Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na referendumu ZA

Na referendumu ZA

meni se tudi zdi nov zakon rahlo boljši, tako da sem tudi v osnovi ZA, samo razlika spet ni tako velika, tako da ni dovolj pomembno, da bi šel na referendum

Odgovor na objavo uporabnika
meni se zdi, 07.05.2025 ob 20:29

meni se tudi zdi nov zakon rahlo boljši, tako da sem tudi v osnovi ZA, samo razlika spet ni tako velika, tako da ni dovolj pomembno, da bi šel na referendum

Tudi jaz tako razmišljam. Popravki so smiselni, a ne bistveni. Škoda časa in denarja.

A bi lahko, dal kdo povezavo, do starega zakona?

Franka, 07.05.2025 ob 16:59

Jaz sem proti. Tega referenduma nikakor ne bom zamudila.

Isto

Zagovorniki PROTI so sveto prepričani, da glasujejo proti pokojnini za tisto umetnico, ki je dojila psa. Noben ni ne starega, ne novega zakona prebral niti črke.

Ampak so se SDS podgane spravile na to umetnico s psom!

Nekaj čez sto let nazaj je prednik SDSovske zarukanosti, škof Jeglič, dal pokupit Cankarjevo pesniško zbirko Erotika in jo zažgal!

Kar danes počne SDS tolpa, je popolnoma isto!

Tulijo, kako podpirajo “boge upokojence”, so pa v resnici zlizani s kapitalom, bogataši, raznimi Schellenberžani in drugimi Anderličevimi “elitami” ter seveda s pedofilsko RKC, ki se valja v zlatu in denarju!

Ampak glasujmo za “boge upokojence”!

Hinavci ostudni!!!

Ref, 07.05.2025 ob 16:22

Stari zakon:

– dodatki se dedujejo

– ni točno določeno kdo in zakaj dobi

– skrit seznam prejemnikov

Novi zakon:

– dodatki prenehajo s smrtjo umetnika

– določena pravila kdo je upravičen

– javen seznam prejemnikov

Pametnemu je to dovolj da glasuje ZA novi zakon!

Vse ok, dodaj le še to, da se občutno širi seznam možnih prejemnikov.

seznam možnih prejemnikov se oža, ker odpade familija zaradi ukinitve dedovanja tega dodatka. Poleg tega se pa oža, ker so kriteriji bolj jasni, prej so bili bolj ohlapni

seveda342, 07.05.2025 ob 18:27

Morda še dopolniš?

Stari zakon:

– dodatki se dedujejo

– ni točno določeno kdo in zakaj dobi (kar zna biti tudi pozitivno, ker vlada lahko odkloni podelitev dodatka dojilji recimo)

– skrit seznam prejemnikov (niti ne tako skrit – na spodnji povezavi na koncu strani)

Novi zakon:

– dodatki prenehajo s smrtjo umetnika

– poleg prejemnikov Prešernove nagrade za življenjsko delo, so do dodatka upravičeni tudi prejemniki nagrade Prešernovega sklada (dojilja torej bi po novem prišla noter), pa avtomatično bi bil deležen nagrade tudi Rupnik, ki jo je prejel za življenjsko delo – neke freske;

– določena pravila kdo je upravičen (kar bi bilo lahko zelo narobe, ker bi avtomatično lahko dobil dodatek tudi pedofil, morilec… ki je nekoč dobil Prešernovo nagrado, pa ni še pravnomočno obsojen ali pa nikoli ne bo. 

– javen seznam prejemnikov

Meni se zdi tole odebeljeno zadosten razlog, da bi obkrožila PROTI, če bi šla na referendum.

Se strinjam, na referendumu je treba glasovati PROTI in iti na referendum.

narobee, 08.05.2025 ob 02:23

seznam možnih prejemnikov se oža, ker odpade familija zaradi ukinitve dedovanja tega dodatka. Poleg tega se pa oža, ker so kriteriji bolj jasni, prej so bili bolj ohlapni

Širi se seznam, ker pridejo not še vsi prejemniki Prešernovega sklada (kjer je tudi dojilja) in ne samo Prešernovi nagrajenci za življenjsko delo. To je vsem malo pobegnilo ali pa nalašč zavajate?

ZA ignor!

Noja903, 07.05.2025 ob 17:46

Jaz sem strogo PROTI referendumu, za katerega bo šlo 10x več denarja kot za te pokojnine, ki jih je zanemarljivo malo.

