Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na referendumu ZA

Na referendumu ZA

Stari zakon:

– dodatki se dedujejo

– ni točno določeno kdo in zakaj dobi

– skrit seznam prejemnikov

Novi zakon:

– dodatki prenehajo s smrtjo umetnika

– določena pravila kdo je upravičen

– javen seznam prejemnikov

Pametnemu je to dovolj da glasuje ZA novi zakon!

Jaz sem proti. Tega referenduma nikakor ne bom zamudila.

Hvala za razlago. Po prebranem, se mi ne zdi neki ful pomemben zakon… Nimam volje it glasovati. Tako eno kot drugo, se mi sliši sprejemljivo.

Same neumnosti in sami neumneži.

Kdo pa je umetnik? Mar ni človek, ki ima navadno rit? Če je človek, ki ima navadno rit, čemu potem zanj posebna pravila? Mar on ne serje, ne pije in ne je? Mar samo on serje, pije in je? Čemu njim namišljenim neka posebna pravila?

Mar čistilka, ki pobriše DREK za vami ni storila nekaj, da vam je prostor lepši na pogled, kot nekdo drug, ki je stavbo zarisal drugače, da človeku pogled nanjo daje lep? 

Boste za čistilke tudi šli na referendume in referendume prirejali, da bodo imele dodatke, ko vaše dreke čistijo, da vam v nos ne smrdijo in pogledu človeškemu lepoto ploščic, ki jih je pečar položil in svojo umetnost izkazal ne spregledate?

Odgovor na objavo uporabnika
Franka, 07.05.2025 ob 16:59

Jaz sem proti. Tega referenduma nikakor ne bom zamudila.

Argumenti ? Razlogi ? Utemeljitev ?

če ti danes ni jasno , potlej je bolje da ostaneš  doma, je Golob dobro prebral svoje ovce, zato pa je tudi predlagal da bojkotirate, pretežka tema za povprečnega bedaka..

Bojim pa se da so mu jih volkovi precej pojedli, nima jih namreč več 400 000…

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 07.05.2025 ob 17:19

če ti danes ni jasno , potlej je bolje da ostaneš  doma, je Golob dobro prebral svoje ovce, zato pa je tudi predlagal da bojkotirate, pretežka tema za povprečnega bedaka..

Bojim pa se da so mu jih volkovi precej pojedli, nima jih namreč več 400 000…

Vsekakor volivci ki so neopredeljeni, ne bodo šli k SDS, NSi in Logarju.  Zato se ne veseli prehitro.  Če bo treba, bodo dali glas manjšemu zlu, tudi Golobu če bo treba.  Ko bo šlo zares, bodo že pokazali kje vam je mesto

Jaz sem strogo PROTI referendumu, za katerega bo šlo 10x več denarja kot za te pokojnine, ki jih je zanemarljivo malo.

Glede čistilk pa – vsako delo je častno, a le našim kulturnikom in umetnikom se imamo zahvaliti, da smo kot narod preživeli. Ne čistilkam.

Ni fer o tem ali so nagrade transparentne. Po novem zakonu bodo odločali kulturni odbori in ne vlada. Odbori določajo Prešernovo nagrado, zdaj si bodo med sabo talali nagrade, po principu jaz tebi, ti meni. Izplačilo nagrade iz Prešernovega sklada ( dodatek v vrednosti 50 procentov penzije ( vsak mesec)+10.000evrov (enkratno))in Prešernove nagrade ( dodatek v vrednosti 100 procentov penzije( vsak mesec)+30.000evrov(enkratno)).bi morale biti enkratno izplačilo in ne doživljenski mesečni dodatek k zaslužni penziji To je po novem zakonu predvideno in sem odločno PROTI, zato je potrebno ne referendumu obkrožiti proti.

Noja903, 07.05.2025 ob 17:46

Jaz sem strogo PROTI referendumu, za katerega bo šlo 10x več denarja kot za te pokojnine, ki jih je zanemarljivo malo.

