasje drugace popolnoma izsuseni.
Jaz sem pred leti bil v neki lekarni, kjer sem si lahko pogledal kako imam zamaščene lase. Tista gospa mi je predlagala en šapon, ki se ga kupi samo v lekarni. Pomagal mi je kakšne pol leta, potem je bilo spet vse po starem.
Zadevo sem reševal tako, da sem nakupil ogromno raznih šamponov, ki se jih dobi v vsaki trgovini. Na koncu sem opazil, da mi je samo Adidasov šampon zelo pomagal – mislim, da sem ga kupil v Müllerju. Ampak tudi tisti mi po kakšnih dveh letih več ni pomagal veliko.
Imam isto zelo tanke lase in mastno lasišče. Če gledam po sebi, kar koli sem naredil, mi nič ni pomagalo do danes. Nekateri so delovali nekaj tednov, mesecev ali pa leto, ampak potem se je vse pojavilo nazaj.
Jaz imam tudi tanke lase, na koncu se hitro cepijo, so temno blond po naravi. Barvam si jih na en odtenek svetleje, da nimam lih tiste mišje barve.
Zdaj že par let pa uporabljam šampon: PRECIOUS ARGAN šampon REPAIR, 500 ML (kupim v mullerju) in nič drugega. S tem šamponom si lase lahko umivam na nekje 5-6 dni, prej pa sem imela že po 3 dneh celo katastrofo od mastnosti. Lasje pa so po umivanju lepi, lahki, prijetni na otip.
Morda poskusi.
In pa… tankolaske pač ne bomo nikoli imele dolge lase. Meni zrastejo max do ramen, naprej pa ne, če pa še tako čakam. So enostavno prekrhki in se prej odlomijo kot da bi zrasli prek. Jaz jih imam torej do ramen in tako je.
Ne vem iz kje je prišlo to olje pred toplotno obdelavo las, ampak po kakšni logiki? To prav cvrete svoje lase. Ni čudno da se lomijo.
Za zaščito pred toploto imaš za to namenjene spreje.
Probaj enkrat z oljem pred pranjem. Samo na konice. Potem opereš lasišče (ne lase, ampak lasišče) in daš lahko masko na konice isto kot šampon. Garantiram da ne bodo kot slama.
Pa ko jih sušiš jih suši z krtačo (okroglo). Ne kar tako brez vsega, ker to jih lepo zgladi in izgledajo lepše in ne čisto polomljeni. Pa na nizki temperaturi, ker tanki lasje ne prenašajo visokih temperatur.
Pa če slučajno drgneš/sušiš lase z brisačo prenehaj s tem. To jih nenormalno lomi. Kupi si tisto iz mikrofibre v katero zaviješ lase (jih napol posuši). Jaz imam tudi svileno prevleko za blazino za spanje. Tudi zelo vidna razlika (ker ne vleče vlage iz las in kože). Se dobijo poceni na amazonu.
Da si zboljsas kvaliteto las je treba vložiti kar nekaj dela v to. In deluje, če si dosledna.
1. Ricinusovo olje, zgolj masaža skalpa, pustiš dve uri, speres, 1 X tedensko
2. Kokosovo olje, isti postopek
3. Omega 3
4. Mleto neoluščeno proso, zvrhana velika žlica na dan.
5. Riževa voda z grenivko, vtipkaj v youtube rice water imaš recept in kako uporabiti.
6. Pregled ščitničnih hormonov
Mogoče ti kaj od tega pomaga – slišala sem pozitivne stvari, nisem pa še preizkusila zadeve. Ampak glede na sestavine bi to lahko bilo to.
Ricinusovo olje, olivno olje, jojoba olje, kokosovo olje, mandljevo olje, vitamin E.
https://didicares.net/izdelek/100ml-olje-za-lase-didi-cares/
moj nasvet, 25.05.2020 ob 21:25
Veš kaj še probaj, brezbarvno ali barvno kano. Je priporočljiva za tanke lase, ker naredi film na njih in so manj tanki, lepše izgledajo. Poguglaj o kani in tankih laseh. Kaj misliš?
Jaz sem kano Radico uporabljala nekaj let, pa so se mi lasje stanjšali. Zdaj sem na normalni barvi in so spet normalno gosti.