Glede čistilk pa – vsako delo je častno, a le našim kulturnikom in umetnikom se imamo zahvaliti, da smo kot narod preživeli. Ne čistilkam.

Noja

Kaj hudica pa so umetniki naredili, da smo mi kot narod preziveli??? Haaalooo?! Vsak je prispeval, da smo kot narod preziveli, tudi cistilke, butara

pure evil, 07.05.2025 ob 17:31

400 000 bedakov na 470 000 podlage, 07.05.2025 ob 17:19

če ti danes ni jasno , potlej je bolje da ostaneš  doma, je Golob dobro prebral svoje ovce, zato pa je tudi predlagal da bojkotirate, pretežka tema za povprečnega bedaka..

Bojim pa se da so mu jih volkovi precej pojedli, nima jih namreč več 400 000…

Vsekakor volivci ki so neopredeljeni, ne bodo šli k SDS, NSi in Logarju.  Zato se ne veseli prehitro.  Če bo treba, bodo dali glas manjšemu zlu, tudi Golobu če bo treba.  Ko bo šlo zares, bodo že pokazali kje vam je mesto

Jasno ,da neopredeljeni ne bodo šli  k SDS (Nsi, Logar). Ali Goloba, ali koga drugega. Izbire je dovolj.

ZAAAAAA ignor!

ZA odplaknitev SDSarskega sranja!

Glasoval bom PROTI 3x povprečni penziji za dojenje psa, trganje slovenske zastave.

6 milijonov za izvedbo referenduma z veseljem, dam za delavce, ki bodo delali v Nedeljo, ker to niso poceni, suženjska sila!

Raje dam denar Slovencem za delo kot pa ilegalcem za oskrbo in eliti za hijenarstvo!

Za digitalizacijo naj pa poskrbi čudežni deček energetike(Golob), ima denar, oblast pa kot, da smo v papirni in ne v tehnološki dobi!

Anonimno 2936, 08.05.2025 ob 07:55

Glasoval bom PROTI 3x povprečni penziji za dojenje psa, trganje slovenske zastave.

6 milijonov za izvedbo referenduma z veseljem, dam za delavce, ki bodo delali v Nedeljo, ker to niso poceni, suženjska sila!

Raje dam denar Slovencem za delo kot pa ilegalcem za oskrbo in eliti za hijenarstvo!

Za digitalizacijo naj pa poskrbi čudežni deček energetike(Golob), ima denar, oblast pa kot, da smo v papirni in ne v tehnološki dobi!

Zdaj si pa spuščate meglo, da “6 milijonov z veseljem daste” tistim fikusom, ki bodo žulili riti na voliščih!

Tipični SDS retardiranci! Zato pa vam Janša tako zlahka že 35 let cuza vaš davkoplačevalski denar, pa niti enega dneva delovne dobe nima na trgu dela, niti takega, da bi “delal” na volišču za en dan!!!

Brumba, 07.05.2025 ob 22:12

Zagovorniki PROTI so sveto prepričani, da glasujejo proti pokojnini za tisto umetnico, ki je dojila psa. Noben ni ne starega, ne novega zakona prebral niti črke.

Tocno brumba…. In včeraj se je Černač v studiu popa pokazal v vsej svoji neumnosti, ko se je DRL zakaj ji ne dajo pokojnine že sedaj, pa mu je ministrica lepo odgovorila, da gospa še nima pogojev za pokojnino in je lepo zaposlena.

Ti sdsovci so res neumni.

Da zakon pade mora glasovati PROTI vsaj 350.000 volivcev. Vas bo toliko na voliščih???

ZA izgon SDS izdajalcev in uničevalcev Slovenije!

ZA!!!

seveda bomo glasovali  PROTI !!!

Leva Golobova oblast še svojih ne zmore prepričati v neumnosti kaj šele ostale hehehe

Lahko ste proti referendumu, ampak referendum je razpisan. Denar bo šel tako ali tako za referendum, pa če se ga boste udeležili ali ne.

denar bo šel pa-pa, 08.05.2025 ob 10:10

Lahko ste proti referendumu, ampak referendum je razpisan. Denar bo šel tako ali tako za referendum, pa če se ga boste udeležili ali ne.

Sej to! Butlji bodo zafukali že zaradi tega, ker ne bodo šli!!

Glasujem ZA ker ni logično, da se dodatki dedujejo!

New Report

Close