Glede čistilk pa – vsako delo je častno, a le našim kulturnikom in umetnikom se imamo zahvaliti, da smo kot narod preživeli. Ne čistilkam.

Kulturnikom se ima narod za zahvaliti za preživetje?

Si res tako debilno, da se ne vprašaš kaj pišeš?

Narod, če je preživel je zaraedi samega sebe. Naj bo kulturnik ali nekultrunik se trudi za lasten vamp da ga napolni. Kaj pa ima nek kulturnik z vsemi vampi ki so bili napolnjeni pa s tem fantazije ki jih omenjaš nimajo veze.

Če kdo misli, da pisana, povedana pravljica, ropotanje not po klavirju ali notnem zapisu, stavba kot izrezlana iz lesa ali rapanje nekih tekstov itd. napolne želodček deteta je seveda težak debil.

Anonimno 4361, 07.05.2025 ob 17:50

Ni fer o tem ali so nagrade transparentne. Po novem zakonu bodo odločali kulturni odbori in ne vlada. Odbori določajo Prešernovo nagrado, zdaj si bodo med sabo talali nagrade, po principu jaz tebi, ti meni. Izplačilo nagrade iz Prešernovega sklada ( dodatek v vrednosti 50 procentov penzije ( vsak mesec)+10.000evrov (enkratno))in Prešernove nagrade ( dodatek v vrednosti 100 procentov penzije( vsak mesec)+30.000evrov(enkratno)).bi morale biti enkratno izplačilo in ne doživljenski mesečni dodatek k zaslužni penziji To je po novem zakonu predvideno in sem odločno PROTI, zato je potrebno ne referendumu obkrožiti proti.

Torej se ti zdi bolj fer, da odloča vlada – da je to politična in ne strokovna odločitev?

Darko465, 07.05.2025 ob 17:52

Kulturnikom se ima narod za zahvaliti za preživetje?

Si res tako debilno, da se ne vprašaš kaj pišeš?

Narod, če je preživel je zaraedi samega sebe. Naj bo kulturnik ali nekultrunik se trudi za lasten vamp da ga napolni. Kaj pa ima nek kulturnik z vsemi vampi ki so bili napolnjeni pa s tem fantazije ki jih omenjaš nimajo veze.

Če kdo misli, da pisana, povedana pravljica, ropotanje not po klavirju ali notnem zapisu, stavba kot izrezlana iz lesa ali rapanje nekih tekstov itd. napolne želodček deteta je seveda težak debil.

Da smo KOT narod preživeli, in ne, da je narod preživel. Je bistvena razlika, če si seveda kolikor toliko pismen.

Nekateri si želimo od življenja še kaj več, kot le poln želodec. Očitno nas je vedno manj.

Zdaj ne odloča vlada, ampak minister osebno!

Blublu, 07.05.2025 ob 17:53

Torej se ti zdi bolj fer, da odloča vlada – da je to politična in ne strokovna odločitev?

Ne fer je, da bodo po novem dobivali vsak mesec zaslužno pokojnino +iz Prešernovega sklada ( dodatek v vrednosti 50 procentov penzije ( vsak mesec)+10.000evrov (enkratno))in Prešernove nagrade ( dodatek v vrednosti 100 procentov penzije( vsak mesec)+30.000evrov(enkratno)). Do zdaj je bila samo zaslužna penzija in enkratno izplačilo nagrade, brez mesečne rente.

Noja447, 07.05.2025 ob 17:56

Da smo KOT narod preživeli, in ne, da je narod preživel. Je bistvena razlika, če si seveda kolikor toliko pismen.

Nekateri si želimo od življenja še kaj več, kot le poln želodec. Očitno nas je vedno manj.

Tisti, ki imajo prazen želodec, se jim kratko malo “jebe zate in tvoje nakladanje”!

Gobec otresaj doma in glej doječo psico s psom.

Na referendumu se obkroži PROTI, ker tega ne podpiram.

