Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na pomoč – ženske prosim pomagajte z nasveti

Na pomoč – ženske prosim pomagajte z nasveti

Stara sem 51 let. Danes je 15. dan od prvega dne zadnje menstruacije, ki je bila srednje močna. Zadnje štiri dni sem bila tudi pod izjemnim pritiskom.
Pred dvema urama sem šla lulat in ko sem se obrisala sem opazila na papirju zelo gosto temno krvavo sluz.

V trenutku šoka nisem mogla oceniti ali bi to lahko bila sluz iz sečnice (kar kaže lahko na rak mehurja) ali iz nožnice?
V kolikor je iz nožnice je 15.dan veliko prezgodaj.

Ker sem napeta ne morem razmišljati razsodno:

1. Ali bi lahko gosta krvava sluz prišla iz sečnice?

2. Ali je vmesna krvavitev, 15. dan po M lahko nekaj nenevarnega, če si v klimakteriju? Nihanje hormonov?
Po 2 urah se mi ni več pojavila kri, ne v urinu in ne v sluzu, kot da ni nič.

Ker sem na robu ‘pameti’  vas lepo naprošam, če mi kot “prva pomoč” poveste svoje izkušnje oz. vaše mnenje.

Lp.

To se dogaja ženskam glede na tvoja leta in sploh ce si pod stresom. Ce se bo vec kot 2x ponovilo pa bi mogoce obiskala gin.

pomoje ne bi bila sluz iz sečnice ampak bi videla samo kri v urinu oz.na wc papirju.
če je sluz bi jaz rekla da je iz nožnice

Pri teh letih dmse ti tud malo drugače izlušči, pa kaj prej. Hormoni, stres, pa verjetno boš prešla v pred meno.

Na naslednjem pregledu naj ginekolog preveri, ali imaš miome ali polipe in ven z njimi.
Ni nevarno in ne boš umrla, normalno je to. Brez panike.

A je sluz imela neprijeten vonj? Če je bila relativno brez neprijetnega vonja, se je samo kak del zaostale sluznice iz maternice odluščil, nič takega

Ali bi bilo možno, da je od stresa oz. celo, da bi bila OVILACIJA?

Imam miome in jemljem konopljiko za uravnavanje hormonov in še en dodatek za zniževanje estrogena. Mogoče je to tudi posledica uravnavanja hormonov?

Prejšnji cikel sem imela dva rjava fleka na hlačkah – 18. in 19. dan, potem pa menstruacijo čez 24 dni, torej na 54. dan ciklusa.

Mene bo to obdobje klimakterija pripeljalo na rob obupa. Vse zmešano glede menstrualnega ciklusa, čustvena nihanja, bolečine v sklepih, nerazumevanje v družini …. Težko mi je in na stara leta postajam še hipohondrična. Obup.

Odgovor na objavo uporabnika
Mena & co, 05.05.2025 ob 16:21

Na naslednjem pregledu naj ginekolog preveri, ali imaš miome ali polipe in ven z njimi.
Ni nevarno in ne boš umrla, normalno je to. Brez panike.

A je sluz imela neprijeten vonj? Če je bila relativno brez neprijetnega vonja, se je samo kak del zaostale sluznice iz maternice odluščil, nič takega

Sluz je bila brez vonja, a zelo gosta. Med dvema M nimam nobenih izcedkov, neprijetnega vonja ali bolečin.

Anonimno 4690, 05.05.2025 ob 16:33

Sluz je bila brez vonja, a zelo gosta. Med dvema M nimam nobenih izcedkov, neprijetnega vonja ali bolečin.

Torej je vse v redu. Se dogaja ob  ovulaciji, da se nekaj sluznice odlušči in izloči. Normalno in naravno. Če se bo ponavljalo, so pa miomi. Niso nevarni, samo nadležni.

Obišči ginekologa, lahko ni nič, lahko je rak,… Isto je bilo pri moji hčeri, bil je rak jajčnikov. Kasnej uspešno ozdravljen, ker je bil to prvi in edini znak.

anonimnica566, 05.05.2025 ob 16:39

Obišči ginekologa, lahko ni nič, lahko je rak,… Isto je bilo pri moji hčeri, bil je rak jajčnikov. Kasnej uspešno ozdravljen, ker je bil to prvi in edini znak.

a res?  tvoji hči je imela kri v sluzu in potem so ji diagnosticirali raka jajčnikov. zanimivo. v večini imajo ženske bolečine v trebuhu in prebavne težave. si 100 % da ni bilo kaj drugega, ker to je zelo netipičen znak.

100% sem ja, zakaj? Nobenih bolečin v trebuhu, nobenih prebavnih težav, samo krvava sluz, kot en čep, takrat ko ni bilo menstruacije. Sledila je operacija, potem cikel za odvzem jajčec iz zdravega jajčnika, potem 6 ciklov kemoterapije in še ena operacija za odvzem drugega jajčnika, po osmih mesecih je končala z zdravljenjem. Kontrole na pol leta, potem na eno leto in sedaj po več kot desetih letih ima samo še kontrolo pri svojem ginekologu.

Anonimno 4690, 05.05.2025 ob 16:30

Mene bo to obdobje klimakterija pripeljalo na rob obupa. Vse zmešano glede menstrualnega ciklusa, čustvena nihanja, bolečine v sklepih, nerazumevanje v družini …. Težko mi je in na stara leta postajam še hipohondrična. Obup.

