Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na pomoč: WC skoljka ki ne šprica nazaj!

Na pomoč: WC skoljka ki ne šprica nazaj!

Prenavljamo kopalnico in sem pred veliko dilemo: Katero WC školjko izbrati?
Školjka mora biti viseča. Estetika mi ni preveč pomembna, najbolj važno je da WC ne šprica med kakanjem.

Torej:
Katero WC skoljko priporočate da ti voda ne šprica v rit?
Hvaležen bom tudi če mi kak model iz enakega razloga odsvetujete?

Hvala za pomoč!

Vodo spuščaš med kakanjem?

hahahahaha :))), si me nasmejal, ja špricne ti vsaka, če je blato zajetnega obsega, ti pa lahko povem kako se temu ogneš, preden spustiš, vrži notri malo wc papirja.
Aja pa morda tisit ta nizki wcji ne špricajo, nimajo tako velikega padca :)))

Ja to bi rešilo problem!
Ampak malo je treba tudi na ekologijo mislit:)

Šalo na stran: Problem nastane če kakec šrbunkne direktno v vodo. In bolj ko gledam ponudbo wc školjk, bolj se mi zdi da imajo vse današnje školjke ta problem. 🙁

Ja sem že zasledil to rešitev, ampak tudi to je malo neekolosko. Pa roko na srce, včasih niti časa nimaš za kaj to 🙂

Enostavno.
Obstajata dva tipa školjk:
1. Tiefen – potopna
2. Flach – ravno dno.

Št. 2 reši problem

Pa kaj, če ti špricne v rit – si jo tako vsaj umiješ brez stroškov. Še prej malo detergenta, WC račka …

Se strinjam, ampak kolikor sem do zdaj preveril po trgovinah, teh ni ravno veliko v ponudbi

Tako da iščem varijanto 1. (Tiefen) z ravno pravim naklonom da kakec zdrsne v vodo brez špricanj
Ima mogoče kdo izkušnje z naslednjimi modeli:
Dolomiti Garda?
Dolomiti Mirto?

Jaz sem 2 leti nazaj prenavljala kopalnico in imam sanitarno keramiko Globo. Moja školjka nič ne šprica nazaj, čeprav moram priznati, da ob nakupu se nisem spomnila paziti na to in sem po sreči naletela na tako, da je ok.

še link
http://www.ceramicaglobo.com/[/url]

Pa tudi estetsko so zelo lepe oblike.

Super, mogoče veš kateri model školjke imaš?

Po imenu se žal ne spomnim točno, bi mogla res pogledat v zapiske, ampak meni se zdi, da je tale
http://www.ceramicaglobo.com/ceramica_globo_uk.html

Imajo pa ta model tudi v viseči izvedbi, sem najprej hotela visečo, pa bi mi ene stvari pri prenovi tal zakompliciralo in podražilo, zato nisem.

lp

sory, ni prilepilo tapravega linka, no, uglavenm na produktih greš na linijo CONCEPT.

Tiste tvoje špric školjke zo bolj za hotele…

Školjka doma, mora imeti ravno dno, saj bi moral vsak po sranju “eno oko baciti na govno”,
da že opazi in ve kakšen drek je nasral (možnost notranje krvavitve, neprebavljeni deli prehrane, kompaktnost dreka in podobno, konsistenca, sluz, kri-hemeroidi )

Joj kako ste gnjusni, Kako vam take gravžarije sploh padejo na pamet??? Mi je kar žal, da sem odprla to temo, ker mi gre kar na bruhanje.

Kaj pa je tu nagnusnega? Saj pa avstrijci in nemci večinoma imajo zmontirane takšne školjke. Vitez ima prav, najprej je zdravje. Se sčasoma že navadiš.

Gnjusno??
ha ha ha….Kako pa šiptarji kakate? ;)))

Gnjusno??
ha ha ha….Kako pa šiptarji kakate? ;)))[/quote]

Ja čepijo ane?

Drugač pa ni nič narobe, če ti špricne na rit. Si sprazniš črevo in ti avtomatsko anus opere, bideja sploh ne rabiš.

Nekateri pa želijo, da jih wc školjka pošprica s toplo vodo in tudi posuši..
http://www.tooaleta.si/whatisawash

Še zanimiv video o digitalnem bideju na običajni wc školjki v slovenščini:
https://youtu.be/CL_FgIK9yVM
Z daljincem se špricanje tudi izklopi..

Pa sej to je zdaj v akciji v Bauhausu, sem gledala, ko sem ograjo kupovala 🙂

Naše telo je tudi mišljeno, da kaka čepe. Nikakor tisti spodnji organi niso bili mišljeni, da bi kakali tako, da pol ure sedijo na sekretu in berejo časopis (po novem pa tolčejo po mobilnem telefonu).

Zadnjič je bila reklama od Bauhausa. Tam imajo školjko, ki ti opere rit, ti jo posuši, pogreje in tudi pomasira. Stala je nekaj manj kot 400 EUR. Drugače pa, jst velikokrat kakam, ampak nobena školjka mi ne šplakunca v rit. Če kupiš tako, imaš v bistvu srečo.

Naše telo je tudi mišljeno, da kaka čepe. Nikakor tisti spodnji organi niso bili mišljeni, da bi kakali tako, da pol ure sedijo na sekretu in berejo časopis (po novem pa tolčejo po mobilnem telefonu).[/quote]

Se strinjam. V bistvu je to znamenje zaprtja. In ni ena ura nazaj ko sem na TV prodaji videla, da prodajajo eno pručko, ki ti pomaga “oponašati” čepeč položaj.

SImpl rešitev: nobena voda iz školjke ti ne bo šricnila nazaj v zadnjične odprtine, če boš predno spustiš klobaso dala čez kotano z vodo en trak prepognjenega wc papirja…. Deluje, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} . Najprej oduriniraj, nato položi papir, potem pa še spusti klobaso ali bobke. Guala.

Drugače pa: TOTO školjke so the best. japonska tehnologija in tornado sistem izpiranja, pa so – brez zgornjega zavihanega roba pod pokrovom so, kar je odlično za pucanje in nenabiranje plesni, vodnega kamna in bakterij, ker ni roba, imajo ionski premaz, kar preprečuje nabiranje umazanije in vodnega kamna…).
http://www.tooaleta.si/toto/funkcije-wc-skoljk/

Pri nas so abosultno predrage, preveri nemški, britanski in italijanski Amazon -mi smo kupili 2 kosa predlani preko britanskega Amazona, v skupnem znesku ( 2 viseči školjki in 2 pokrova) je bilo skoraj 700 eur ceneje, kot če bi kupovali v SLoveniji, popolnoma isti model 🙂

kar izbruhaj – saj potem je bolje 🙂

Jebat ga – tudi mene motijo ti glupi patenti kotanj z vodo v sekretih, če spusitš ali bobke ali pa ne dovolj dolgo klobaso, da ko se dotakne vode, da še leze ven, pa da šricne nazaj…

Zato vedno, ko grem na javni wc: potegnem najprej vodo, da je noter sveža, naštimam čez to luknjo mal wc papirja, da ni videt vode ( kopreno naredim) in klobasca pade na papir in nič ne štrbunkne! Jupi!

New Report

Close