Jaz sem ze sla na predcasne volitve in oddala glas PROTI!

Narod izhaja , se navezuje na ROD.-RODBINO. KRI NI VODA.

To omenja rod, rodbino narod.

Narodova kultura vsebuje dva pojma. Narod in kultrura. DVA RAZLIČNA POJMA

Narod ne preživi zaradi kulture ampak zaradi tistega kar počne v danem trenutku kar je potrebno za njegovo preživetje.

Narod in narodnost sta napačno razumljena.

Ti ob tem ko omenjaš narod, da smo preživeli v mislih izpostavljaš narodnost, kot državno pripadnost, okoljsko pripadnost, jezično pripadnost pa tudi kulturo običajev in podobno s katerimi se ljudje predstavljajo po svetu. Nič od tega ne nudi preživetja. Preživetje nudi zgolj tisto, kar je potrebno za preživetje. Jezik,kot sporazumevanje itd. ne živi ampak je pojav, ki je v svetu. Če nihče ne bo govoril slovensko tega pojava ne bo. Tisti, ki se imajo za kultrunike v smislu denimo jezika seveda pripomorejo, da se le ta še vedno ponavlja vednar se beseda preživetje zlorablja saj naj bi vsaka beseda imela svoj smisel zaradi katerega je nastala, da nekaj sporoči tistemu, ki mu je rečena in tistemu, ki jo izgovarja. Torej preživetje naroda zaradi kulture ni pravilno. Ne samo, da ni pravilno daje se nekaterim potem večjo vrednost, kot pa si jo zaslužijo. Kajti, če bi kultura narod preživljala potem bi kulturni preživeli, nekulturni pa ne.  Poreklo , ki se nanaša na narodnost deli ljudi med seboj in jih namesto zedinja razdeli. Po isti vrsti smo rojeni VSI in vse kar je več, kot to je človeška izmišljotina in dodanost, ki mu daje barvitost v življenju vsekakor pa ne preživetja.

V srcu ne nosiš slovenščine in patriotizma, saj je to del lažnega sveta, kot so zastave, države itd.

Melodija ne pripada državi, narodnosti ampak izrazu človeka v svetu pa čeprav lahko prepoznaš mnogokrat po melodiji v katerem delu sveta bi se takšna največkrat ponavljala.

Na kratko pa, če v okopih s puško ne bi streljali v nasprotne napadalce , kulturniki gor ali dol, jezik slovenščina gor ali dol ne bi bila več vsakodnevni pojav.

Ne bom šla, ker mi je škoda denarja za referendum.

Se pa strinjam da ni prav da se dodatke deduje.

A0N0, 07.05.2025 ob 18:05

Tisti, ki imajo prazen želodec, se jim kratko malo “jebe zate in tvoje nakladanje”!

Gobec otresaj doma in glej doječo psico s psom.

Tisti, ki imajo prazen želodec, so seveda navdušeni, da grejo miljoni za ene brezvezne politični igrice.

Ref, 07.05.2025 ob 16:22

Stari zakon:

– dodatki se dedujejo

– ni točno določeno kdo in zakaj dobi

– skrit seznam prejemnikov

Novi zakon:

– določena pravila kdo je upravičen

Pametnemu je to dovolj da glasuje ZA novi zakon!

Morda še dopolniš?

Stari zakon:

– dodatki se dedujejo

– ni točno določeno kdo in zakaj dobi (kar zna biti tudi pozitivno, ker vlada lahko odkloni podelitev dodatka dojilji recimo)

– skrit seznam prejemnikov (niti ne tako skrit – na spodnji povezavi na koncu strani)

Novi zakon:

– poleg prejemnikov Prešernove nagrade za življenjsko delo, so do dodatka upravičeni tudi prejemniki nagrade Prešernovega sklada (dojilja torej bi po novem prišla noter), pa avtomatično bi bil deležen nagrade tudi Rupnik, ki jo je prejel za življenjsko delo – neke freske;

– določena pravila kdo je upravičen (kar bi bilo lahko zelo narobe, ker bi avtomatično lahko dobil dodatek tudi pedofil, morilec… ki je nekoč dobil Prešernovo nagrado, pa ni še pravnomočno obsojen ali pa nikoli ne bo. 

