Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na sinov rojstni dan je prišla brez darila?!

Na sinov rojstni dan je prišla brez darila?!

Sama otrokom vedno kaj prinesem tudi če pridem le na obisk k prijateljici bom prej nekaj prinesla njenim otrokom kot pa njej.. pa vse to razumejo, no vsaj reklam mi ni še nobena ničesar 🙂 🙂

Ni treba veliko. Če vem da ima otrok rad nekega risanega junaka ali ka podobnega poiščem na spletu slike in sama naredim “pobarvanko” na prvo stran napišeš npr. Žanova čarobna pobarvanka priložiš barvice in je to super darilo za petletnika, stane pa toliko kot ena kava v lokalu..

tudi jaz sem enkrat dala eni znanki celo goro oblačil, ene 7 res tistih ta velikih vreč, ne te trgovinske..oblačila so bila odlično ohranjena, večinoma boljše znamke oblačil itd(tudi jakne, bunde..)..nič strgano..in kakšna je bila zahvala..nič, niti besedice, še po telefonu me ni poklicala potem, ko je doma pogledala, kako in kaj…jaz pa sem neumno pričakovala, da bo mogoče mojemu otroku kupila kakšen majhen avtek za 3 evre, ali pa čokoladico..še deset dek kave nisem dobila…isto se je zgodilo, ko sem enkrat dala nekaj sorodnici..besedice ni omenila , kako in kaj, ali vsaj hvala..tako da zdaj vse prodajam preko bolhe, pa magari velik kup kvalitetnih oblačil za 20 eur..[/quote]

Ma zakaj podarjate nekim kvazi kolegicam, znankam, sorodnicam, prijateljicam??? Če te vprašajo, odgovoriš: nič nimam, ker vse kar prerastejo sproti na bolhi prodam!
In priporočam, da to tudi res storite in boste imele več od tega, če na bolhi prodate, kot podarjate enim, ki niso niti hvaležne in vam bo do konca življenja ostal cmok v grlu!

Vrni jii milo za drago, potem pa je nikol več ne povabi na RD. Kako lahko 5-letnemu otroku prineseš na njegov poseben dan NIČ? Samo brezsrčna in sebična oseba lahko, to tvoja prijateljica vsekakor je, morda ti je celo nevoščljiva….in verjetno tudi brez otrok. Ker ko imaš enkrat otroka veš kako se svetijo iskrice v očeh ko dobi darilo, pa še tudi ves naslednji teden ko gleda ta darila.

Zakaj toliko jeze na avtorico? Kot da se komaj čaka, da se nad nekom strese jeza?

Avtorica je jasno napisala, da ji ni za vrednost darila, temveč da bi z eno malenkostjo pokazali naklonjenost, že z enimi bonboni bi bili zadovoljni.
Saj če prineseš darilo za 50 centov je že čisto OK (na primer malo čokolado), samo toliko da lahko nekaj daš iz rok, ko voščiš.
Tudi meni se to zdi pomembno.[/quote]

Cela ta navada “da se nekaj da” je glupa.
Jaz sicer s kupovanjem daril nimam problemov, me pa moti ko meni nekdo “samo nekaj da”, samo da je. Raje ne dobim nič, ne rabim pa nekih poceni sladkarij, ki jih ne jem. Pa da ne bo pomote, sploh ne prirejam zabav in se ljudje sami potem povabijo/ponudijo/…

In ja, za ene ki nimajo, tudi 50 centov veliko pomeni. Da vam enim to ni jasno, si sploh ne zaslužite praznovat nič. Že debate o tem kako je grozno biti “praznih rok” niso na mestu, ker človek z nekaj širine v glavi pa z nekaj kulture in karakterja se ne bo nikoli obregnil v t.i. “prazne roke”.

Kaj ti ne znaš brat za sabo?

Ma ste ubogi tisti, ki na tak način razmišljate.
Začnite se zavedat, da je največ kar lahko nekomu daš svoj čas in iskrenost.

Eni rajš hinavite z nekim bonbonieram, pa poceni buteljkam, kot je ena omenila.

Jaz pa mislim, da simbolična darila izražajo, da ti nekdo veliko pomeni in ne materialnosti.
Simbolično darilo je simbolično v smislu materialne vrednosti, a lahko izrazi veliko ljubezni. Na primer, doma pečen kruh, doma pečeni piškoti, doma sušeni krhlji, doma skuhana marmelada, lep svinčnik, šilček, beležka, darilo iz second hand trgovine – ponovne uporabe, recikliran uporaben predmet, rožice z vrta ali travnika ali iz gozda…..
Za par EUR najdeš že čisto uporabno darilo.[/quote]

Kaj pa če ti NE pomeni veliko? Kaj če ti pomeni precej malo?
Problem teh zabav je, da folk povabi nekaj pravih prijateljev in družinskih članov, ostale pa povabi iz ene hinavske nenapisane dolžnosti, ker se kao spodobi. Enako kot se spodobi nekaj prinest.
In potem, da ne boš izpadel grd pred sosedi pa tapravimi prijatelji, povabiš še tisto sestrično, pa uno nečakinjo, pa soseda iz druge hiše, pa sodelavko, ki je sama.
In potem od teh ljudi pričakuješ še darilo.

Halo no ljudje, dajte se v ogledalo pogledat. Al pa se vsaj ozrite naokoli. Ker te malenkosti in ta darila, ki jih omenjate, pridejo v upoštev samo pri pristnih vezeh. Ampak kaj hudiča, ko se na zabave vabi veliko več ljudi, ker so darila res mamljiva stvar.

Če ne bi bila mamljiva, potem ne bi imeli te debate zdaj.

Še nekaj za dodat:

simbolično darilo je oravzaprav že prihod na zabavo. Čas je dragocena stvar in to da si en vzame 5 ur, da pride do tebe, je veliko. Če da zraven še za bencin, je že ekstra denar vštet.

A imate vsi tako življenje, da vam je dolgčas, pa ne znate cenit prostega časa? Eni ga nimamo veliko.

zdej je kar je, bilo i prošlo

Tudi v mojem ožjem sorodstvu je prišla na poroko štiričlanska družina brez darila.

Na moji poroki je moževa priča s seboj privlekla 5 odraslih ljudi. Dva od njih sem prvič videla na poroki, popolna tujca, šlo je za tedanja partnerja sorodnic. Fanta sta se naredila francoza in ostala na kosilu ter večerji, tako, da smo morali improvizirati in v gostilni posebej prositi za dodatne stole in hrano. Kljub temu, da so bili vsi zaposleni s solidnimi plačami brez kakršnih koli finančnih težav, so skupaj izročili darilo v današnji vrednosti 20 EUR. Torej 4 EUR / osebo, vključno s pričo. Pred odhodom so domov so se pozanimali še za ostanke hrane in peciva, ker to menda pripada priči.

Začnite živeti in ne iščite dlake v jajcu. bodite vesela ,da imate zdravega otoka .V življenju ga še čaka marsikaj bolje da se prej nauči.
lp

New Report

Close