Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na sinov rojstni dan je prišla brez darila?!

Na sinov rojstni dan je prišla brez darila?!

Včeraj je sin dopolnil 5 let. Imeli smo skromno zabavo z bližnjimi sorodniki in prijatelji. Vsi so prinesli darilo, razen ena prijateljica. Sinu je čestitala, darila pa ni imela. Začudila sva se tako jaz kot sin. Sin me je na skrivaj vprašal, zakaj ni prinesla darila, jaz pa sem mu rekla, da ga je pozabila. Jaz prijateljice nisem tega vprašala, da ne bi izpadlo, kot da sem jo povabila samo zaradi darila. Saj je nisem povabila samo zaradi darila, ampak lahko pa bi podarila vsaj kakšno malenkost (npr. bonbone). Še vedno bolje, kot da pride brez darila in razočara sina.

Kaj vi mislite? Se strinjate z mano?

Verjetno je bila tako sklerozna in je pozabila ali pa je bila na tabletah…

Sploh ne praznujete zaradi daril…

Ni sicer lepo in primerno a mislim da boš ti imela večje travme kot tvoj sin. Prijateljica očitno pač ne ve kdako to gre, a vzami to kot da je tvoj sin dobil drugo darilo. naučil se je da včasih pač stvari ne grejo tako kot je pričakoval in da ga zato ni nič manj. Koristna šola, jaz nebi več travmirala.

Mene je “znanka” nekaj mesecev gnjavila za otroška oblačila od naših otrok, na koncu je prišla s kombijem, ker je vzela še voziček in nekaj opreme, se pravi se ji je krepko splačalo. Vse stvari so bile solidno ohranjene, oblačila še enkrat oprana, da ne bi slučajno smrdelo po zatohlem. Ob tej priliki je ostala še na kosilu, pustila se je pogostiti še s kavo in pecivom, ni pa se spomnila, da bi mojim otrokom prinesla eno samo čokolado ali 10 dag kave, se pravi skromno malenkost v zahvalo za mojo dobro voljo. Enostavno nič, niti se ni zahvalila, ker smo ji že vse zavili v folijo, zložili v škatle, zaščitili, da ne bi ob vožnji poškodovala.
Na koncu je pripomnila, da sem ji lahko hvaležna, da je sem se znebila robe in da še pride. Halo?

Drugič boljše da pošlješ vsem vabila s pripisom “darilo obvezno”.

zaradi takih kot si ti se eni izogibajo praznovanj, če nimajo denarja za darilo

potem se pa kar pretvarjaj pa delaj lepo, da praznuješ zaradi česa drugega kot pa daril.

praznovanja so druženja, ljudi povabimo ker hočemo z njimi skupaj praznovati rojstni dan.
ni to dan za prispevke, kot si eni predstavljate.
sin je pa ravno dovolj star, da mu razložiš da tudi, če človek pride brez darila, to ni nič narobe.

lahko mu pa lažeš še naprej
dobra popotinica za življenje, ni kaj

Raje imam nič kot nekaj nezdravega, ker cukrčki dokazano škodujejo našemu organizmu.
Mi je ljubše, da pride kdo dobre volje in brez darila, saj je “prinesel” sebe. To je največ vredno. Otroka le nauči, da druženja niso zaradi daril, ker mu bo tako lepše v življenju.

Par let nazaj me je bolezen prizemljila in na takšne stvari ne trzam več, začela sem ceniti male stvari. Tiste iskrene, ki nekaj pomenijo. Kaj pomeni dandanes darilo? Strošek za gosta in v roku parih dni pozabljeno s strani slavljenca. Brez veze. What’s the point then?

Ne zanimajo me darila, človek pride na obisk zaradi SOČLOVEKA, ne pa, da kaj prinese.

Pričakuj najslabše, upaj na najboljše. Baje.