Meni se zdi tole odebeljeno zadosten razlog, da bi obkrožila PROTI, če bi šla na referendum.

še seznam prejemnikov

https://reporter.si/clanek/slovenija/izjemne-pokojnine-prejemniki-seznam-zasluzni-kulturniki-1809747

Če je reporter prišel do njega, očitno ni tako zelo skrit niti sedaj.

Še to glede slovenske kulture:

Vsak človek, ki slovensko govori med ljudmi, slovenski jezik, kot pojav jezičnosti v svetu tako vzdržuje, da se ta pojav ne ustavi. Vsak, ki poje slovenske pesmi, riše, ustvarja je potemtakem kulturnik, umetnik.  Pa vednar niso vsi na plačilni listi države, da bi jim plačevala, umetnost, kulturo. Kdo postavlja mejnik med tem kaj je kultura, umetnija, umetnost, kdo sploh zmore, kdo sploh kahko postavlja neko sliko, da je umetnost, druga pa ni? Neko pesem da je umetnost druga pa ni? Neko stavbo, da je umetnost, druga pa ni?

Samo pristranskost tistih, ki si jemljejo oblast nad tem določa kaj je in kaj ni umetnost, kultura in kaj si zasluži plačlo in kaj ne. Zaprte povezane skupine drug drugemu potrjujejo neko vrednost tujo pa zavračajo kar ni v njihovem sklopu povezanosti z njimi. Navaden monopol.  Torej lažne meje povsod naj bo kultura ali država.

Darko465, 07.05.2025 ob 18:33

Še to glede slovenske kulture:

Vsak človek, ki slovensko govori med ljudmi, slovenski jezik, kot pojav jezičnosti v svetu tako vzdržuje, da se ta pojav ne ustavi. Vsak, ki poje slovenske pesmi, riše, ustvarja je potemtakem kulturnik, umetnik.  Pa vednar niso vsi na plačilni listi države, da bi jim plačevala, umetnost, kulturo. Kdo postavlja mejnik med tem kaj je kultura, umetnija, umetnost, kdo sploh zmore, kdo sploh kahko postavlja neko sliko, da je umetnost, druga pa ni? Neko pesem da je umetnost druga pa ni? Neko stavbo, da je umetnost, druga pa ni?

Samo pristranskost tistih, ki si jemljejo oblast nad tem določa kaj je in kaj ni umetnost, kultura in kaj si zasluži plačlo in kaj ne. Zaprte povezane skupine drug drugemu potrjujejo neko vrednost tujo pa zavračajo kar ni v njihovem sklopu povezanosti z njimi. Navaden monopol.  Torej lažne meje povsod naj bo kultura ali država.

Popravek:

Kdo postavlja mejnik med tem kaj je kultura, umetnija, umetnost, kdo sploh zmore, kdo sploh kahko SODI neko sliko, da je umetnost, druga pa ni? Neko pesem da je umetnost druga pa ni? Neko stavbo, da je umetnost, druga pa ni TER KDO ALI KAJ MU PRITRJUJE, POTRJUJE NJEGOVO SODBO?

Vabila sorodnikov v hiši sem dal v peč, dim je bil bel, tako da smo bili prvi ki smo proslavljali novega papeža. Sorodniki, ki pa ne živijo v isti hiši pa lahko pričakujejo, v kolikor se bodo udeležili referenduma, nekaj zanimivih stvari. 2 bom vzel stanovanje, 3 pa avto. Mislim, da bodo vsi z veseljem podprli kulturo in si na nedeljo privoščili en pevski večer partizanskih pesmi!

Za svobodo za kruh!

New Report

Close