Malo se umiri in razmisli. Po tvoje so bili torej tudi mozolji in mastni lasje ter neredna menstruacija v puberteti znaki bolezni? No, isto je.
Nehaj biti hipohonder in bodi vesela, da se kmalu znebiš menstruacij.
Zdaj boš šele začela živeti!

Zrihtaj si bioidentične hormone, ali pa vsaj progesteronsko kremo. Zdaj imaš zmešnjavo zaradi hormonov, verjetno je estrogena preveč. Greš v Synlab in ti pogledajo hormone. Preveri še d vitamin itd. To je vse lahko rešljivo, samo ne obupovat in se sekirat. Dve zelo dobri zdravnici imata ambulanto Juna, kjer se ti res posvetijo. Je pa samoplačniško.

Anonimn0234, 05.05.2025 ob 17:38

Zrihtaj si bioidentične hormone, ali pa vsaj progesteronsko kremo. Zdaj imaš zmešnjavo zaradi hormonov, verjetno je estrogena preveč. Greš v Synlab in ti pogledajo hormone. Preveri še d vitamin itd. To je vse lahko rešljivo, samo ne obupovat in se sekirat. Dve zelo dobri zdravnici imata ambulanto Juna, kjer se ti res posvetijo. Je pa samoplačniško.

Hvala, nekaj takega že dolgo iščem, a mi očitno prej ni bilo dano, da pridem do take ginekologinje.

Iz srca NAJLEPŠA HVALA. 🙏🌈❤️

Jaz sem deset let mlajša od tebe, in sem imela podobne oz. identične znake pred 5, 6 leti. Sem mislila sprva, da je ovulacija. In ja, tudi mene je na wcju skoraj kap, ko sem šla lulat. Potem je bilo kakšen mesec vse ok, pa potem spet 14, 15 dan rahle krvavitve, včasih samo nekaj ur. No, izkazalo se je, da je bil polip, ki si mi ga odstranili in od takrat dalje vse bp. Neumnica, ker nisem šla takoj, ampak sem kar vlekla par mesecev, pa si rekla, da je stres, pa hormoni, pa tisoč izgovorov. Me je bilo strah na smrt. Tako da kar pogumno do ginekologa.

Polipi, 05.05.2025 ob 18:04

Jaz sem deset let mlajša od tebe, in sem imela podobne oz. identične znake pred 5, 6 leti. Sem mislila sprva, da je ovulacija. In ja, tudi mene je na wcju skoraj kap, ko sem šla lulat. Potem je bilo kakšen mesec vse ok, pa potem spet 14, 15 dan rahle krvavitve, včasih samo nekaj ur. No, izkazalo se je, da je bil polip, ki si mi ga odstranili in od takrat dalje vse bp. Neumnica, ker nisem šla takoj, ampak sem kar vlekla par mesecev, pa si rekla, da je stres, pa hormoni, pa tisoč izgovorov. Me je bilo strah na smrt. Tako da kar pogumno do ginekologa.

Koliko mesecev se je tebi to vleklo? Meni se drugi mesec. Polipi so benigne rašče, tako kot miomi in niso nevarni, kajne?

brina940, 05.05.2025 ob 16:13

pomoje ne bi bila sluz iz sečnice ampak bi videla samo kri v urinu oz.na wc papirju.
če je sluz bi jaz rekla da je iz nožnice

Se strinjam. Gosta sluz ne more priti iz tiste majhne luknjice – sečnice. Če bi bila iz sečnice bi bila nežno rdeča ali roza barva na papirju. Do krvavitev iz maternice la pride zaradi nihanja hormonov v predmeni. Po mojem mnenju, če ni prepogosto ni pannike, sploh če imaš miome, ki dražijo maternico, se to zna zgoditi.

v času klimakterija se ti vse zmeša. Menza na 14dni ali nič menze po več mesecev, hormonska nihanja, teža gor, razpoloženjska nihanja, okus se ti spremeni. Prav tako se spremeni struktura las in nohtov, gube se začnejo bolj rezati v kožo, koža uplahne, izgubljaš mišično maso. O nespečnosti in utrujenosti bi lahko pisali knjige.

Mislim, da prihajaš v meno in se boš počasi poslovila od menstruacije. Brez panike! V tem obdobju nastopi prava zmešnjava, menstruacija dvakrat mesečno, potem je nekaj mesecev ni, pa spet pride, pa traja 14 dni. Nikoli ne veš, kaj te bo doletelo. Če pa krvaviš več kot 8 dni, je treba iti h zdravniku.

nekoč in danes, 06.05.2025 ob 13:38

Mislim, da prihajaš v meno in se boš počasi poslovila od menstruacije. Brez panike! V tem obdobju nastopi prava zmešnjava, menstruacija dvakrat mesečno, potem je nekaj mesecev ni, pa spet pride, pa traja 14 dni. Nikoli ne veš, kaj te bo doletelo. Če pa krvaviš več kot 8 dni, je treba iti h zdravniku.

Potem je tudi rahlo krvava sluz (2 dni), ki se  pojavi ob lulanju, ko se obrišeš z wc papirjem nekaj normalnega?

****, 06.05.2025 ob 19:31

Potem je tudi rahlo krvava sluz (2 dni), ki se  pojavi ob lulanju, ko se obrišeš z wc papirjem nekaj normalnega?

To bi pa ja lahko vedela, da je ovulacija. 😉

New Report

Close