Danes sem mirna, povabim zaradi druženja, dobro preživetega časa in tudi otroka tako učim (star je 5), da ne sme ničesar pričakovat, ker nič ni samoumevno, da “darilo pa kar dobiš”.
Pač, ne prinesejo ga, ga ne. Who cares?! Njemu so pomembni prijateljčki in sladkarije na mizi. Pa da otrok “na skrivaj vpraša, zakaj ni dobil darila” … če mu tega odrasli ne bi vcepili v glavo, se sam tega ne bi spomnil.

It’s a material world we’re living in … žal.

Jst vem, da na rd ne bi mogla brez darila. En folk se dobesedno naredi “šveda”.

Zakaj toliko jeze na avtorico? Kot da se komaj čaka, da se nad nekom strese jeza?

Avtorica je jasno napisala, da ji ni za vrednost darila, temveč da bi z eno malenkostjo pokazali naklonjenost, že z enimi bonboni bi bili zadovoljni.
Saj če prineseš darilo za 50 centov je že čisto OK (na primer malo čokolado), samo toliko da lahko nekaj daš iz rok, ko voščiš.
Tudi meni se to zdi pomembno.

se spomnim, kako je kolegica priredila zabavo za njenega enoletnika…. povabila vse žive in možne, nima veze, če se ne poznamo, pol pa so spekli na žaru paket perutničk in paket čevapčičev. menda je prišlo pol čevapčiča in 3/4 perutničke na osebo…

hja… če delaš fešto samo zaradi daril…

Meni je ena “prijateljica” nosila na sinov rojstni dan vedno stare neoprane plišaste pajace in bombone s pretečenim rokom:) Ampak, pomembna je pozornost, mar ne?:)))

In ne, ni prav, da tvoja prijateljica ni prinesla nič, če si povabljen se spodobi prinesti vsaj nekaj!!!
Ljudje ne pričakujemo veliko, je pa po bontonu pravilno, da se slavljencu izkaže pozornost in to je darilo!

Tvoj slog je pa tako prepoznaven! Kaj te žene, da si izmišljuješ svoje probleme? A se potem zelo zabavaš?

Jaz pa mislim, da simbolična darila izražajo, da ti nekdo veliko pomeni in ne materialnosti.
Simbolično darilo je simbolično v smislu materialne vrednosti, a lahko izrazi veliko ljubezni. Na primer, doma pečen kruh, doma pečeni piškoti, doma sušeni krhlji, doma skuhana marmelada, lep svinčnik, šilček, beležka, darilo iz second hand trgovine – ponovne uporabe, recikliran uporaben predmet, rožice z vrta ali travnika ali iz gozda…..
Za par EUR najdeš že čisto uporabno darilo.

Jaz pa mislim, da simbolična darila izražajo, da ti nekdo veliko pomeni in ne materialnosti.
Simbolično darilo je simbolično v smislu materialne vrednosti, a lahko izrazi veliko ljubezni. Na primer, doma pečen kruh, doma pečeni piškoti, doma sušeni krhlji, doma skuhana marmelada, lep svinčnik, šilček, beležka, darilo iz second hand trgovine – ponovne uporabe, recikliran uporaben predmet, rožice z vrta ali travnika ali iz gozda…..
Za par EUR najdeš že čisto uporabno darilo.[/quote]

To je res, a ne za 15 letnika.

“Kaj vi mislite? Se strinjate z mano? “
NE

Meni se zdi sicer zelo čudno, da je prišla na rojstnodnevno zabavo praznih rok. Jaz bi se zelo neprijetno počutila na njenem mestu.

Po drugi strani so pa takšna mala razočaranja lahko za tvojega sina samo koristna, se bo naučil, da ne more bit vedno vse po njegovo in da kdaj pač tudi ne bo dobil tistega, kar bo pričakoval ali želel.

Kar verjemi, da kakšnih dolgoročnih škodljivih posledic ne bo trpel, še sploh zato ne, ker je itak kup drugih daril dobil.

V glavnem, se ni za sekirat.

Težko tako osebo imenovat kolegica. Če ni otroku prinesla kakšno majhno igračko in čokolado je vredna pol****, prav tako pa tisti, ki kritizirajo avtorico. Pa saj je logično, če greš na rojstni dan, da prineseš vsaj kakšno malenkost,sploh pa otroku. Jaz bi ji vrnila milo za drago. Prišla bi njen rojstni dan pa ji ne bi prinesla niti kave.

Poznam take ljudi ! Pred časom sem imela eno ” kolegico “, pa sva jo z možem peljala vsepovsod na razne izlete. Bila je še samska, pa sva jo vzela s seboj. Ko smo šli še na kakšno pijačo, ni nikoli ona plačala, češ vidva sta dala za bencin, jaz bom pa plačala kaj drugega. To je zame čisto izkoriščanje. Hvala bogu, da z njo nimam več stikov, na dan so prišle še mnoge druge stvari. Malo morgen!!

Zgleda nimaš pojma kako zgledajo rojstni dnevi? Zdej pa k nima darila jo greš pa takoj obsojat? In kaj je to kej tazga? Zgleda si jo poklicala oz. si vse poklicala le zaradi tega da bi tvoj razvejen sin dobil darila. Poden. Kam gre ta svet…

Ah dajte nehajte no.

Če greš namenoma na RD k nekemu otroku, vzameš s seboj kakšno darilce. Načeloma sem zelo proti velikim darilom, ampak nekaj malega pa neseš.

Ma na kraj pameti mi ne pride, da bi šla nekam na praznovanje brez vsega. Tisti, ki to delajo, so eni veliki škrtuhi brez sramu, nič drugega. A, za mizo se pa bodo vsedli, a ne?

Pa tudi tisti primerki, ki doma polovijo kakšne bedarije, samo da nekaj prinesejo, da niso praznih rok…tudi taki mi grejo na jetra.
Mojemu sinu je njegova babica prinesla za rojstni dan (18) zajemalko, staro cca 35 let (smo doma imeli podobno zato vem starost), seveda rabljeno…, leto pred tem neko staro popackano kravato (verjetno od njenega pokojnega moža) … Ma daj, prosim te…kako je lahko kdo tako neumen.

Osebna kultura narekuje, da slavljencu prineses darilo!

tudi jaz sem enkrat dala eni znanki celo goro oblačil, ene 7 res tistih ta velikih vreč, ne te trgovinske..oblačila so bila odlično ohranjena, večinoma boljše znamke oblačil itd(tudi jakne, bunde..)..nič strgano..in kakšna je bila zahvala..nič, niti besedice, še po telefonu me ni poklicala potem, ko je doma pogledala, kako in kaj…jaz pa sem neumno pričakovala, da bo mogoče mojemu otroku kupila kakšen majhen avtek za 3 evre, ali pa čokoladico..še deset dek kave nisem dobila…isto se je zgodilo, ko sem enkrat dala nekaj sorodnici..besedice ni omenila , kako in kaj, ali vsaj hvala..tako da zdaj vse prodajam preko bolhe, pa magari velik kup kvalitetnih oblačil za 20 eur..

5-letnik praznuje rojstni dan zaradi daril in ne, ni darilo to, da nekdo pride na njegovo zabavo.
Tudi če mu prinese en kinder jajček je zadosti – ta stane manj kot 1 eur. Ali pa – če želite bolj zdravo – kilo pomaranč 🙂 Eno pobarvanko iz Hoferja, ki stane 2 eur. Darilo za njegov rojstni dan pač – enkrat na leto!

Na moj rojstni dan pa komot brez daril – ali pa tudi če ne pridejo ravno na rojstni dan, vseeno mi je. Otrokom pa ni.

A se hecaš? Rabljeno zajemalko mu je prinesla?!?!?!? 😀 😀 😀

To je zelo dobra, ne dobra, izvrstna šola za soneta, da bo vedel, da ne more imeti vedno polne riti.

New Report

Close